Merhaba,
Ben yaklaşık 7 yıl Ziraat Bankasında çalışmakta iken 657 sayılı devlet memururluğuna tabi bir pozisyonu kazanmam dolayısıyla bankadan istifa ettim. Aşağıda sorduğum bir kaç soru ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.

1) Bankada çalıştığım bu süre memurlukta hiç bir şekilde dikkate alınmıyor. Ne derece, ne maaş, ne izin hak ediş ne de başka birşey. Çalıştığım bu sürenin yeni işimde ne gibi bir artı değeri olabilir?
2) Bankada çalıştığım sürede tzhemsan adında vakıf sandığımız vardı ve sağlık emeklilik gibi birikimler bu fon aracılığı ile yürütülmekteydi. 7 yıl boyunca hemen her türlü bdüt gelirimiz yaklaşık % 15 ' ini vakıp kesiyordu. istifa ettikten sonra bununla ilgili hiç bir kazanımım olmadı. Bununla ilgili nasıl bir kazanım elde edebilirim ?
3) Banka yönetimi 2015 yılı için 2014 yılında elde edilen karın bir kısmını temettü olarak personellerine dağıtırken, karara istifa edenler hariç diyerek istifa eden personeller kar eden yılda çalışmış olmalarına rağmen bu karar dolayısıyla her hangi bir para alamadılar. Yönetim kurulu karara bu kadar ayrıştırıcı ve hak olarak ifade edebileceğim bir olayı bu şekilde görmezden gelebilir mi?

Yukarıdaki soru/sorunlarım için mahkemeye başvurmam için nasıl bir yol izlemeliyim? Mahkeme ne oranda beni haklı görür? Bu sorunla karşı karşıya olan çok fazla sayıda insan olduğunu biliyorum. Yol gösteren ve yardım eden herkese teşekkür ederim.