4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun yalnızca adli soruşturmaları kapsar denilmektedir.Milli Eğitim Bakanlığında öğretmenim.Hakkımda bir soruşturma yapıldı ve tarafıma ceza verildi.Cezanın hem konu hem de şekil yönünden iptali için dava açtım.Milli Eğitim Müdürü hakkımdaki iddialar için inceleme onayı vermiş ve teftiş kurulu başkanı da müfettişleri görevlendirmiş.Mahkeme dilekçesinde bu durumun 4483 sayılı kanuna aykırı olduğunu belirttim.Çünkü 4483 sayılı kanuna göre ön inceleme,müfettiş görevlendirme ve soruşturma onayı verme yetkisi illerde vali de.Valilik mahkemeye gönderdiği savunma dilekçesinde hakkımda yapılanın ön inceleme olmadığını inceleme olduğunu bu sebeple bunun için valilik onayı gerekmediğini ifade etmiş.Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 03/02/2015 Tarih 1187378 sayılı yazısında Aksaray Valiliğine yazdığı görüş yazısında milli eğitim bakanlığı personeline yönelik inceleme ve soruşturma onaylarında,milli eğitim müdürlerinin yetkisi olmadığını,bu yetkinin valilikte olduğunu belirtmiş.Günlerdir araştırıyorum inceleme,araştırma ve soruşturmalarla ilgili 4483 sayılı kanundan başka hiçbir veriye rastlamadım.Sizlerin bu konuda görüşlerine ihtiyacım var.