Merhaba
Vefat eden annemizin bir borcu vardı. Avukat masrafıyla 28 küsür bin olan borcun 20 binini annem hayattayken ödedi. Zaten borcun 56 taksitte 500 TL taksitle ödenmesi hususunda el sıkışmıştık. Faiz de kesinlikle alınmayacaktı. Geri kalan borç vefatından sonra ödenmedi. Borç bir akrabımızın borcuydu aslında. Ödeme işlerini de kendisi takip ediyordu. Evin üzerinde icra vardı. Şimdi alacaklı borcun tamamının 7 senelik faizinin %50'sini istiyor. Bunun da borç (8.000) +faizin %50'si (15.000) =23 bin TL talep ediyor. Kardeşimle ben mirasçıyız. Eve bilirkişi gelmiş 2-3 hafta önce. Geçen hafta da bir belge gelmiş. Evde bulunan akrabam belgeyi almamış. Ben o evde yaşamıyorum. Bu belgenin benim ikamet adresime gelmesi gerekmiyor mu? Alacaklı annemin vefatı sebebiyle gecikmiş ödemeleri bahane edip borcun tamamına faiz işletmeye hakkı var mı? 8.000 TL'lik borç sebebiyle ev haczedilebilir mi? Duyduğuma göre evin değeri borcun üzerindeyse ev haciz edilemiyormuş. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.