Selamlar,

50 personele sahip bir işyerinde 1985 yılında sendikalı olarak işe başladım.31.05.2001 yılında bankanın karlılığının yüksek olmasına rağmen 2001 yılında, tüm personele sizin tüm yasal haklarımızı vererek işten çıkaracağım ve aynı unvan ve aynı işte düşük maaşla işe başlatacağını söyledi ve tüm personeli her ay ikişer üçer çıkarttı. Ve tüm personel birkaç gün sonra aynı ünvanla aynı işe alındı ve sendikalı olarak işe devam ettiler.

Bende 31.05 2001 tarihinde tüm haklarımı alarak işten çıkartıldım ve 11.06.2001 tarihinde aynı unvan ile sözleşmeli olarak düşük ücretle işe başladım.
Sözleşmede sendikalı olduğum takdirde iş akdimin fesh edileceği yazmaktadır.
Sendikalı personelin toplu sözleşme ile almış olduğu ikramiye hariç tüm diğer sosyal haklarımı verdiler.

Diğer personel toplu iş sözleşmeleri ile almış oldukları ücret zammından ben 1.5 yıl ikramiyeden de 2 yıl faydalanmadım. 2 yıl sonra toplu iş sözleşmesi ile alınan tüm hakları bana da verdiler,sözleşmeli olmama rağmen bundan sonra toplu iş sözleşmesindeki tüm haklardan faydalanacağımı söylediler ve 3 yıl da düzenli olarak tüm zamlardan, tüm sosyal yardım zamlarından ve her 3 ay sonra alınan ikramiyeleri de aldım.

Sonradan 2001 yılında işten çıkartılıp tekrar düşük ücretle işe alınmaların hukuka aykırı olduğunu yine aynı iş yerinde bankadan ikinci defa çıkartılan bir arkadaşımızın mahkemeye vererek davayı kazanması ve tazminatlarını almasıyla bizlerde bu haksızlıklara uğradığımızı öğrendik ve biz de birkaç arkadaş işvereni mahkemeye verdik.

Ancak, işveren şimdi mahkemeye verdik diye bizlere kötü niyetlerini kullanmaya başladı.
Bunlar,

- 3 senedir her 3 ayda bir düzenli almış olduğum ikramiyemi (Haziran 2006) vermedi,
- Uyduruk bir soruşturma yaparak benim ünvanımı (şef) geri alarak unvan tazminatımı vermedi,
- Diğer arkadaşlara da çeşitli savunmalar alarak ünvan ve imza yetkilerini alarak unvan ve imza tazminatlarını geri aldı..
- Senelik izinler genellikle yazın kullanılırken mahkemeye verenler için herhangi bir neden yok iken kışın kullansınlar demektedirler.

Yukarıdaki açıklamalarıma göre haklarımızın ne olduğu ve neler yapabileceğimiz konusunda
bizleri aydınlatırsanız çok seviniriz .

Teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,