iyi akşamlar arkadaşlar bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini rica ediyorum.

2011 yılında açıp arkadaşıma sıkıntıda olduğu için defalarca arayıp ikna ettiği için verdiğim faturasız bir sim kart var ne olabilirki fatura gelmez nasılsa deyip yolladım. ptt takip numarası ve çıktısı elimde var. 2013 te ifadeye çağırılmaya başladım bana ait telefon numarası ile alışveriş yapıldığı ile ilgili bu hattın kimde olduğunu söyledim adresini ve telefonunu verdim. kişiyide aradım başımı belaya soktun diye oda hattı aldığını kabul edeceğini söyledi ki geçtiğimiz hafta ikimizede dava açılmış. bugün dosyanın fotokopisini almaya gittim yaklaşık 200 sayfa bir çok kişinin mağdurların tanıkların ürünleri teslim alanların bilişim suçlarının evrakları var. bu olayda benim telefon numaram sadece iletişim numarası olarak kullanılmış. hattı kullanılan kişinin evine yapılan baskında laptop birçok kredi kartı harici hard diskler sıfır fotograf makinası cep telefonları bu cep telefonlarının imei numarasından benim adıma kayıtlı olan hattın şahıs tarafından kullanıldığı tespit edilmiş. laptopunda kayıtlı 100den fazla kredi kartı bilgisi bulunmuş. ortalama 6000 tl civarında alışveriş yapmış. kaçarı yok anlayacağınız ama bu alışverişlerden benim haberim yok teslim alan ben değilim aynı bölgedede yaşamıyorum olay olduğunda yapan kişi istanbulda ben izmirdeyim. sonuç olarak hattı kullanana yukarıdaki yazdığım suçlardan TCK 245/1, 43/1, 53 den banada aynı maddeler ve ilave olarak 39/2b yazılı ''Suçun işlenmesinde kullanılan hattı sağlayarak yardım etmek'' suçunda dava açıldı.

Savunmamda kişiye bu hattı zor durumda iken kullanması için verdiğimi parası yok diye verdiğim hattın parasını bile istemediğimi. şahsın bu tür olaylarla ilgisi olduğunu bilmediğimi. şahsın oyunculukla ugraştığı için ikna kabiliyetinin yüksek olduğunu kargoya gelen malzemeleri başkalarına şüphe çekmeden aldırması olayında olduğu gibi benimde güvenimi kazanıp hattı kendisine vermemi sağladığını. Aramızda hiç bir şekilde ortaklık olmadığını sadece iletişimde bana ait bir sim kart numarası verdiğini benim numaram dışında 5 telefon numarası daha kullandığını bu alışverişlerde üyelikte veya teslimatta yazılan numara kapalıda olsa yanlışta olsa ürünün yinede sipariş ve teslimatının kargo şirketinden bizzat başka şahıslarda aldırıldığı için numaranın önemini yitirdiğini. Kanunlara ve nizamlara uygun bir yaşam sürdüğümü 17 yaşından beri sigortalı düzenli olarak çalıştığımı izmirdeki anne kız kardeş ve muğladaki eşimin geçimini çalışarak sağladığımı halen TSK'da Dz.Uzm.Çvş. olarak görev yaptığımı isteyerek insanların dolandırılması için hiç kimseye yardım etmeyeceği şahsi dosyamdaki sicil notları ve aldığım takdir ve amirlerim kanaatlerinin olumlu örnek gösterilen bir personel olduğumu. yazmayı düşünüyorum.

ikincisi avukata tutmalımıyım ceza gelebilirmi cezanın sonraya bırakılmasına razıyım o derece ağzım yandı bir kere bir daha böyle bir hata yapmam.