18 yaşımda iken baba baskısı sonucu babamın tanıştırdığı biriyle evlendim. Şu anda 3 buçuk yıllık evliyim. Kendisini sevmedim sevemiyorum. 3 buçuk sene içerisinde kendisinden defalarca ayrılmak istedim. Kendi deyişine göre 16 defa ayrılmak istemişim. Ama ailem ve kendisi hep buna karşı koydu. Engel oldular.
Boşanmak istememe sebep bir çok şey var. Ama kanıtlayabileceğim tek şey 2013-Temmuz ayında beni darp etmesi üzerine aldığım darp raporu. Sadece tartışmıştık. O zamanlar ailemle aynı şehirde hatta aynı sokakta olduğumuzdan dolayı beni hastaneye götüren ailemdi. Ve hastane çıkışı kendimde olmamamdan faydalanıp darp raporumu elimden aldılar. Attılar mı yoksa sakladılar mı bilmiyorum.
Evlenmeden 1 ay önce kamu personeli oldum. 2014-temmuzda aileme ve eşime dayanamayarak İstanbul'dan doğuya tayin istedim. Doğuya geldim. Eşimde çok kolay bir şekilde yanıma tayin oldu. Eşim polis memuru babamda polis memuru. Eşimin tayin olmasındaki en büyük kolaylığı babamın sağladığını düşünüyorum.
2 hafta kadar önce ailemin yanına gidip boşanmak istediğimi tekrar dile getirdim. Bitmiş durumdaydım. O halimi gören ailem, bana destek oldu ben biraz toparlanınca benimle birlikte Doğuya geldiler. Başta destek oldular ama hepsi oyunmuş. Şimdi boşanmama her şekilde engel oluyorlar. Aileme, yanımda dursalar da durmasalar da boşanacağımı söyledim. Bunun üzerine babam iş yerimdeki müdürümle tanışıp konuşuyor. Attığım her adımdan haberdar olmak için...
22 yaşındayım. Benim ömrümün en güzel seneleri geçti. Evet çalışıyorum bir işim var ama bu zamana kadar ben kendim için çalışmadım. Maaş kartım eşimdeydi daha 2 hafta önce elime aldım. Eşimin 5 tane kardeşi ve paraya doymak bilmeyen ailesi var... Zaman geçtikçe yıpranıyorum üzülüyorum ağlıyorum bu evliliğe bir son vermek istiyorum.
Çocuğumuz yok. Evliliğimin ilk yılları eşimi sevmesem de çocukları çok sevdiğimden çocuk sahibi olmak istedim ama eşim istemedi. Bu konuda da beni çok üzdü ama sadece ağladım.
İşitme engelliyim. Yüzde 52 oranda özürlü raporum var. Babam bunu bahane ederek biz ölürsek senin yanında kim duracak diyor. Evlendikten sonra defalarca yalnız kaldım. Eşimin beni hiç bilmediğim bir şehirde, hiç kimsemin olmadığı bu doğu şehrinde, tatil amacıyla 1 hafta yalnız bıraktığı oldu. İşitme problemimi bir sorun olarak görmüyorum. Cihaz kullanıyorum normal konuşabiliyorum.
Eşimle odalarımız yataklarımız her şeyimiz ayrı. Bunu ailem görüyor ama ses etmiyor. Özellikle darp olayından sonra dokunmak istediğinde bağırıyorum. Tahammül edemiyorum kendisine.
Şimdi neredeyse tamamen engellenmiş olan bir kişi olarak bu davayı nasıl açabilirim. Sadece bir günlüğüne bir avukata gitsem. vekalet versem benim işlemlerimi tamamen kendisi yapabilir mi. Hastane kayıtlarına ve raporuma ulaşabilir mi. Ulaşırsa bunu kullanabilir miyim.
Hastaneye darp edildiğiniz şeklinde başvuru yaptıysanız zaten hastane polisi gelmiş ve ifade almış olmalı.O dakikadan sonra olay zaten adli makamlara yansırdı lakin sizin anlatımınızda sadece bir rapor alındığı sonra raporun atıldığı yada saklandığı benzeri bir şeylerden bahsediliyor.Aldığınızın darp raporu olduğuna emin misiniz bilmiyorum ama orada da tanıdık eş dost bu rapor olayının da hastane kayıtlarına geçmesini engellediler mi diye düşündüm, dediğim gibi aksi halde mutlaka olay sizden çıkar hastane polisi ifade alır ve bu darp olayıyla ilgili de adli süreç başlardı.
Bununla beraber eğer kararınız kesinse çevrenizden bulabileceğiniz bir avukata olayı özetlemeniz ve vekalet vermeniz yeterli olacak, avukat gerekli adımları atacaktır.Kolay gelsin.
Cevap: 1,5 sene önceki darp raporundan faydalanmak
evet hastane polisi gelip ifade aldı. kayıtlarda defterlerde var. ama şikayetçi oldurmadılar. hastane polisi babamın arkadaşı çıktı. babamda 30 yıllık polis memuru. istediğiniz zaman karakola gidip şikayetçi olabilirsiniz dedi polis. raporları verdi. bizde hastaneden çıktık. olay gece yaşandığından sözde ben ertesi gün gidip şikayet edecektim.
doktorlar darp olan yerlere bakıp kadın şeması olan sayfalara işaretledi.Bu darp raporu olmuyor mu. eşimin yaptığını anlattım her şeyi anlattım oysa. bu durumda olay gecesi tutanak tutan polis de suçlu olmuyor mu
Şikayetçi olmama diye bir şey yok çünkü eşe karşı işlenen darp suçu şikayete bağlı bir suç değil.İşin o kısmı hakkında artık orada tam ne yaşandı bilemiyorum.Kayıtlara işlenmemiş sözde darp raporu olan bir kağıdı o anlık sinirinizi almaya yönelik(nasıl olsa yarın şikayetçi olursunuz) elinize tutuşturmuş olabilirler.Yoksa polis bu durumu savcıya bildirmek zorundaydı.
Bununla beraber gerçekten hiç bir karşılık beklemeden paylaşım yapan, zaman zaman paylaşım yapmaktan öteye gidip soru soran üyelerin sıkıntılarına üzülen, onlar için çıkar yollar düşünen yorumculara da bir kuru teşekkürü unutmak çok adil olmuyor.
Benim bu konudaki yorum ve paylaşımlarım bunlardan ibaret olsun.Diğer üyelerimizde dilerlerse fikirlerini paylaşır.Esen kalın..
NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİ SAYIN HÂKİMLİĞİ’NE
[size en yakın aile mahkemesinden başvuru yapabilirsiniz]
[lütfen tarih bilgisini giriniz]
[tedbir nafakası talebiniz varsa]
“TEDBİR NAFAKASI TALEPLİDİR”
DAVACI : [isim bilgisini giriniz]
ADRES : [adres bilgisini giriniz]
DAVALI : [şiddet uygulayan kişinin isim bilgilerini, biliyorsanız T.C. Kimlik Numarası bilgisini giriniz]
ADRES :[şiddet uygulayan kişi veya kişilerin adres bilgisini, ulaşılabilecek yer bilgisini giriniz]
KONU : Davalı tarafından gördüğüm fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddet [maruz kaldığınız şiddet biçimine ilişkin bilgi veriniz] nedeni ile Sayın Mahkemenizden, 6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VE KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN uyarınca ilgili tedbirlerin alınması hakkında talep ve beyanlarımın sunulmasıdır.
AÇIKLAMALAR :
1. [lütfen şiddet uygulayan ile aranızdaki kişisel ilişki hakkında bilgi veriniz. Örneğin; kocanız, sevgiliniz, erkek kardeşiniz, babanız ve/veya akrabalık ilişkiniz hakkında kısaca bilgi veriniz Eğer, “tek taraflı ısrarlı takip mağduru” iseniz, hiçbir kişisel ilişkiniz olmadığı halde, ısrarlı bir şekilde sizi rahatsız eden kişi olup olmadığına ilişkin olarak bilgi veriniz]
[çocuğunuz var mı? Kaç çocuğunuz var, kaç yaşındalar?]
2. Davalı tarafından, şiddete maruz kalmaktayım.
A) [bu bölümde gördüğünüz şiddet biçimine –fiziksel şiddet mi?, psikolojik şiddet mi?, ekonomik şiddet mi?, cinsel şiddet mi?- ilişkin ayrıntılı bilgi veriniz]
B) [ne kadar süreden beri şiddete maruz kalıyorsunuz]
C) [şiddet biçimine ilişkin bilgi verebilirsiniz, şiddetin nasıl uygulandığına dair bilgi verebilirsiniz]
Ç) [şiddet uygulayan kişi size herhangi bir silahla saldırdı mı? Örneğin, bıçak, silah vs.]
D) [maruz kaldı iseniz, sözlü şiddete ilişkin olarak şiddet uygulayan hangi sözleri kullandı, size söylenmiş sözleri açıkça dile getirebilirsiniz]
E) [çocuklarınız da şiddete maruz kaldılar mı? Sizin maruz kaldığınız şiddete tanıklık ettiler mi?]
F) [sığınak ihtiyacınız var mı?]
G) [şiddet uygulayan kişinin silah var mı?]
H) [şiddet uygulayan kişinin herhangi bir alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı var mı?]
3. [6284 Sayılı Yasa’dan yararlanmak için delil ve belge aranmaması esastır. Ancak yine de maruz kaldığınız şiddet nedeni ile şayet herhangi bir delil ve/veya belgeniz varsa, onları da dosyanız içine eklemeniz faydalı olacaktır. Örneğin, darp raporu, psikolojik destek aldığınıza ilişkin kayıtlar, telefon mesajı, e-mail, vs.]
4. [şayet şiddet uygulayan kişi evin geçimi için ekonomik katkıda bulunan kişi ise, tedbir nafakası talep edebilirsiniz. Şiddet uygulayan kişinin malvarlığı ile ilgili bilgi verebiliyorsanız, üzerine kayıtlı ev, maaşı bilgisi, araba vs. gibi dilekçenin içeriğinde bu bilgilere de yer vermeniz, nafaka miktarının belirlenmesinde faydalı olacaktır]
SONUÇ VE TALEP :
Yukarıda açıklananlardan dolayı Sayın Mahkemenizden,
1. Şiddet tehdit ve hakaretlerde bulunmasının önlenmesi,
2. Müşterek olarak yaşadığımız, [adres bilgisini yazınız] adresinde yer alan evden ve benim bulunduğum yerlerden, [işyeri, okul vs. adreslerini ayrıca yazabilirsiniz] DERHAL UZAKLAŞTIRILMASI VE YAKLAŞMAMASININ SAĞLANMASI,
3. Müşterek çocukla ilgili olarak kişisel ilişkinin kaldırılması veya sınırlandırılmasına,
5. Şahsımı ve yakınlarımı İLETİŞİM ARAÇLARI İLE RAHATSIZ ETMEMESİ,
6. [varsa] silahının müsadere edilmesini,
7. Şiddet uygulayan aynı zamanda evin geçimini sağlayan ve ekonomik olarak katkıda bulunan kişi olması sebebiyle, TEDBİR SÜRESİNCE TEDBİR NAFAKASINA HÜKMEDİLMESİNE
8. Ayrıca 6284 Sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile ilgili mevzuat uyarınca GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİN Mahkemeniz tarafından verilerek, gecikmeksizin, İVEDİLİKLE 6 AY SÜRE İLE TEDBİR KARARI VERİLMESİNİ TALEP EDERİM.
Saygılarımla,
[adınız, soyadınız ve imza]
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
Abdullah Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Başlığı açtıktan kısa bir sonra anlaşmalı olarak boşanma davası açtık. 4 gün sonraya duruşma günü verildi. Duruşma günü adliyeye gelmesine rağmen mahkemeye girmedi süre istiyorum dedi. ardından bana tebligat geldi boşanmak istemediğini yazmış. Bu zaman zarfında darp raporumu aldım dava dosyama eklettim. bana gelen tebligatta kendi yazısı ile düzeleceğimize inandığını yazmış ben kesinlikle düzeleceğimize inanmıyorum. Bu olaydan sonra süreç nasıl işler.
- - - Updated - - -
Eşim eğer kendisinden nafaka gibi hiç bir şey istemezsem anlaşmalı boşanacağını kabul etti.
bende bir an önce kendisinden kurtulmak için nafaka talep etmedim. dava açıldıktan sonra kendi aramızda maddi konuları hallederiz dedi.
birlikte alınmış arabanın yarısını ve düğünde bana takılan altınları isteyince vermeyeceğini söyledi benimdir dedi ve boşanmaktan vazgeçti.
tebligata ise eşimi çok seviyorum boşanmak istemiyorum yazmış. bana fiziksel cinsel ekonomik olarak şiddet uygulayan bu adamın beni sevdiği doğru değil.
inci1634 rumuzlu üyeden alıntı
Abdullah Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Başlığı açtıktan kısa bir sonra anlaşmalı olarak boşanma davası açtık. 4 gün sonraya duruşma günü verildi. Duruşma günü adliyeye gelmesine rağmen mahkemeye girmedi süre istiyorum dedi. ardından bana tebligat geldi boşanmak istemediğini yazmış. Bu zaman zarfında darp raporumu aldım dava dosyama eklettim. bana gelen tebligatta kendi yazısı ile düzeleceğimize inandığını yazmış ben kesinlikle düzeleceğimize inanmıyorum. Bu olaydan sonra süreç nasıl işler.
- - - Updated - - -
Eşim eğer kendisinden nafaka gibi hiç bir şey istemezsem anlaşmalı boşanacağını kabul etti.
bende bir an önce kendisinden kurtulmak için nafaka talep etmedim. dava açıldıktan sonra kendi aramızda maddi konuları hallederiz dedi.
birlikte alınmış arabanın yarısını ve düğünde bana takılan altınları isteyince vermeyeceğini söyledi benimdir dedi ve boşanmaktan vazgeçti.
tebligata ise eşimi çok seviyorum boşanmak istemiyorum yazmış. bana fiziksel cinsel ekonomik olarak şiddet uygulayan bu adamın beni sevdiği doğru değil.
İletinizde memur olduğunuzu yazmışsınız. Çocuk da olmadığı için nafakaya hükmedilmez zaten. Tazminat talebiniz de yoksa anlaşmalı olarak boşanabilirsiniz.
Anlaşma protokolunde kesinlikle haklarınızdan FERAGAT ettiğinizi yazmayın. Yazarsanız FERAGAT ettiğiniz haklarınızı alamazsınız. Yani anlaşma protokolunun hiç bir yerinde hiç bir maddesinde FERAGAT kelimesi olmamalı.
Araba ve takılar mal davasının konusudur. Düğünde takılan takılar kadına hediyedir. Onlar sizin hakkınız, Boşanma gerçekleştikten sonra düğünde takılan takıların tarafınıza verilmesi yada bedelinin ödenmesi için talepte bulunabilirsiniz. Varsa düğünde takı merasimine ait cd yada yapılmışsa mehir senedi ya da takı listesi gibi belge ve delilleri saklayın. Ayrıca araca ait ruhsat fotokopisini de bir ara edinin elinizde bulunsun. Mal davasında kullanırsınız.
Siz boşanma konusunda israrlı iseniz boşanırsınız. Eşinizin ne dediğinin bu bilgiler ışığında hakim açısından da bir önemi olmayacaktır.
"BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...
Tekrar çok teşekkür ederim. Davalının yazdığı yazıya(düzeleceğimize inanıyorum vs.) cevap olarak mahkemeye cevap yazmam gerekiyor değil mi. Ben -düzelmeyeceğimizi- yazdıktan sonra mı mahkemeye çağıracaklar bizi? Bu süreç hakkında da bilgi rica edebilir miyim.
Dilerseniz davalının beyanına karşılık beyanda da bulunabilirsiniz.. ama bunun için acele etmeyin her durumda mahkeme görülecek nasılsa.. Duruşmadan sonra beyanda bulunun. Bırakın karşı taraf elinde avucunda ne varsa yazılı ve sözlü olarak bitirsin..
18-20 sene önce açılan mahkemenin kararını nasıl bulabilirim? bilgisayar kayıtlarında 10 seneden öncesi kayıtlı değil.ilgili mahkeme bakırköy 1. veya...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku