+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.

Konu: Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi

Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Nov 2014
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi

    Müvekkil 25/09/2014 telefon ile görüşerek sigorta yaptırıyor, 10. ayın 12 sinde de vefat ediyor.
    Vefatından sonra görüşülen sigorta acentesi, kredi kartının hesap kesim tarihi olan 14/10/2014 tarihinde primin hesaplarına yattığını bu yüzden ödeme yapmayacaklarını beyan etmişler(zira müvekkil 12/10/2014 tarihinde vefat etmiş yani sigorta priminin hesaplarına geçmesinden önce).
    Bu yönde kulaktan dolma bilgiler dahilinde(müvekkilden öğrendiğim) yaptığım araştırmalar çerçevesinde primi ödenilmeyen sigortanın geçersiz olduğu kanaatına vardım fakat telefondaki ses kayıtları önümü açar mı(görüşmeler kayıt altına alınıyor-satış esnasında) ? bu konuda bilgisi olan üstadlarımdan değerli görüşlerini bekliyorum saygılar.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi konulu yargıtay kararı ara
    Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Mar 2013
    Nerede
    ........
    İletiler
    4.959
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Cevap: Sigorta primi ödeyemeyen şahsın vefat etmesi

    Avukat değilim ama mantıken ; Sigorta ettiren kredi kartı işlem yaptığından ödemiş sayılması gerekmezmi. Borçlunun hesap kesim tarihi ile ödemesi çalıştığı banka ile ilgili kredi kullanma sözleşmesi ile ilgili bir durum. Aynı zamanda sigorta şirketinin hesaplarına geçmesi, ve bunun süresi kendi bankası ile ilgili bir durumdur. Zira bu süreler anlaşmaya bağlıdır.


    SİGORTA GENEL ŞARTLARI.

    C. ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER


    C.l- Sigorta Priminin Ödenmesi ve Sigortacının Sorumluluğunun Başlaması

    Sigorta priminin tamamı veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmış ise ilk taksit poliçenin tesliminde ve kalan taksitler de poliçede belirtilen tarihlerde nakden ödenir.

    Sigorta sözleşmesinin yapılmasına ilişkin teklifnamenin sigorta şirketine ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içinde ret edilmemesi halinde, sigorta sözleşmesi yapılmış olur.

    Teklifnamenin verilmesi sırasında alındı belgesi karşılığında alınan para, teklifnamenin şirketçe kabul edilmesi halinde sigorta ettirenin prim borcuna mahsup edilir.

    Hayatı sigorta olunan kimse ilk primin ödenmesinden önce ölmüş ise sigorta hükümsüzdür .

    Bir yıldan uzun süreli hayat sigortalarında sigorta ücretinin veya taksitlere bağlanmış olduğu takdirde herhangi bir taksitinin vadesinde ödenmemesi halinde sigortacı, sigorta ettirenin kendisine bildirmiş olduğu son ikametgah adresine taahhütlü mektupla veya noter kanalıyla ücret veya taksitin bir ay içinde ödenmesini, aksi takdirde sigortanın feshedilmiş olacağını ihtar eder. Bu sürenin sonunda söz konusu ücret veya taksit ödenmemiş ise sözleşme feshedilmiş olur.

    Bir yıl ve daha kısa süreli hayat sigortalarında ise, sigorta ettiren kimse primini veya taksitlere bağlanmış olduğu takdirde herhangi bir taksitini vadesinde ödememesi halinde temerrüde düşer ve temerrüt gününü takip eden on beş gün içerisinde dahi sigorta ettiren prim borcunu ödemediği takdirde bu müddetin bitiminden itibaren on beş gün süre ile sigorta teminatı durur. Bu sürenin sonuna kadar prim ödenmediği takdirde sigorta sözleşmesi herhangi bir ihtara gerek kalmadan feshedilmiş olur.

    Sigorta primi önceden taraflarca belirlenen vadede makbuz karşılığında ödenir. Poliçede belirtilmek kaydıyla PTT ve diğer kişilerden alınacak primlerin ödendiğine dair belgeler sigorta şirketi makbuzu ile eş değerdedir.

    Aksine bir sözleşmeyle süre kısaltılmış olmadıkça üç yıl geçmeden sigorta ettiren sigortadan cayar veya taahhüdüne uymazsa verdiği primi veya bedeli sigortacıdan talep edemez.

    İlk üç senenin primleri ödendikten sonra müteakip primler ödenmeyecek olursa poliçe feshedilmez; Ancak, sigortacı re'sen madde C.5 hükümlerini uygular.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Bir şahsın bana küfür etmesi
    Facebook üzerinden bana bir şahıs küfür etti onu nereden şikayet edebilirim?
    Yazan: Emre.Karabult7 Forum: Diğer Hukuki Sorular
    Yanıt: 0
    Son İleti: 10-09-2016, 01:03:00
  2. sigorta primi
    1993 te işe girdim 2000 yılında da ayrıldım.işyeri toplam 928 gün yaptırmış sigortamı eksik yaptırmış. Iş yeri kapandı dava açma ihtimalim varmı .
    Yazan: nevin35 Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 15-07-2015, 08:24:23
  3. Banka kredisi alan şahsın ölümü ve sigorta
    Merhabalar, Ağabeyim siroz hastası idi.Mart ayında bir bankadan 5.000 Tl tutarında tüketici kredisi çekmiş ve kendisine hayat sigortası...
    Yazan: kartal00 Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 19-10-2012, 10:40:53
  4. Veraset ilamına bağlı olarak vefat eden şahsın kira kontratını devam edermi
    Sn Yetkili, Ağustos ayı sonunda babamı kaybetmiş bulunuyorum.Veraset ilamı için mahkemeye başvurdum .Halen gününü beklemekteyim.Bu arada babamın...
    Yazan: irfanbaz Forum: Miras Hukuku
    Yanıt: 9
    Son İleti: 12-10-2009, 13:26:15
  5. Trafik kazasında 3.şahsın sigorta durumu
    Öncelikle böyle bir bilgi paylaşım platformunun hazırlanmasından dolayı hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.18 Haziran 2006 da tek taraflı bir...
    Yazan: Filinta Forum: Ticaret Hukuku
    Yanıt: 2
    Son İleti: 12-11-2007, 09:51:21

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.