+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Mar 2015
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Ayıplı Mal - İade veya Değişim hakkında hukuki haklarım neler

    Merhabalar;
    21.09.2014 tarihinde Yetkili Bayiden sıfır olarak aldığım aracımın arızasını servis bulamamaktadır. Aracı servise götürdüğümde teknisyen arkadaşla beraber aracın sorununu tespit ettik ve araca 02.03.2015 tarihinde arıza kayıt formu oluşturduk ve aracı servise bıraktım. Fakat araç tarafıma 07.03.2015 tarihinde sorunu çözülememiş halde geri verildi. Aracın arıza forumu kapatılmadı gerekçesi ise, sorun hakkında üretici firma ile konuşacaklarını söylediler.

    Araç hakkında 1 haftadır bana geri dönüş sağlanmadı sorunu devam ediyor ve arıza kaydı hala açık.

    Araç değişimi veya para iadesi için sorun çözülememesini sebep gösterip dava açabilirmiyim? Bu davayı kaç iş günü içinde sorun bulunamazsa açma hakkım vardır? İlla 1 yılda 3 kez aynı sorundan gitmesi mi gerekiyor?

    Aracı arıza kaydı açık şekilde kullanmam ileride olası bir davada beni etkiler mi? Servis aracı bize bırakmadınız sorunu çözmemiz için diyerek savunma yapabilir mi?

    Cevap verecek arkadaşlara çok teşekkürler.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Ayıplı Mal - İade veya Değişim hakkında hukuki haklarım neler konulu yargıtay kararı ara
    Ayıplı Mal - İade veya Değişim hakkında hukuki haklarım neler konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Ayıplı Mal - İade veya Değişim hakkında hukuki haklarım neler

    Servise seçimlik haklarınızdan hangisini kullanmak istediğinizi belirtmeniz önemli, Tamir olmamışken, Şu anda gidip arızanın bulunması halinde aracın değiştirilmesini, yada bedel iadesini talep ettiğinizi bildirin ve karşılığında form Alın. Yada firmaya e mail çekin. Ayıplı ürün olduğundan sözleşmeden döndüğünüzü ve bedel iadesi yada değişim istediğnizi belirtin
    Yada Azami tamir süresini 20 iş günü geçerse yine diğer seçimlik haklar istenebilir.

    Bir yılda 3 kez arızalanmasına gerek yok. Garanti süresi içinde arızalanan ürünün ücretsiz onarımından sonra tekrar arızalanması seçimlik haklarınızı kullanmanız için yeterlidir.


    6502 Sayılı kanun
    İspat yükü
    MADDE 10 – (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Bu karine, malın veya ayıbın niteliği ile bağdaşmıyor ise uygulanmaz.

    Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
    (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.
    (3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
    (4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.
    (5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.
    (6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.




    GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
    Ücretsiz onarım isteme hakkı


    MADDE 8 – (1) Tüketicinin, Kanunun 11 inci maddesinde yer alan seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda satıcı; işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin malın onarımını yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür.

    (2) Tüketici, ücretsiz onarım hakkını üretici veya ithalatçıya karşı da kullanabilir. Satıcı, üretici ve ithalatçı, tüketicinin bu hakkını kullanmasından müteselsilen sorumludur.

    Tüketicinin diğer hakları

    MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;

    a) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,


    b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

    c) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,

    durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

    (2) Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

    (3) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.

    (4) Tüketicinin, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakkını seçmesi durumunda satıcı, üretici veya ithalatçının, malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi talebinin kendilerine bildirilmesinden itibaren azami otuz iş günü içerisinde, bu talebi yerine getirmesi zorunludur.

    (5) Birinci fıkranın (c) bendinde belirtilen raporun, arızanın bildirim tarihinden itibaren o mala ilişkin azami tamir süresi içerisinde düzenlenmesi zorunludur.
    Konu ceceli341 tarafından (15-03-2015 Saat 11:25:34 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ayipli mal iade suresi

kusurlu mal iadesi

tuketici haklari degisim suresi

ayıplı mal değişim süresi

audi ayipli mal

ayipli malin degisimi sativi servis

bayiden alinan cep telefonu kusur sebebiyle kac gun icinde iade edilebilir

ayipli arac 2015

iadesi yapilmayan ayipli urun icin tazminat

ayipli urun icin servis istme dilekcesi

ikinci el oto geti iyade suresi

ayipli malin suresi gecerse ne olur

ayipli mali servisin iade

ayipli arac iade sur3si ikinci el

ayipli urunun iade suresi

telefon ayipli mal

ayipli urun iadesi

incelenmeye giden kusurlu malin iadesi

mal iadesi

telefon hakkinda haklarim neler

2015 telefon ayipli mal

ikinci el mal iadesi www.hukuki.net

iade suresi gecerse

ayipli mal iade suresi 2 yil

acik ayipli tekleme urun degisim suresi nedir

Forum

Benzer Konular :

  1. Ayıplı Mal İade ve Değişim
    Merhaba, 06 Mart 2015 tarihinde Gittigidiyor üzerinden LG 55LB670V televizyon satın aldım. Üründe arıza olduğu için 10 Mart 2015 tarihinde...
    Yazan: cmlrylmz Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 22-04-2015, 15:29:48
  2. Ayıplı Cep Telefonu İade İşlemi Hakkında
    Herkese Merhabalar, Yaklaşık 3 hafta önce aldığım cep telefonumun şebeke problemi olduğunu fark ettim. Telefon çekmiyor. Firmanın çağrı merkezi...
    Yazan: egemenfurat Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 2
    Son İleti: 11-03-2015, 22:01:00
  3. Bellonadan Yapmış Olduğum Alışveriş ( Değişim veya İade Yapmıyor )
    Üstadlar Merhaba; Bellonadan 09.06.2013 tarihinde 8600 liralık yeni eşya satın aldım ve ürünler dün elime ulaştı. Ürünlerden iki kanepeyi...
    Yazan: yildirimx Forum: Tüketici Hakları
    Yanıt: 3
    Son İleti: 29-06-2013, 15:02:15
  4. Yeni Hukuki Kaynak: Ayıplı Mal-Satıcıya Ayıplı Mal Hakkında Derhal İhbar Yapılmamış Olması Halinde
    Hukuk Makaleleri ve Mevzuat Kısmına yeni bir hukuki kaynak eklendi, üzerinde tartışmak ister misiniz : Ayıplı Mal-Satıcıya Ayıplı Mal Hakkında...
    Yazan: admin Forum: Mevzuata İlişkin Bilgi ve Yorumlar
    Yanıt: 0
    Son İleti: 31-01-2008, 15:03:36
  5. İşe İade Davası ve Tazminat Haklarım Hakkında Bilgi
    Merhabalar, 18.06.2007 Tarihinde 4 yıldır çalıştığım kurumumdan haksız yere işten çıkarıldım. Buna karşılık dava açmak istiyorum. İşe iade...
    Yazan: delihacioglu Forum: Bireysel İş Hukuku
    Yanıt: 5
    Son İleti: 21-06-2007, 17:59:27

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.