Merhabalar,
İşyerimden tazminatsız çıkarıldığım için 1 sene evvel avukata vekalet vererek tazminat davası açtım. Avukatıma avukatlık ücreti olarak 1.000TL verdim. Bunu karşı taraftan isteyeceğiz dedi. Dava sonuçlandı kazandım. Karşı taraf temyize gitti onuda kazandım. Bu süreçleri hep internetten dosya numaramla takip ettim. En son sonuçlandı ücret karşı tarafa iletildi yanıtını alınca biraz uyaptan araştırınca ne kadar alacağım olduğunu yazan bir yere ulaştım 20.472 TL yazıyordu. Sonra ertesi gün Avukatım beni aradı alacağım ücret icra müdürlüğü tarafından avukatıma gelmiş. Sorun burda başlıyor. Avukatım beni aradı paramı almak için gelmem yönünde, gittiğimde bir A4 kağıda yazmış alacakları verecekleri. Normalde tazminatım 12.000 TL idi ilk dava açıldığında. Gelen para 12.672 TL imiş masraflar çıkarmış (temyiz masrafı dosya masrafı vs.vs.) banada 600TL kalan avukatlık masrafları vericen dedi düz 10.000 TL elime geçecekmiş. Peki neden bu kadar masraf var karşı taraftan alacaktınız benden kesilmiyecekti dedim hatta avukatlık masrafını da karşıdan alacaktınız siz herşeyi benden kesmişsiniz dedim prosedür böyle temyize gidince böyle oluyor gibi şeyler söyledi. Bir hata olmalı para çoğalacağına azalmış dedim tekrar hesaplattırayım kıza dedi ne olduysa üzerine 1.000 TL daha koydu kız yanlış hesaplamış kusura bakma dedi. Bende bu parayı alamam çok az bunda başka bir şey var deyip hiçbir şey imzalamadan paramın peşine düştüm. İcra dairesine gittim dosyamdan alacağım ne kadar öğrenmek için vermek istemediler sorun çıkarmaya çalıştılar sanki avukatımla anlaşılmış gibi geldi bana bende başsavcıya baroya şikayet edeceğim deyince dilekçe yazdırıp alacaklarımı bir kağıda döktürdüler. Aldığım kağıtta 15.472 TL kazanılan para yazıyordu. Yani avukat bu parayı almış. bana 11.000 tl vermeye çalışıyor. Ayrıca icradan bana verilen kağıt son kapak dosyası sonucu değilmiş öyle bir şey varmış sanırım onu vermiyor icra dairesi. Başka bir avukata gösterdim icranın vermiş olduğu ara karar raporu olduğunu son kapak dosyası sonucunda herşeyin yazacağını söyledi. Son olarak bugün avukat beni aradı beni baroya şikayet edecekmişsin sanırım dedi muhtemelen icradan öğrendi paranı banka hesabına yatırıyorum yani 11.000 TL yi üstünü almak içinde beni baroya şikayet edersin dedi ve kapattı. Şimdi arkadaşlar sonuç olarak ben ne yapayım. Uyaptan çıkardığım bir sonuç çıktısı var orada 20.472 yazıyor icradan alınmış bir kağıt var orada 15.472 yazıyor. avukatta 11.000 veriyor ne yapacağımı şaşırdım. bir yol gösterebilir misiniz.