2014 Eylül ayında (yıl sonu sayılır bilerek eylül ayını bekledim) sözde 2014 model otomobil aldım.

Temmuz 2015 de yıllık bakım için yetkili başka bir servise gittiğimde kayıt oluşturmak için ruhsatımı istediler, şasi numaramın 2013 yılı üretim araca ait olduğunu ruhsatımda 2014 yazdığını şaşkınlıkla karşıladılar.

Bende böyle bir şey olmayacağını 9. ayda alınan bir otomobilin şase numarasının nasıl bir yıl öncesi üretime ait olacağını sorduğumda resmi yazı istediğimde vermediler ancak zorla sorgu ekranının ekran görüntüsünü mail adresime gönderttim.

Özetle sorum şu;

2014 model araç aldığımı zannetip model yılının şasi numarasına göre 2013 olduğunu yine yetkili servis tarafından uyarılan bir müşteri olarak ne yapmalıyım...

ki ben aracı yıl sonunda yakın bir tarihte aldım Eylül ayında 2013 model aracı 2014 liste fiyatıyla yasal olarak satabilirmi firma...

Bazı web sitelerinde model yılı 2014 olup üretim 2013 olabilir yazıyor. ancak ben Eylül ayında aracı aldım.

Mantıken Yılın ikinci altı ayından sonra normelde sonraki yılın model arabaları satılır...(yani 2014 ylında 2015 model araç satın alınır.) benim ise bırakın aynı yılın model aracını önceki geçmiş yılın arabasını satın almışım....

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.