Merhaba , annem Marmara Üniversitesinde alman kültürü ve edebiyatı bölümünü okuyor , akıcı derecede almanca biliyor . Yaklaşık bir kaç ay önce call center gibi bir yerde çalıştı , içeride tam 1500 tl parası kaldı . İşveren başından savıp erteledi bu zamana kadar vermedi parayı , artık niyeti belli oldu vermeyecek parayı . İşin kötü yanı annem sigortasız çalıştı ( bu tür işlerde genelde sigorta yapmıyorlar ) ve iş yerinin kaydı yok yani resmi değil diyebilirim . Biraz daha açmak gerekirse Almanya ile bağlantılı burası ile bir alakası yok , yani işi burdan yapıyorlar ama Almanya üzerine . Biliyorum durum baya sıkıntılı . Bir ihtimalde olsa kanuni yollardan hakkımızı arayıp paramızı alabilir miyiz ?

Bu yasal mı bilmiyorum , mesela borcu olduğunu itiraf ettiği bir ses kaydı almak işe yarar mı veya her gün işe gittiğine dair kamera kayıtları incelense yada buna benzer şeyler hakkımızı arar iken bize yardımcı olur mu ?

Şu anda durumumuz biraz sıkışık gerçekten o paraya ihtiyacımız var , eğer ki parayı almak için bir yol var ise sonuna kadar uğraşırım .

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum . (Foruma yeni üye oldum konu yanlış yerde ise lütfen silmeyin , gerekli yere aktarın. Teşekkürler )