İyi akşamlar

Yaklaşık 1 yıldır çalıştığım işimden başka bir yerden gelen teklif nedeniyle ayrıldım. Yeni iş yerimde 11.12.2014 tarihinde iş başı yaptım. Ancak hoşuma gitmeyen ve iş anlamında bana göre yanlış olarak adlandıracağım ilerde birilerine maddi olarak zarar vereceğini düşündüğüm bazı durumlar oluştu ve 2.haftamda işten ailevi sorunlar nedeniyle ayrılmak istediğimi yerime başka birisini bulmalarını söyledim. Tanıdığım biri vasıtasıyla olduğundan gerçek nedeni açıklamadım anlayacağınız. Benden başka eleman olmadığından bir süre beklememi yılbaşından önce yerime birini bulabileceğini belirtti işveren. Kabul ettim, 31 Aralık'ta hala yerime başkasını bulamadığını 1 hafta daha kalmamı hem maaşımı tam alacağımı hem de yerime birisini bulacağını söyledi, haftaya en geç cuma günü ayrılacağımı belirtip kabul ettim. Buraya kadar sıkıntı yok ancak aklıma takılan bir şey var, haftalık çalışma süresi 45 saat, sabah 8.30 akşam 6.30 arasında öğle yemeği molası dahi vermeden (işim masa başı olduğundan çalışırken yemeğimi yemek durumunda kalıyorum) günde 10 saat olmak üzere haftada 50 saat artı cumartesi günü 6 saat çalışıyorum. Haftada 11 saat fazla mesaim var. Aylık maaşım 1.000 TL. İşe yeni başlayıp bırakmak istediğimden fazla mesai ücretini talep edebilir miyim? Yanlış hesaplamadıysam 290 lira civarı yapıyor. Bunu talep etme hakkım var mı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.