İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
Merhabalar
ben 2013 ün tahminen nisan ayından beri maaşımı tam alamıyordum. işveren asgari ücretten gösterip asgariyi bankaya yatırıyor elden alacaklarımı bazılarını alıyor bazıları kalıyordu. 2014 ün mart ayı gibi ordan çıktım paramı istedim vermediler 170 i aradım çalışma il müdürlüğü ilgilenecek dediler sonra bi daha arayınca yine orda işiniz dediler işkur u da aradım onlar da işvereni cağırdık görüşmeye gelmedi iş mahkemesine gidin dedi. forumda üç aylık net tutarını Ücret Garanti Fonundan alabilirsiniz gibi bişey denmiş ama benim asgari ücret göründüğünden asgari ücreti mi alabilirim ona başvursam? normalde mühendisim ve 4000 tl alıyorum
Cevap: İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
Evet beyan edilen net maaşınızı alabilirsiniz. Açıktan ödendiğini söylediğiniz kısmını alamazsınız. Fakat Ücret Garanti Fonundan söz konusu ödenmeyen maaşlarınızın azami üç aylık tutarını alabilmeniz için belli şartlar vardır. Örneğin; 1. Çalıştığınız işveren iflas etmiş olmalı. 2. Çalıştığınız işveren konkordato ilan etmiş olmalı. 3. Çalıştığınız işveren iflas erteleme kapsamında olmalı. 4 veya çalıştığınız işveren aleyhine işçi alacağı için haciz uygulanıp, işveren hakkında aciz belgesi veya bu belge yerine geçen ''Hacze Kabil Mal veya Paranın Olmadığına Dair'' haciz tutanağı olmalı. Bu dört unsurdan herhangi birinin varlığı halinde alamadığınız ücretlerin azami üç aylık tutarını ÜGF'ndan alırsınız. Söz konusu uygulamadan faydalanmanız için iş akdinizin devam edip, etmemesi önem taşımaz. Sadece son bir yıl içinde o işyerinde çalışmış olmanız gerekir ki bu açıdan şekli şartını yerine getiriyorsunuz. Görüştüğünüz İşkur müdürlüğüne ÜGF desteği için başvurmalısınız. Yetkililer size yol gösterecek, yapılması gerekenleri açıklayacaktır.
Cevap: İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
Ücret garanti fonundan faydalanamazsınız. Bunun için , İşverenin konkordato ilan etmesi, aciz vesikası alması, iflası ve iflasın ertelenmesi işçilerin ücret garanti fonundan yararlanması için gerekli şartlar arasında bulunuyor.
İşverene karşı dava açıp ücretlerinizi alabilirsiniz. Açıktan ödenen kısmını ispat etmeniz gerekir. İspat edebilecek durumdaysanız SGK yada husumet gösterip, düşük primlerinizin yükseltilmesini sağlayabilirsiniz.
Cevap: İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
anladım ügp olayına giremiyoruz galiba. benim 12000 tl gibi alacağım vardı parçalı olarak. ama avukata gidip dava açacak durumda değilim şu anda para konusunda sıkıntı çekiyorum ve de çok uzun sürdüğünü söyledi bir avukatla görüştüğümde. bu paraları verip bir de sonucu beklersem beni maddi açıdan zora sokar 170 i arayarak onlar çözsün dedim onlar da çözemedik dedi.şu anda şirketi kapatmadı ama şirketin her yere borcu var avukata gitsem bir de avukat parasını verdiğimle kalırım gibi görünüyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. avukat mühendis olduğun için ücret araştırması da yaparlar asgari ücretle çalışamayacağın belli ama süre uzayacak dedi.
bu şekildeki davaların ortalama çözülme süreci ne kadardır? şahit vs olursa bir faydası olurmu?
- - - Updated - - -
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İşverene karşı dava açıp ücretlerinizi alabilirsiniz. Açıktan ödenen kısmını ispat etmeniz gerekir. İspat edebilecek durumdaysanız SGK yada husumet gösterip, düşük primlerinizin yükseltilmesini sağlayabilirsiniz.
ispat etmek için gerekli koşullar nedir bunları elden alıp işverene ait makbuzu imzalıyordum ama onları göstereceklerini sanmam şahit mi bulmam lazım?
- - - Updated - - -
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Görüştüğünüz İşkur müdürlüğüne ÜGF desteği için başvurmalısınız. Yetkililer size yol gösterecek, yapılması gerekenleri açıklayacaktır.
işkur sadece sigortamın yatmış olmasına mı bakıyor ben paramı alamadıysam kimse işverene birşey söyleyemiyor mu bu da ilginç bir durum. bana direkt iş mahkemesi dedi oysa ki işverenin bana para verdiğine dair bir kanıtı yok
Konu eozy tarafından (06-01-2015 Saat 15:52:34 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
Şahit de dahil her türlü delil gösterilebilir. Türkiye de davalar en iyimser 1 yıl içinde biter. 2 yılı bulabilir. Net birşey söylemek zor.
Beklemek istemiyorsanız, İşvereni direkt olarak icraya verirseniz belki öder. itiraz ederse bu defa yine dava açmanız gerekecek. Bunu avukatınız ile değerlendirin.
Cevap: İşveren İşkur a çağırıldığı halde gitmemiş paramı nasıl alabilirim?
söylediğiniz gibi avukata gitmem gerek tekrar öyle görünüyor.
davam devam ettiği sürede şirketi kapatmasını engelleyecek birşey var mı diye merak ediyorum.
dava süresince kapatma yapılamayacağına dair bir kanun var mıdır?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku