2012 yılında topraktan adi sözleşme ile bir daire satın aldım. Parasını peşin ödedim (banka transferi). müteahhit 2013 te daireyi teslim etti. Anahtarlarını verdi bende oturmaya başladım. Ancak tapumu vermedi. Tapuyu sorguladığımda 3. bi şahsa satış yapıldığını öğrendim. Müteahhit birinden borç para aldığını bu paraya karşılık benim dairemi teminat olarak verdiğini ve borcu bitince de dairemi teslim edeceğini söyledi. 3 yıldır borcu bitmek bilmedi bitecek gibide görünmüyor. Her görüşmemizde 3-5 ay sallıyor. Özetle Dairenin tapusu 3. bir kişide ama ben 3 yıldır içinde oturuyorum.

1- dava açarak dapumu alma şansım varmı?

(Sözleşme resmi şekilde yapılmamış olmakla birlikte arsa payı sahibi tarafından tapuda devir yapılması halinde veya inşaatın tamamına yakınının tamamlanmış ve iş sahibi tarafından kabulü gerekecek düzeye getirilmiş olması halinde Yargıtay, bu durumda şekle aykırılığın ileri sürülmesinin hakkın kötüye kullanılması sayılması gerektiği gerekçesiyle sözleşmeyi geçerli sayabilmektedir.

İnşaatı tamamlanarak teslim edilmiş, alıcının kullanımında olan, satış bedelinin tamamı ödenmiş bir taşınmazın söz konusu olduğu bir davada, geçersizlik iddiası ile ilgili olarak verilmiş Yargıtay İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu kararları bulunmaktadır)

2- paranızı alırsınız derseniz yasal faizli mi? yoksa sadece ödediğim çıplak ücretimi yoksa emsal daire tutarınımı alabilirim.
ilginize teşekkür ederim. Bilgilendirmeniz doğrultusunda hukuksal işlem başlatmak istiyorum. iyi çalışmalar.