Merhaba,,

Oturmuş olduğum bahçeli site içersindeki evimin arka tarfında bulunan bahçe bölümüne, inşaat izni ve ruhsatı gerektirmeyen bir portatif yüzme havuzu yaptırmak istiyorum. Ancak Site malikleri bu bölümün Site yönetim planında ortak alan olarak yer aldığından dolayı muhalifler.

Kat Mülk.Kanununun 42. Maddesi bu şekilde bir yapının kurulması için tüm kat maliklerinin onayınınn alınmasını şart koşmasına rağmen, 43. maddesi ise yapılması arzu edilen yenilik ve ilavelerin bütün kat malikleri ve tarafından kullanılması mutlaka gerekli olan yerlerinde veya geçitlerinde bulunmuyorsa bunlardan faydalanmak isteyen kat maliki bu yapının masraflarını öder demektedir.

Aslında benim evimin arka bahçesindeki bu alan 43. madddede tarif edildiği şekilde bir yer ve sitenin yapıldığından beri bir allahın kulu bu alandan geçmemiş durumda ve hiçbir kat malikinin hak ve menfaatlerini zedeleyici bir unsur taşımıyor.

Bu konunun çözümü için ne yapabilirim? Şayet bunu yaparsam, kat malikleri kurulu oy çoğunluğu alarak mı beni mahkemeye verbilirler.?

Teşekkürler.