Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
Özel bir şirkette 09:00-18:00 arası ve haftanın 5 günü çalışmaktayım.12:00-13:00 arası 1 saat öğle arası mevcut.
Cumartesi pazar tatil.
Buna göre 9 saat -1 saat öğle arası=günlük 8 saat çalışmam mevcut.5 gün x 8=40 saat haftalık çalışmam mevcut.Kanuna göre 45 saat olması gerektiğinden 5 saat eksik çalışmış gibi görünüyorum.
1 yıl bu şekilde çalıştıktan sonra sonraki yıllarda cumartesi günü ve nadirende olsa pazar günüde dahil haftada en az 3 gün akşam 21-23 e kadar mesaiye kaldım.Son 1.5 yılım bu şekilde.Ayrıca son 8 aydırda şirketin bir müşterisinde şirketin namı hesabına çalışıyoruz ve burada giriş çıkış 08:30-17:30
Buna göre şimdi fazla mesai davası açmak istiyorum ve haftada en az 8 saat fazla mesai talebinde bulunacağım.
Bu bilgiler ışığında 40 saatlik çalışma yaptığım ilk yıl için günlük 5 saat eksik görünen çalışma saati diğer yıllarda yaptığım fazla mesailere karşılık olarak değerlendirilir mi?
Bu bilgilere göre bu davayı kazanma durumum nedir?
Saygılarımla
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
İlk yıl yapmış olduğunuz eksik çalışmaya karşılık olarak işveren denkleştirme yapabilirdi ama bunun zaten süresi geçmiş. Daha sonra yapmış olduğunuz mesaileri etkileyecek bir durum yok.
Ancak işveren ile bir sözleşmeniz var ise ve bu sözleşmede fazla çalışmalar ücrete dahildir şeklinde bir ibare var ise yıllık 270 saate kadar fazla çalışmalarınızın bedelini tahsil edemezsiniz. Hatırladığım kadarıyla sizde böyle bir ibare yoktu.
Fazla çalışmalarınızı isbat etmeniz gerekir. 5 saatlik eksik çalışma bu davayı etkilemez.
İstifa sonucu ne oldu haklarınızı alabildinizmi?
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
evet sözleşmemde böyle bir madde yok.
kıdem,yıllık izin ücreti ödendi.Fazla mesai kalemiyle ilgili bir ödeme yapılmadı.
Kafam çok karışık.Sizce bu davayı açmalımıyım.
Sonuçta hakkım var bunu biliyorum ancak bi şekilde davayı kaybedersem külfetinden korkuyorum.Onun için her ayrıntıyı düşünüyorum.
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
Size her ay bordro imzalatılıyormuydu? Dava açtığınızda size işyerinde çalışan yada işyerinde sizinle aynı dönemlerde çalışmış 2 şahit bulabilirmisiniz. Yani isbat edebilecekmisiniz.?
Kıdem ve izin ücreti ne kadar ödediler. mesailerle birlikte 60.000 Tl nin yarısına ulaşırmı rakam?
Konu ceceli341 tarafından (14-05-2015 Saat 17:52:46 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
maaşlar banka hesabına yatıyor.bordro imzalamıyoruz.Bordromu bile görmedim ben.
şahit bulamıyorum.1 tane buldum.Başka yok.Aslında 1 tane daha vardı oda şaibeli konuşuyordu bugün bn olamıyacağım dedi.Şirketten korkuyorlar.Piyasa küçük şirketi karşımıza alamayız diyorlar.
kıdem 8.800 tl (2.5 yılda)
izin 17 günden 2600 TL ödediler.
benim hesaplarıma göre en az 700 saat mesai mevcut ki buda 25 felan ediyor.
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
Tanık ile aynı dönemdemi çalıştınız? Diğer müşterinin çalışanlarındanda tanık bulabilirsiniz. Fazla çalışmanın isbatı iddiada bulunan davacınındır. Bu nedenle tanıklık yapacağından emin olun. Tanık sadece beraber çalıştığınız biri olabilir ve sadece beraber çalıştığınız dönemin fazla çalışmalarını isbat edebilirsiniz. Fazla çalışmaları tanık delili ile isbat edeceğinizden kesin bir saat tesbiti yapılamayacağından işveren lehine hakkaniyet indirimi yapılabilir. Bunları dikkate almalısınız. Eğer talep ettiğinizden daha az bir tutar kabül edilierse davalı işveren lehine vekalet ücreti taktir edilir. Bütün bunlardan sonra elinize net geçecek tutar talep ettiğinizin yarısına kadar düşebilir.
Cevap: Geçmiş yıllarda haftalık 45 saati doldurmayan çalışmalar için gelecek yıllarda yapılan fazla mesai ile denkleştirilebilir mi?
Sayın ceceli çok teşekkür ederim cevaplar için.
ben ayrıldım ancak halen arkadaşlarım haftanın belli günlerinde fazla mesaili çalışıyorlar ve ücretleri ödenmiyor.
alo 170 kanalıyla şikayette bulunsam çalışılan lokasyona müfettiş gelir ve tutanak tutar sanırım.Buda bana bildirilir.
Bundan sonraki süreçte bu müfettiş tutanağı bana kanıt olarak kullanılamaz mı?
Merhaba bilişim sekteründe çalışan bir kişi olarak işimiz hep bilgisayar ve internet,ağ ortamı ile ilgili.Bu nedenledir ki günlük rutin mesailerimiz...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku