Merhaba,

01-05-2015 de emlakcı kanalıyla bulduğum daire sahibi ile pazarlığımızı yapıp fiyatta anlaştık. ancak mal sahibi evin üzerinde ipotek olduğunu bunu da ancak 26-05-2015 tarihinde kaldırabileceğini söyledi. 04-05-2015 tarihinde bankaya kredi için başvuruda bulundum ve konut kredisi için bir faiz oranı aldım. kredi verecek olan bayan bu oranı 1 ay süre ile sabit tutabileceğini ve bir an önce eksperin daireyi görüp raporunu vermesi gerektiğini söyledi. bunun üzerine 06-05-2015 tarihinde eksper daireyi gördü ve raporunu bankaya verdi. cuma günü bayan beni arayarak Genel müdürlüğün sıkıştırdığını, verdiği oranı sabit tutamayacağını ve tapuyu bir an önce almam gerektiğini söyledi. bende verilmiş bir söz olduğunu -ki bunu kendi müdürü ile görüşüp sonrasında onay verdi- mal sahibini bu konuda sıkıştıramayacağımı söyledim. bunun üzerine bankadaki bayan emlakçı ile irtibata geçmiş, emlakcı da tapuyu alacağımız gün farklı bir oran verirseniz sizden şikayetci oluruz diye göz dağı vermiş. emlakcının söylemine göre de oran sabit tutacak, değiştiremez der.

bu durumda ,
1- bankalar başvuru tarihinden itibaren 1 ay süreyle oran sabitleyebilir mi? yasal olarak müşteriyi koruyan bir kanun varmı?
2- hiç bir evraka imza atmadığım ve ekspert için bedel ödemediğim halde bankadan bir hak iddia edebilir miyim?