Kiraladığım x kişisinin adına sözleşme ve senetler. Sözleşme noterde yapılmadı.
Dükkanda duran ve çalıştıran ise bu kişinin kocası ve akrabası.
5 aydır kira ödenmiyor ve çıkmıyorlar.
Noterden ihtar çektim sözleşme dolduğunda devam etmeyeceğimi ve tüm biriken kiraların ödenmesini istedim.
Sözleşme ve senetler kadının üstüne icra takibi vs yaptırsam üstünde hiçbir şey yok büyük ihtimalle. Dükkanda ise kocası var ve çıkmıyor.
Dava açsam 8 ay sürse 8 ay daha bedava oturmuş olacaklar. Üstüne üstük dava masrafları da bana kalacak.
Devlet senet miktarını sadece kadından almak isterken sözleşmede adı geçmeyen kocası için bir şey yapamıyor mu?
Dükkanda kiraladığım şahıs yok deyip başka türlü bir ceza davası açılamaz mı? Başka bir yolu yok mu bu işin?
Hukuk bu kadar mı yetersiz bu konuda. Üstüme hiçbir şey olmasın aylarca oturayım elimi kolumu sallaya sallaya gideyim mi sonra. Kendi malımızı sanki başkasına satmış gibi muamele görüyoruz.
Değerli hukukçular, stopaj ödüyor mu bu kişi, vergi dairesinde adresi neresi görünüyor bu işyerinin ne tarz bilgilerle yola çıkayım ben ceza davası açmak istiyorum yol gösterin lütfen.
Ceza davasını kişiler açamaz savcılık makamı açar.Şu haliyle ceza davalık bir durum söz konusu değil, konu alacak verecek meselesi.Onun dışında senette kimin adı var ise senedin muhatabı odur.
Bende zamanında iş yeri kiraya vermiş 3-5 aylık kiramı alamamıştım.Kaç kere icra dairesine gittim adamın sırada 8-10 alacaklısı var, icra dairesinde alacağınızın peşindesiniz ne doğru düzgün bilgi edinebiliyorsunuz ne sizi umursuyorlar.Yıllar geçti bir şey elde edemedim.Tabi buradaki olay karşı tarafın hiç bir şeyi olmayan biri olması.
Bir mal kiraya vermenin çeşitli riskleri var.Adam kaçar, ölür, batar, borç bırakır vs.Bu riskleri minimuma indirmenin yolları var.Kirayı peşin almak, üzerine malı belli geliri olan kişilerden senet almak, 300 TL az kira almak ama kirasını ödeyecek/ödeyebilecek birine kiraya vermek vs.Ama sıfıra indirmenin bir yolu yok.
Şu an yapılacak şey gene bir şey olsun olmasın senedi icraya vermek ve gerekli şartlar sağlandığında tahliye davası açıp en az zararla bu işin içinden çıkmak.Yazımı tüm bunları yaşamış, bu konuda hemen her yola baş vurmuş bir mal sahibi olarak yazdığımı hatırlatır, kolaylıklar dilerim..
Ceza davası açtırabilecek bir bilgi aramıştım sadece , tabi ki bunu doğrudan ben yapamam. İnsanın alacağı varken tekrar para harcayıp alacağını kurtarmaya çalışması sistem için bence çok düşündürücü. Siz olası standart durumu anlatmışsınız ve durum bu haklısınız. Aslında benim kafamı kurcalayan diğer kısım.
İşyerinde varlığını sürdüren ticarethane sözleşme yaptığım ticarethane değil, sözleşme yaptığım kişi bu ticarethanenin bir çalışanı vs değil. Yani benim tanımadığım biride olsa şuan orda alakasız birisi ben bir şey yapamıyor muyum? Bunda hiçbir suç unsuru bulunmuyor mu artık dahada çok merak etmeye başladım.
Başka biriyle kontrat yapmışsanız o başka biri sürekli orada olmak zorunda değil.Eşi olur babası olur abisi olur vs.Mesela şehir dışında okuyan üniversite öğrencilerinin evlerini zaman zaman babaları tutar, babaları o evde bir defa dahi kalmaz ama kontrat onun üzerinedir.Elbetteki bu suç değil.
Onla beraber ortada bırakın kontratı, hiç bir yazılı sözleşme dahi olmasa kontrat söze dayalı yapıldı anlaşıldı şeklinde kabul edilir hukukta.Türkiyede saysız evde, binada başka başka insanalar oturuyor, mal sahibiyle aralarında hiç bir yazılı akit olmaksızın.Bu durumda anlaşama yazılı yapılmamış kabul edilir o kadar.
Bir boşluklarını bulup işi caza davasına dökeyim, hem onları cezalandırayım hem ödeme yapmaları ve çıkmaları için sıkıştırayım diyorsunuz ancak yazdıklarınızdan TCK ya göre suç olan bir şey yok.Ancak hukuk mahkemelerinde alacağınızın peşinden koşmanıza imkan tanıyor sistem.Sabit geliri olmayan, bir malı mülkü, edinimi olmayan, bir garanti gösteremeyen birinden senet almanın pek bir esprisi yok.Zaten senetle parayı ayıran şey de bu.Benim yaşadıklarımdan tecrübe ettiklerim bunlar.Umarım bir çıkar yol bulursunuz.Esenlikle..
1 ay ara ile 2 ihtarname çektim. İntarnamelerde hem kira borcunu hem sözleşme sonunda devam etmeyeceğimi ifade ettim. Kira sözleşmesi 25 şubatta bitiyor. 10 gün sonra. 5 şubatta icra dairesinden senetlerle ilgili takip başlattım, senetleri icra dairesine bıraktım. Senetler ödenmediği takdirde belgelerle beraber sulh cezada tahliye davası açmak istiyorum. İhtarnameler, şerhleri, icra takip belgeleri ve sonucu ile beraber http://emlakkulisi.com/kiraci-tahliy...dilekce/193428 bu formu doldurup sulh cezaya başvursam karşıma bir sorun çıkar mı? Sözleşme 25 şubatta bitiyor 25 marta kadar beklemeli miyim? Sulh ceza dememin sebebi icra dairesindeki memur bu şekilde söyledi. İşlemlerden sonra belgelerle sulh cezaya gidebilirsiniz dedi. İcrada örnek 10 yaptık. 13 mü yapmalıydık?
1 ay ara ile 2 ihtarname çektim. İntarnamelerde hem kira borcunu hem sözleşme sonunda devam etmeyeceğimi ifade ettim. Kira sözleşmesi 25 şubatta bitiyor. 10 gün sonra. 5 şubatta icra dairesinden senetlerle ilgili takip başlattım, senetleri icra dairesine bıraktım. Senetler ödenmediği takdirde belgelerle beraber sulh cezada tahliye davası açmak istiyorum. İhtarnameler, şerhleri, icra takip belgeleri ve sonucu ile beraber http://emlakkulisi.com/kiraci-tahliy...dilekce/193428 bu formu doldurup sulh cezaya başvursam karşıma bir sorun çıkar mı? Sözleşme 25 şubatta bitiyor 25 marta kadar beklemeli miyim? Sulh ceza dememin sebebi icra dairesindeki memur bu şekilde söyledi. İşlemlerden sonra belgelerle sulh cezaya gidebilirsiniz dedi. İcrada örnek 10 yaptık. 13 mü yapmalıydık?
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Ahsen Coşar, avukatların en büyük sorununun ekonomik olduğunu belirterek, ”Mevcut pasta, bölüştüğümüzde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku