HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
1998 senesinde zimmete para geçirmek suçlamasıyla yargılanmaya başladım . Yargılanmam ve Yargıtay aşaması devam ederken 14/02/2002 tarihinde işten çıkartıldım . Bu arada yargılanmam 19/11/2009 tarihinde karara bağlanmış ve hagb uygulanmıştır . 04/12/2014 tarihinde ise 5 yıllık süre vukuatsız olarak tamamlanarak 05/01/2015 tarihinde davalı idareye işe iadem le ilgili dilekçeyle baş vurdum , olumsuz yanıt alınca süresi içinde kuruma dava açtım . İşe iadem ve maddi kayıplarımın karşılanmasıyla ilgili .
1- Yargı kararı kesinleşmeden beni işten çıkarmaları yasal mı ?
2- Yargı kararı kesinleşene kadar açıkta kalmam gerek değil mi ?
3- Yaşadığım manevi sıkıntılardan dolayı 2003 senesinden başlayarak artan rahatsızlıklar oldu ve bunlara bağlı olarak % 50 özürlü oldum .
Özürlülük hakkımdan faydalanarak 01/05/2010 senesinde emekli oldum . Bu geri dönüşümü engeller mi ?
4- Acaba akibetim ne olur ?
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
-Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olunması.
Sayılan suçlardan mahkûm olanlar için mahkûmiyet süresine ve suçun kasten işlenip işlenmediğine bakılmamakta olup, bu suçları işleyenler memuriyete alınmamaktadır.
Öte yandan, sayılan suçlardan mahkum olunduktan sonra bu cezaların affedilmiş olması, verilen mahkumiyetin memuriyete engel olma durumunu ortadan kaldırmamaktadır.
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
sayın hocam tekrarlarsak eğer HAGB sebeb ve sonuçları ile olayı ortadan kaldırıyor ortada suç ve verilecek ceza kalmayınca neye istinaden işlem yapılacak ve ayrıca yargı kararı kesinleştirmeden idare 125. maddeye aykırı hareket etmiş olmaz mı ?
- - - Updated - - -
Öte yandan, sayılan suçlardan mahkum olunduktan sonra bu cezaların affedilmiş olması, verilen mahkumiyetin memuriyete engel olma durumunu ortadan kaldırmamaktadır. 5271 sayılı kanunun 231. maddesindeki HAGB müessesi eskiden 765 sayılı mülga TCK nın 95. maddesinde ifade edilmekteydi. İkisinin de işlevi aynıdır. Mahkumiyetin esasen vuku bulmadığına işaret etmektedir dolayısıyla memuriyete engel kabul edilemeyeceğine dair DANIŞTAY İÇTİHATLARI BİRLEŞTİRME KURULU nun 15/11/1990 E:1990/2 - K:1990/2 sayılı kararıyla sabitlenmiştir. Diye bir açıklama buldum sizce doğrumudur .
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
Beraat dışında sonuçlanan yüz kızartıcı bir sonuçla devlet memuriyetine devam etme imkanı bulunmamaktadır.
Kanunda yazmayan ama uygulamada olan hagb' nin en özel tarafı yüz kızartıcı suçları ayırmasıdır.Daha önce de defalarca hırsızlıktan hagb alınsa dahi kesinlikle memuriyete alınmayan çokça örnek gördük.
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
hocam merhabalar umarım rahatsızlık vermiyorumdur . Bir danıştay kararını buldum ve buna emsal daha bir sürü karar var . Mesela Danıştay 12. daire E 2007/2534 - K 2008/4502 numaralı kararı işe iade etmek zorunda olduğu yönündedir .
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
HAGB, Denetim süresi sonucunda sanık hakkında verilen hükmün hukuki bir sonuç doğurmamasını ifade eder.
Yani 5 yıllık denetim süresinde, yeni bir suç işlemediğinizde, o suçu işlememiş kabul ediliyorsunuz.
Danıştay'ın bazı kararlarında, HAGB alan kişinin memuriyete dönüşü yönünde kararlar var ve HAGB tanımına göre mantıklı olan da bu.
Ancak yasa da affa uğramış olsalar dahi cümlesi geçtiği için kafa karışıklığı yaşanmaktadır.Dolayısıyla HAGB bir af değildir.Bir tedbirdir.
Bu nedenle de HAGB alan memur, memuriyetine devam eder.Suç YÜZ KIZARTICI olsa da, HAGB'ın tanımına göre 5 yıl sonra suç işlememiş sayılıyor.
Yani memuriyetten atılmasını gerektiren dayanakta otomatik olarak ortadan kalkıyor.Hırsızlıktan hüküm giyen ve HAGB alan kişi, 5 yıl suç işlemediğinde madem suçsuz sayılacak, madem hukuki bir sonuç doğurmayacak o zaman kişinin memuriyetine engelliğinden söz edilmesi mantıksız.
Ancak unutmamak lazım ki, disiplin hukuku, ceza yargılamasından ayrı yürütülür.
Cevap: HAGB 5 yıllık süre tamamlanınca memuriyete geri dönme olur mu ?
Öncelikle özür dilerim cevabınıza geç karşılık verdiğim için uzunca bir süredir rahatsızdım hiç ilgilenemedim . Haklısınız disiplin ve ceza hukuku ayrı şeyler ama yargının yok saydığı bir şeyi disiplin var diyecekse o zaman yargıdan üstün olması gerekir ama alınan yargı kararları buna müsade etmiyor ve işten çıkarma gibi ciddi sonuçları olan konularda yargı kararı kesinlikle baz alınması gerektiği söyleniyor . İlgi ve yorumunuza teşekkür ederim .
- - - Updated - - -
Anayasanın 38. maddesinin ilk fıkrasında " kimse kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz "
Merhabalar, 2018 Engelli KPSS'ye girdim ve büyük olasılıkla atanacağım.
Hakkımda uyuşturucu kullanmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan iki adet HAGB...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku