Öncelikle şimdiden yardımı geçen herkese teşekkür ederim.

Eşim yaklaşık 4 ay önce ailem ile aynı binada ancak ayrı dairelerde oturduğumuz evimizden kız kardeşim ile arasında yaşanan bir huzursuzluğu bahane ederek babasının evine gitti. 8 ve 3 olmak üzere 2 çocuğumuz var ufak çocuğumuzu yanına aldı yaklaşık 2 ay süresince çocukları hafta sonları sırayla bir araya getirdik. Ancak son 1 aydır 2 çocuğumuda kardeşlerin ayrı kalması ve gelişimi açısından bahçeli müstakil evimize alarak birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımın ikisi de hiç bir baskı yada ifadede bulunmamama rağmen eşimin kalmış olduğu babasının evine gitmek istemiyorlar. 2 defa kendisi ile görüşerek sorunu çözmek istedim ancak bana mali gücümün yetmeyeceği seçenekler sunarak müstakil kendi evimizden çıkıp kirada oturmamızı ve ısrarla çalışmak istediğini şart koştu. Bende içerisinde bulunduğum durumu anlatarak bunun daha büyük sorunlara yol açacağını anlattım ama bir fayda sağlamadı. Kendi aramızda herhangi bir kavga yada benzeri bir sorun yok ancak eşimin ailesinin evimin içerisinde yaşanan olumlu yada olumsuz herşeyi 3 kişilere aktarması sebebi ile ailem huzursuz olmuş ve verdikleri tepki ilede bu duruma gelinmiştir.
Boşanma davası açmak istiyorum ancak çocuklarımın velayetlerini alabilme ihtimalimi, çalışmakta olan eşime nafaka öde yükümlülüğümü ve kendisinin boşanmaya rıza göstermemesi durumunda izlemem gereken yol hususunda yardımcı olmanızı rica ediyorum.