Merhaba yaklaşık 1 ay önce ben ve arkadaşım sahilde otururken yanımıza 3kişi yanaştı bizden önce para vermemizi daha sonra ise cebimizdeki herşeyi vermemizi istediler biz yok filan diyerek geçiştirmeye çalışsakta başımızdan atamadık sonuç olarak kolu arkasında bir şekilde arkadaşıma doğru yaklaştığında biber gazını adamın suratına boşalttım fakat şahıs alkol, tiner vb. gibi birşey kullandığından fazla etkilenmedi ve yanındaki şahısta tehditler savurarak beni kovalamaya başladı bir süre kaçmayı başarsamda sonunda nefesim kesildi ve akabinde bacağımdan 3 kez bıcaklandım ve ben hastaneye kaldırılırken poliste beni darp eden şahısları yakaladı daha sonra öğrendiğime göre biber gazı kullanmak nefsi müdafa amaçlı olsa bile yasakmış ayrıca telefonuma uyap bilgi sisteminden mesaj geldi ..ağır ceza mahkemesinde.. tarihinde duruşmanız vardır gelmediğiniz taktirde zorla getirtileceksiniz vs. tarzında size sormak istediğim böyle bir olayda sırf spreyi kullandım diye mağdur olsam bile ceza alırmıyım yada sabıkam kirlenir mi 2. olarak sizce ifademde herşeyi olduğu gibi anlatmakla hata mı ettim mesela beni bıçakladılar ama bıçaklarken kafama vurduklarından kimin beni bıçakladığını bilmediğimi ve bıçağı görmediğimi söylemem biber spreyi kullandığımı söylemem hatamıydı 3. olarak adamlar ne kadar ceza alır şimdiden teşekkürler.
Aklınızda bulunsun; piyasada nato ismiyle satılan biber gazları çok etkisiz. Mutlaka Jenix marka olanlardan olsun yanınızda. Ben her sene 5-6 tane alıyorum, anama babama, eşe dosta veriyorum. İki markayıda denedim. Jenix'i suratına yiyen bir süre kesinlikle göremiyor ve öksürmekten hiçbir şey yapamıyor.
Meraklanmayın en fazla alacağınız ceza 9 ay hapis ya da para cezası olur. Meşru savunma olmasada tahrikten ve iyihalden iner oda. sonuçta verilen ceza HAGB ile ertelenir. sabıkanız bozulmaz yani.
Biber gazı silah ve silahtan sayılan aletlere girer. Şahısların ne kadar ceza alacağı hangi maddelerden dava açıldığı ve sizin adli tıp raporunuzla bağlantılıdır. bunları yazarsanız ona göre cevap verilebilir. Hakim size ceza verebilir ama hagb kararı şartları var ise hüküm açıklanmaz 5 yıl denetimli serbestlikten faydalanırsınız.
Biber gazı silah ve silahtan sayılan aletlere girer. Şahısların ne kadar ceza alacağı hangi maddelerden dava açıldığı ve sizin adli tıp raporunuzla bağlantılıdır. bunları yazarsanız ona göre cevap verilebilir. Hakim size ceza verebilir ama hagb kararı şartları var ise hüküm açıklanmaz 5 yıl denetimli serbestlikten faydalanırsınız.
Hangi maddelerden dava açıldığını bilmiyorum polis benim ve arkadaşımın ifadesini aldı daha sonra mahkeme günü telefonumuza mesaj geldi e-devletten bakmaya çalıştım şifrem olmadığından göremedim ayrıca avukatımda yok ama bizim şikayetci olduğumuz şeyler yağma(gasp)-kasten yaralama-tehdit-hakaret (polis şahısarın üzerinde herhangi birşey bulamadı,ayrıca adamlardan birinin devam eden duruşmasının olduğunu biliyorum diğerlerininde sabıksı vardır diye tahmin ediyorum buna karşılık benim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım yok)
Burada konuşmak birşeyleri değiştirmez ama çok saçma bir sistem bizi soymaya gelip tehdit ve hakaret eden adamlara biber gazı kullanınca suç oluyor +para cezası vs. verilebilir deniyor vatandaş olarak ne yapmamız lazım gözlerimizi kapatıp paramızı telefonumuzu verip daha sonra adamlar çoktan kaçmışken yıllarca mahkeme kapılarında onlarla mı uğraşmalıyız devletin bana dediği resmen şu orada biber gazı kullanmıycaktın o silah niyetine geçer paranı vericeksin karşılık vermeyip daha sonra şikayet ediceksin sen onlara paranı telefonunu vermedin ozaman senden ya para alıcaz yada hapis cezası alıcaksın ama en iyi ihtimalde bile 5yıl boyunca seni izliycez kavgayı ayırırken birine tokat bile atsan karar bozulucak
Konu nsw tarafından (09-06-2015 Saat 00:32:02 ) de değiştirilmiştir.
merhaba avukat arkadaslar ben eski bir arkadas dediğim kişi tarafından önce parkda tartışdık sonra ortak arkadaşımızı arayıp yanına gidip barışmakdı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku