Merhaba ,

4 katlı bir binanın 4. katında 10 aydır oturuyorum. Daireye taşındığım ilk zamanlarda alt kattaki komşumun tavanında bir kaç küçük nokta şeklinde su sızıntısı oldu . Tesisatçı getirip durumu düzelttim, daha sonra giriş katındaki komşum evine su geldiğine dair kapımı çaldı ve dediği "senden önce su yoktu su senden dolayı geliyor" oldu. Buna istinaden tekrar kameralı tesisatçı getirdim ve daireyi kontrol ettirdim benden kaynaklanan bir sorun olmadığı ortaya çıktı.Alt kattaki komşum tatile çıktığı için onun dairesine bakamadık ama diğer tüm katlardan fazlaca su geliyordu. Daha sonra tatile çıkan alt kattaki komşum evine geldiğinde dairesine baktık Benim olduğum kattan (4. kattan) onun katına gelen hiç bir su yok , tabi bu yaklaşık 1 /2 ay süren bir süreç olduğu için su akmaya devam ediyordu ve giriş kattaki oturan kişinin duvarı ve parkesinin belli bölümleri zarar görmüştü.Giriş katta oturan kişi ile 3 . kattaki yani alt katımdaki komşunun banyosuna bakmaya gittik suyun onlardan geldiği düşüncesiyle banyo tabanını kırdık.Kırdığımızda tüm tabanın su içinde olduğunu gördük tesisatçı geldi sorunu çözdü.

Şu an giriş kattaki evi zarar görmüş kişi zararı sigortaya yaptırmış gelen expertiz 4. kattan dolayı senin hasarın diyerek faturayı bana çıkarmış . Ve şuanda da hukuk bürosu beni arıyor. Bu arada ben kiracıyım bina 1 yıllık yeni bir bina . Durumu hukuk bürosuna olduğu gibi anlattım . Ücreti mütehaitten alacağını alamazsa 4 e bölüneceğini iletiyor. Benim hiç bir suçum yokken bu tutarı ödemek zorundamıyım . Ne yapmalıyım