Merhabalar;

2886 sayılı devlet ihale kanununa göre 35/d ve 51/g maddelerine göre bir kantin ihalesine katıldım. Şartnamede sabit tesis ücreti olarak bir rakam belirtilmişti. Bu rakamı ödeyeceğime dair şartnamede taahhütname istendiği yazıyordu bütün evraklarım ile birlikte hazırlayıp komisyona teslim ettim. ihalede eski işletmecinin sabit tesis ücretini az bularak mahkemeye verdiğini sürecin uzun olduğu ve fiyatın çok fazla değişmeyeceğini söyleyerek verdiğim taahhütnameye ek olarak mahkeme sonucunda çıkacak rakamı ödeyeceğime dair bir taahhütname daha alındı. ihaleyi kazandım fakat kantini ziyarete gittiğimde şartnamede belirtilen rakamın 2 katı kadar sabit ücret çıkacağını mevcut işletmecinin faturalarından gördüm. Milli eğitime mahkeme sonucunda çıkacak sabit tesis masraflarını ödeyemeyeceğimi ve ihaleden çekilmek istediğimi, yatırmış olduğum geçici teminatın tarafıma geri ödenmesini bir dilekçe ile bildirdim. Bana verilen cevapta bana bildirdiklerini ihale sözleşmesini imzalamadığım takdirde teminatımı gelir kaydedeceklerini bildirdiler. Biraz internetten araştırdım 2886 sayılı kanunun 19 maddesine göre ihaleyi iptal etmeleri gerekmiyor mu? Teminatımı geri almak için ne yapabilirim.