Merhaba,
Android için bir müzik dinleme uygulaması yaptım. İçeriğini bir internet adresine bağlanıp oradan çekiyordu. Bu site ile hiçbir bağlantım yok, uygulama bir nevi aracılık işlevi görüyordu. Uygulamam PlayStoreden telif hakkı uyarısıyla yayından kaldırıldı. Böyle bir şeyi beklemiyordum çünkü benzer bir çok uygulama markette mevcuttu. Herneyse, yayından kaldırılması beni çokda şaşırtmadı yaptığımın yasal boyutları hakkında çok bilgim yoktu sonuçta, olaya ben bir arama motoru gibi bakıyordum. Uygulamamı aynı googlenin yaptığı gibi aratılanı internette bulunan sitelerde arayıp kullanıcıya bu sonuçları listelemek gibi. Ama öyle değilmiş.
Benim sorum bu işi legal yollar ile yapmak için ne gibi bir yol izlemeliyim ? Müzikleri kendi sunucumda barındırıp daha kaliteli bir hizmet vermek istiyorum. Çevremden edindiğim bilgiye göre uygulamada dinleteceğim tüm müzikleri satın almam gerekiyormuş. Sadece bu yeterlimi acaba ? Herhangibir lisans/izin almam gerekiyor mu ? Bu tür hizmet veren bir çok kurulum mevcut örnk : TTNet Müzik , Spotify , Turkcell Müzik vs..

Bu işi illegal yollarla yapan çok uygulama var ancak ben işimi legal olarak yapmak istiyorum ve bu projede bir gelecek görüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yazım yanlışım varsa affola.