Merhabalar
Bir gün eve geldiğimde eşim olan insan kendisinin aldığı tüm eşyaları ailesi ile birlikte alarak evi boşaltmis.benim aldığım mobilyalar vs bırakılmış. Bende 3 gün içerisinde başka bir adrese taşındım.çünkü 14 yıl eşim ailesinden uzak kalmasın diye aynı sitedeyiz ve tum komşulara rezil olmak vardı. Kısa bir süre sonra iştirak nafakasi davası açıldı. Cevap vermek için adliyeye gittiğimde 3.boşanma davasını açtım. Diğer 2 davayı kendisine çeki düzen vereceğini söyleyerek düşürme mi istedi.mahkemeye gitmeyerek davayı düşürdük. Boşanma davası açılmadan son 1 yıl evi Otel gibi kullanmaya başladı ve gece 01:00 de gelir sabah 6:30 da işine giderdi. Hiç bir şekilde evin giderlerine ortak dahi olmazdı.
Boşanma davasını Mayıs 2014 te açtım. Dava gününe 1 hafta kala 2 çocuğumuzun Velayet lerinin kendisinde kalması ve nafaka larının verilmesi sarti ile protokol imzaladık.mahkemeye gelmedi ve protokol geçersiz sayıldı. Onca küfür hakaret aşağılama ya rağmen eşimi seviyorum cumleleri kurmaya başladı. Boşanmak istemediğini söylüyor. 10 dk da başlayan evlilikler neden yıllar ca devam ediyor? Bu insandan bir an önce kurtulmak icin ne yapmalıyım? Dava istanbulda açıldı ama ben Anadoluda ki ailemin yanına yerleştim işsiz kaldığım için, ne kadar süre beklemeliyim kurtUlmak için? Istanbul daki davayı ikamet ettiğim şehire alma şansım var mı?
10 dk da başlayan evlilikler 10 dk da bitsin diyorsanız evlilik kurumunun ne özelliği ve ciddiyeti kalır.Arkadaşlık kurmaktan bile daha gayri resmi hiç bir anlamı ve önemi olmayan bir hal alır.
Sistem anlaşmalı olarak tek celsede size boşuyor.Ama karşınızdaki sizi de sistemi de oyuncak ettiyse sizde zamanında bu karakterde biri ile yuva kurduysanız tüm suçu başka başka yerlerde aramak çok hakkaniyetli olmaz diye düşünüyorum.
Ben falanca şehirdeyim dava ayağıma gelsin diğer katılanlar yollara düşsün gibi bir şey elbette söz konusu değil.Çekişmeli boşanma davaları 3 sene ve üzeri sürebilir(itirazı, celsesi, tanık geldi gelmedi, kadın kaçtı gelmedi vs. gibi).Karşılıklı anlaşamadıktan sonra herkesin kendini haklı gördüğü bir durum içinde bu da çok inanılmaz bir sonuç değil.
Engin bey
bu ülkede katil olup 3 yılda çıkan var.insanlar bir şekilde hayatlarına devam ediyor.tiyatro sanatını insanlar icraa eder ve hiç bir insan Boşanmak icin evlenmeyeCegi için bu şekilde yargılanmaz.zamanla saygi sevgi birebir ama insanlar en temel görevlerini çocukları için yerine getirebilir kendi lüksünden feragat ederek.ki ben sertifikasız ahci gibiyim.evde yıllardır yemek yapmayan bir insanla yaşamanın ne demek olduğunu yaşayan bilir. Ki bu durumu mahkemede - eğer benden iyi yemek, ütü yapar, çay kahve yapar, çamaşır yıkar zaten boşalayim dddim.arkadaşlarımın beni her aramasinda -seni hangi Oruspu ariyor (erkek bayan fark etmeksizin) gibi sizofren bir ruh haline sahip insanla hiç bir hukuk sistemi aynı evde yaşatan az diye düşünüyorum. Madem bu şekilde katı kararlar alınmış ise benim hayatımın kararını verecek olan yüce Türk adaleti! Neden karşı tarafa bu adamı buralara getiren kadar nasıl bir işkence ettin demiyor?
Yıllarca aynı evin içinde çocukların hatırına yaşamak zorunda kalan insanlardan başkasının anlamasini elbette beklemiyorum.siz emekli babanızın cebinden yol parası alarak mahkemelere katilan bir insanı elbette anlayamayacaginiz için bulunduğu sehire mahkemeyi almak isteyen insanİda anlayamamazsiniz diye düşünüyorum. Onca hakaret küfür aşağılama gece uykudan kaldırıp bağırıp çağırmalara geçen bu hayatı devam ettirmemek istemem garipsenmiyorsa eğer neden yıllarca beklemek zorundayım? Insanlar bir şekilde hayatına devam ediyor.örnek vereyim,
bir gün binmiş olduğum halk otobüsüne yanında bir bey ile bindi. Acaba orada katil olsam bu işi uzatıp duran yüce Türk adaleti ve kanun koyucular çok mu mutlu olur?
Cinayet işlemenin cezası ağırlaştırılmış müebbet hapistir.Bir kaç olayı(nefsi müdafaa, trafik kazası vs.) gösterip demogoji yapmak doğru olmaz.Evlilik konusuna gelirsek etrafımızda görüyoruz göstere göstere olmayacak evlilikler yapıp sonra edebiyata başlayanları.
Bir kadın kocasının telefonu her çaldığında ''seni hangi o.. arıyor diyorsa'' evlendiğinden beri hiç ev işi yapmamışsa, kadın olmasına rağmen kocasına, ailesine küfür edebiliyorsa, iftira atabilecek bir karaktere sahipse görmek isteyen bir kişi bunları çok dikkatli olması gerektiği evlenmeden önceki dönem ve nişanlılık döneminde görür.Saklanması mümkün değil.Ha görmek istemez ise bedelini kendi öder.Bunlar saklanabilecek şeyler değil.
Sizde ülkemizdeki boşanma durumunda olan sayısız kişi gibi %100 haklısınız.Karşı taraf, sistem, insanlar hep haksız.Hiç bir hatanız yok hiç bir zamanda olmadı.Bunun tartışmasında değilim ve umrumda da değil.
Ancak bu toplumun bir ferdi olarak bu toplum için şunu söylerim, evlenmek çocuk oyuncağı haline getirilemez.Kafam esti evlendim kafam kızdı boşandım olursa tüm toplum dejenere olmaktan daha uç noktalara gelir.
Bazen kişiler aralarındaki iletişimsizlikten ötürü her tartışmada boşanmadan bahseder, dediğiniz gibi olsa aslında ayrılmayacak çiftler bile ister istemez anlık sinirlerle boşanmış olur.Sonuç daha dejenere bir toplum, daha zorda kalmış çocuklar.Olayları sadece kendi yaşadığınız ve kendi çerçevenizden bakmakta olduğunuzu düşünüyorum.
Amacım polemik değil ki olayın tarafı değilim.Ben sadece bunun geniş açıdan bakılınca bir gereklilik olduğu kanısındayım.Siz ister suçu başkasında, ister kendinizde, ister sistemde bulun bunlar size ait düşüncelerdir.
Protokol imzalamış ve davaya katılmayarak protokol u yok sayan, Avukatıni mahkemeyi ve beni dalga ya alan inişanlaninca nasıl baş edeceğim konusunda yardım istemiştim ama konu nerelere geldi Sağlık olsun.tek başıma çıktım bu yola.ve tek başıma yürüyecegim
Konu burada içerikte yazan her yere gelir, burası forum.Siz bir soru sorarsınız, bir üye çıkar yazdığınız bir nokta üzerinde durur, biri kendi derdini anlatır, başkası benzer bir olayda yaşadığını örnekler, biri sosyal mesaj verir vs.Forum zaten bu demek.
Benim sorduğum soru dışında konu konuşulmasın sadece bana özel cevaplar verilsin konu dağılmasın, tek amaç benim fayda sağlamam gibi bir düşünceniz var ise onun yeri burası değil avukatlık bürolarıdır.Yani forumda kastettiğiniz konu nereler geldi forumun kendisi zatenYürüdüğünüz yolda başarılar dilerim.
Protokol yapıp. Mahkemeye gelmemek eşinizin bileceği bir şey. Yasa mahkeme huzurunda kabül etmesini öngörüyor. İki taraf anlaştı ise kanunende bir problem yok ise 10 dakikada evlenirsiniz. Zorla kimseyi nikahınız altına alamazsınız. Çünkü yasalar buna müsade etmez. 2 taraf anlaşırsa ve kanunende problem yok ise yine 10 dk da boşanırsınız. Şimdi durum ne iki taraf anlaşamıyor ve bu konudaki kararı mahkeme verecek. Açılan dava açıldığı yerde devam eder. Artık anlaşmalı değil sürümcemeli bir dava halinde deva m edecek.
Merhaba...ben 22 Yasinda Bir Bayanim .. Eşimden Bosanmayi Dusunuyorum..gerekcem Ise Birkackez Tartisip şiddete Basvurmasi... Zaten Ewlenirken Aile Vi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku