Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Kaç gündür haberlerde 3300 tl altındaki borca icra freni diye çeşitli bilgiler yer alıyor ama bunların hiç biri detaylı bir açıklama belirtmiyor.
Benimde başıma bu hafta içi kullandığım kredi kartı ile ilgili bir icra dosyası oluşturuldu. Banka alacak biriminden arandım taksitlendirme yapalım dediler tamam dedim kabul ettim.
Bankaya belirli bir meblağ yatırdım ama o kadar acele etmişim ki cüzdanımı düşürmüşüm durumu kendilerine izah ettim ödediğim miktar içeride kaldı ama nüfus cüzdanım yok diye işlem yapamadılar. Karakoldan tutanak tutturup kendilerine gönderdim zaten ödemiş olduğum dekont'da bunun bir deliliydi ertesi gün tekrar aradılar bana belirli bir meblağ daha yatırın öle taksitlendirelim dediler söyledikleri miktar da aynı rakama çok yakın 5 gün aralıkla aynı miktarı ikinci kez ödeme imkanım olmadığını söyledim yapıcak bir şey yok deyip kapadık.
Avukata intikal eden alacak için affınıza sığınıyorum avukat olduğunu da düşünmüyorum artık millete bağırmaktan sesi kısılmış resmen söz vermişsiniz yatırmamışsınız ne zaman ödeme yapılacak bir soluk almasını rica ettim o ara durumu anlattım ben anlamam ben parama bakarım demediği kaldı benimde sinirlerim bozulunca verirseniz verin dedim icraya ailemden önünüze geleni aramışsınız ne hakkınız var deyince yollarsınız tebliğ gereken yapılır tehdit le bu iş olur mu bende mali müşavirim mükelleflerimden birinin beyannamesinde hata yaptık bedelini ödedik zorda kaldım ama bu şekilde hitap da ilkkez gördüm şimdi sizden ricam .
3300 altındaki bir borca icra açılmış ne yapmam lazım parasında değilim sadece yapılanı sindiremiyorum bu karar neleri değiştirdi ne yapmak lazım yardımlarınızı bekliyorum
Hukuki NET Güncel Haber
Konu lovestorm tarafından (02-06-2015 Saat 12:49:23 ) de değiştirilmiştir.
argıtay 13. Hukuk Dairesi 2015/10571 Esas, 2015/8738 Kararı ile aşağıdaki şekilde hüküm kuruyor:
“…Tüketici sorunları hakem heyeti mahkeme NİTELİĞİNDE DEĞİLDİR…
Buna göre, verdiği karar ilamlı icra yoluyla takibi mümkün olan Tüketici Hakem Heyetine müracaat etmeden ilamsız icra takibi yapmakta tüketicinin hukuki YARARI YOKTUR. Bu durumda tüketici hakem heyetine müracaat edilip uyuşmazlıkla ilgili olarak bir karar almadan icra takibi yapılamayacağı gibi, tüketici mahkemesinde de dava açılamaz. Buna rağmen icra takibi yapılması ve icra takibine itiraz edilmesi halinde ise, itirazın iptali istemiyle tüketici hakem heyetine müracaat edilemez. Bu halde de, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68 inci maddesindeki açık hüküm nedeniyle tüketici mahkemesinin, uyuşmazlığın esasıyla ilgili karar verme YETKİSİ BULUNMAMAKTADIR.”
Bu durumda karardan iki husus açıkça anlaşılmaktadır. Tüketici Hakem Heyeti Mahkeme niteliği taşımadığından, “itirazın iptali” kararı veremez ve tüketicilerin 2015 yılı için 3300 TL altındaki uyuşmazlıklarda öncelikle tüketici hakem heyetine başvurması zorunludur.
Açıklığa kavuşturulması gereken husus bu kararın işlemin diğer tarafı içinde geçerli olup olmadığıdır. Bankalar ya da tüketiciden alacağı olan farklı şirketlerde de tüketici hakem heyetine başvurma zorunluluğu var mıdır? 3300 TL’nin altındaki herhangi bir alacak doğrudan icra takibine konu edilemez mi?
Kanaatimizce bir tarafın tüketici olduğu işlemler de dâhil olmak üzere alacaklı şirketin doğrudan icra takibi yapması mümkündür. Karardan kredi kartı alacağının ya da su faturasının icra takibine doğrudan konu edilemeyeceği anlamı çıkmamaktadır.Tüketicinin böyle bir beklentiye sokulması da bu nedenle yanlıştır.
Alıntıdır.
İsterseniz Yargıtay Kararı ekli bir dilekçe ile İcra Hukuk Mahkemesi'ne itiraz edin.
,
ne kadar borca icra gelir,
en az ne kadar borca haciz gelir,
kac tl ye kadar haciz uygulanabilir,
kac tllik borca icra gelmez,
kac liraya kadar eve hacizgelir,
en az kac paraya haciz gekmekte,
2 bin tl altındaki borclara haciz yapılmıyor,
kac liranin altindaki borclara icra gelmez,
kac tl lik borca icra gelmez,
2500 liranin altina icra gememesi yasasi kabul edildimi,
2500 altindaki borclar icin icra varmi,
2500 tl altina icra yok,
2500 tl altindaki borclar icin haciz veicra varmi,
nekadar borca eve haciz gelir,
3300 liranin altindaki borca hemen haciz yapilirmi,
hukuk burolari ne kadar borcun altinda icraya veremiyor,
1000 tl altina icra gelirmi,
2000 borca icra gelir mi,
3milyardan az borclara haciz,
icra kac paraya kadar gelemez,
2000 tl altina icraya gelirmi eve,
kac paraya kadar icra gelir
Merhabalar arkadaşlar bir bankaya 1200 tl bir borcum vardı dosyam avukata verilmiş bu borcu ben hemen ödedim ve daha sonra öğrendimki 3300 tl borcun...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku