İyi günler iyi çalışmalar. 1996 senesinde dedemin vefatının ardından kalan miras babam dahil 4 hak sahibine intikal etti. 2008 senesinde babamın vefat etmesiyle babamın 1/4 oranındaki hakkı annem abim ve bana intikal etti. İntikal eden mallar 14 farklı tapuda çeşitli vasıflara sahip (arsa,bahçe,tarla) araziler ve henüz tapusu bulunmayan biri üç katlı apartman 2 si müstakil ev -evlerden bir tanesi yıllar önce yıkılmış fakat tapuda halen ev görünmekte-, diğer ikisine dair bir bina tapusu yok. Babamın vefatının ardından halam mahkemeye, apartmanın kendisine bırakıldığına dair dedemin imzaladığı bir vasiyetname ibraz ederek tapusunu üzerine almak için dava açtı. Fakat mahkeme konuyla alakalı takipsizlik kararı verdi. Bu süreç içerisinde ben memuriyetim, abim ise yurt dışında ikamet etmesi sebebiyle miras konusunda hiçbir girişimde bulunamadık. Tek yapanildiğim veraset ilamını çıkartarak İntikal vergisini ödeme girişimindede ilçenin tek hakiminin doğum izninde olması, ardından intikal vergisini ödemem için babamın vefat ettiği şehirdeki vergi dairesine başvurmam gerektiğini öğrendikten sonra farklı bir şehirde kamu görevlisiyken eş zamanlı olarak bu bürokrasiyle uğraşamayacağım hissine kapılarak konunun takibini bıraktım. İntikal vergisini ödeyerek başlayacağımı düşündüğüm inceleme ve bilirkişi talepleriyle devam edecek süreci başlatamadım.Mirasta hak sahibi olan diğer iki halam ve bir amcam mirasa konu malların bulunduğu yerde ikamet etmekte olduğunu belirtmek isterim.Aradan yaklaşık 10 sene geçti. Halihazırda durum şu şekilde.
•Bizim (Annem abim ben) dışımızdaki diğer mirascıların tamamı 1/4 hissesine sahip olduğumuz konutlarda ikamet etmektedir -dedemin vefatından bu güne kadar-
•Mirasa konu mallardan tarla vasfına sahip olan araziler diğer mirasçılar tarafından sözleşmesiz ve gayriresmi şekilde, tarım alanında kullanılmak üzere her sene kiraya verilmektedir.
•Bahçe vasfıma sahip arazilerden elde edilen ürünler satılaktadır.
•Kereste özellikli ağaçlar kesilerek satılmıştır.
•Bu esnada babamın vefatının ardından annemin beraberimde ikamet etmesi sebebiyle istanbulda ikamet ettiğimiz evi kapatarak miras haklarımızın olduğu ilçede ev kiralayarak eşyayı oraya yerleştirmiş bulunmaktayız ve aylık düzenli kira ödemekteyiz.
•Geçen süre zarfında diğer mirasçılarla yaptığımız görüşmeler sonucunda bir sonuç elde edemedik ve uzlaşma sağlanamadı.
•Apartmanın çevresine terminal binası ve emniyet müdürlüğü inşaa edildi ve arazi dahada değerlendi
•Bahçe ve arsa vasfında olan arazilerden bi kısmına imar izni geldi ve bizim arazilerimizin etrafındaki komşu arazilere binalar yapıldı.(Gerçi en azından apartmandaki çocukların bizim arazide top oynamaları hoşumada gitmiyo değil)
Şimdi bu anlattığım hususlar çerçevesinde miras hakkımızla alakalı bazı sorular var
•Mirasta hak sahibi diğer şahıslarla uzlaşma amacıyla tekrar görüşmek niyetindeyim. Fakat daha mirasa konu arazilerin ve binaların bedellerini bilmememden dolayı uzlaşma konusunda çekincelerim var.
•Bahse konu arazilerin tam yerini,komşu hissedarları ve arazide ve çevresinde yapılması planlanan projeleri ve değerleri konusunda detaylı bir keşif yapmak niyetindeyim, fakat bunu yaptırabilmrk için mahkeme dışında başvurabileceğim bir kurum var mı?
•Mahkeme tarafından bir bilirkişi heyeti tayin edildiğinde her arazi için farklı gün ve saatte bir randevu sistemimi olmakta. Bilirkişi ücretleri her arsa ve taşınmaz için ayrı ayrı mı ödenmekte, yapılan incelemenin bedelinin tahsili sadece mahkemeye başvuran davacıdan mı yapılmakta
•Halihazırda diğer hak sahiplerinin, üzerinde benimde hissemin olduğu arazi ve konutları kullanması sebebiyle, ayrıntılı bir keşifin -özellikle diğer hak sahiplerinin kullanıdığı alanlarda- uzlaşı için hayati öneme sahip olduğunu düşünmekteyim.
•Uzlaşının mümkün olmadığı bir durumda, diğer hak sahiplerinin benim hissemin bulundugu değerler üzerinden sağladıkları faydalardan kendime düşen payı almak istiyorum.
•Bu konuda bir dava açacak olsam nasıl bir yol izlemeliyim.
•Bu tip bir miras davasında benim memuriyetim sebebiyle süreci takip edemememin etkisi ne olur.
•Bahse konu arazilerin bulunduğu yer bolu ili mengen ilçesindedir. Fakat ilçede sadece 1 tane avukat görev yapması sebebiyle -ki oda pek iş takibine hevesli bir abi değil- avukat seçimini farklı bir yerde yapmak durumundayım.
•Başka bir şehirde yahut il merkezinde bir avukata vekalet vermede çekindiğim husus iş takibinin benim uzakta olduğum bir durumda sıhhatli yürüyüp yürüyemeyeceği yahut avukatın keşif gibi işlemlerde devamlı gelip gitmesinin gerekmesi
•Farklı bir şehirde örneğin 1,5 saat mesafedeki Ankara da bir büroyla anlaşmam halinde bu işlemlerin çok yüklü olacağı kaygısını taşıyorum. Haklımıyım
Bu gibi bir durumda izlemem gereken yolun ne olması gerektiği konusunda yardımı dokunanilecek hukukçu kişilerden bir cevap alabilirsem çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku