Merhabalar arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde bulunduğum ildeki ticaret ve sanayi odasından,odanın yürüttüğü bir proje kapsamında istihdam edilmek üzere bir iş görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşme sonrasında 3 yıllık süreli iş sözleşmesi önerdiler bana. Buraya kadar her şey iyi, güzeldi fakat sözleşmede okuduğum fesih ile ilgili madde bana çok caydırıcı geldi. O maddeyi aynen yazıyorum :

''Sözleşme süresi içerisinde öngörülen fesih sebepleri veya mücbir sebepler dışında sözleşmeyi haksız olarak tek taraflı fesheden taraf, diğer tarafa sözleşmenin bitiş tarihine kadar olan süre için, PERSONEL’in iş bu sözleşme ile son aldığı aylık brüt ücret x 2 kadar bir meblağı cezai şart olarak defaten ve nakden ödemeyi kabul ve taahhüt eder.''

Benim sorum şu: Şimdi sözleşme 36 aylık diyelim ki ben 10. ayda istifa ettim ve brüt aylığımda 5000 tl diyelim, 26 ay boyunca yani sözleşmenin sonuna kadar olan her ay için mi 5000 x 2 ödeyeceğim? Eğer öyleyse sözleşmenin benden alacağı tazminat bana 3 yıl boyunca kazandırdığından 2 kat hatta dahada fazla brütten alacağı için tazminatı...bir yandan kpss ile atanmayı bekliyorum bir umut, öte yandan cazip bir iş fırsatı ama bahsettiğim madde çok caydırıcı benim etim ne budum ne abiler

Velhasıl istifa edersem iş mahkemeye giderse halim nice olur ? Birde sözleşmede geçen mücbir sebepler dediği nedir? Sözleşmeli olarak çalışıyorken kamuya atanmam mücbir bir sebep midir? Okuyan, yardım eden, yardım etmeyi aklından geçiren ama yazmaya üşenen herkese teşekkürlerimi sunarım