Merak ettiğim birkaç şey var ve sizlere danışmak istiyorum.
1- 2 yıl birlikte yaşadığım sevgilimle, 2011 yılında resmi olarak evlendim.
2- sürdüremedik ve hemen hemen 6 ay sonra ayrıldık. bana boşanma davası açtı ancak barışmak istediği için o dava kapandı. yeniden barıştık.
birkaç ay sonra ayrıldık. yeniden barışırdık aslında ancak tesadüf eseri, onun sosyal ağdaki yazışmalarına denk geldim ve başka bir erkekle yattığını öğrendim. o noktadan sonra yollarımız ayırdık.
3- borçları olduğu gerekçesiyle resmi olarak boşanmayı ertelemeyi tekfil etti ve ben de zorluk çıkarmamak için kabul ettim.
4- bu süre içinde başkalarıyla ilişkisi oldu. benim de öyle. yani her ikimiz de bu durumdan haberdardık ve bitirdiğimiz için hiç müdahil olmadık. şikayetçi olmadık bu durumdan. aramızdaki tek bağ birer imzaydı.
5- 3 sene ayrı yaşadık sonuçta ve hiç yan yana gelmedik. çok kısıtlı bir iletişimimiz vardı. ben artık uzadığını düşünüp anlaşmalı boşanma teklif ettim. ilk başta kabul etti ancak şimdi yan çiziyor.
6-ortada hiçbir sebep yokken kendisine koruma kararı çıkarttırmış geçen gün. oysa ne yanyana geldik ne de internetten veya başka bir yoldan kendisiyle iletişim kurmadım. hatta kendisi bana facebook'tan yazmıştı koruma talebinden önce.
7- çocuğumuz yok. sigortalı bir işim yok ve dediğim gibi 3 senedir hiç bir araya gelmedik.
ne yapmamı önerirsiniz?
Hukuki NET Güncel Haber
Konu dnzz11 tarafından (02-06-2015 Saat 19:39:10 ) de değiştirilmiştir.
Anlaşmalı boşanmayı deneyebilirsiniz, ayrıca 3 yıldır zaten ayrı yaşıyorsunuz, evlilik birliğinin sarsılması(TMK 166) sebebiyle boşanma davası açabilirsiniz.
Zaten daha önce anlaşmalı boşanmak üzere bir planımız vardı ancak koruma kararı aldırmış kendisine. üstelik ben onunla iletişime bile geçmemişken. ayrı şehirlerde yaşıyoruz bir de. onu rahatsız eden birileri varmış güya facebook'ta ve bunun ben olduğumu düşünüyor. oysa hiç alakam bile yok.
koruma kararı olduğu için anlaşmalı boşanmayı gel halledelim diyemiyorum çünkü suçmuş bu.
herhangi bir mal paylaşımı veya nafaka vs hiç mevzu olmadı aramızda. ben dava açarsam ve benden nafaka talep ederse ne olacak. bir işim veya üstüme kayıtlı malım yok. uzun süredir çalışmıyorumda.
bir de merak ettiğim; 3 senedir hiç bir araya gelmemiş olmamıza rağmen tazminat davası açabilir mi? sonuçta her şeyi kendi aramızda bitirmiştik. başka biriyle birlikte oldu. itiraf etti ve daha sonra her şey bitti.
Konu dnzz11 tarafından (02-06-2015 Saat 20:18:00 ) de değiştirilmiştir.
Mal paylaşımı konusunda boşanmada evlilik birliği içinde edinilmiş olan mallar hesaplanır ve paylaştırılır. Eşinizin nafaka ve tazminat alabileceğini zannetmiyorum, yoksulluk nafakası için boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek tarafın, ''kusuru daha ağır olmamak koşuluyla'' geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebileceği medeni kanunda düzenlenmiş; hakim hem tazminat istemini hem nafaka istemini eşinizin daha önce birisiyle birlikte olduğunu, ayrıca 3 yıldır ayrı olduğunuzu da dikkate alıp değerlendirme yapacaktır.
mal paylaşımı olmayacak çünkü malımız olmadı. evli olarak bir arada ancak 3 veya 4 ay geçirebildik.
başka biriyle birlikte olduğunu hem mesajlarda gördüm hem de kendisi itiraf etmekten çekinmedi. ancak olur da mahkemede reddederse bunu, ispat etmem gerekir ve ne yazık ki onun dürüst olmasını ummaktan başka elimde bir tek şey bile yok. tartıştık, gitmemi istedi, evden ayrıldım gittim, ardından mesajı gördüm, itiraf etti ve aramızdaki bağ koptu.
ya inkar ederse? o halde ben nasıl ispat edebilirim?
Malesef anlattıklarınızın hukuki olarak elle tutulur yanı yok. öncelikle bir dilekçeyle uzaklaştırma kararına itiraz edin ki 15 gün süresi vardı umarım geçmemiştir. Bir ihtimal uzaklaştırma kararınını temel alıp sizi kusurlu çıkaracak bir boşanma davası açması muhtemel. Anlattıklarınızı destekleyecek bir kaç şahit bulup evlikte birlikteliğin olmadığı şikayetinizle bir dava açın...
uzun süredir kardeşimin dükkanında kalıyorum. kardeşimi şahit gösterebilirim zannedersem. ya da dükkanda çalışan arkadaşlardan birini.
tavsiyenize uyup yarın itiraz edeceğim koruma kararına. yanına yaklaşmadım, hiçbir iletişimim olmadı ama bu kararı çıkarttırmış nasıl olduysa. çok şaşırdım.
bir de şöyle bir iddiası var. güya biri onu facebook üzerinden rahatsız ediyormuş ve bu kişinin ben olduğumu düşünüyor. yani bana itham ediyor. bunu ispat etmesi için dava açabilir miyim? bilişim suçları zannedersem bu tarz sorunları çözüyor. beni zan altında bırakması hiç hoş değil. üstelik suçsuzken.
2 yıl önce gerçekleştirdiğim evliliğim 4 ay içerisinde eşimin başkasını sevdiğini söyleyip evi terk etmesi ile bitti şu an ailemin yanındayım. 1 sene...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku