Evsahibim ile 01 Mayıs 2004 te kontrat yaptım ve kira %25 oranında arttırılacak şartını koyduk. 2.kira döneminin başlangıcında bu orandaki zammı yaptım ve dönem boyunca ödedim. 3.kira dönemine geldiğimizde evsahibim yine %25 dedi. Ben de bunun uygun ve geçerli olmayacağını söyledim ve %12,5 zam yaparak her ay ödemeyi yaptığım avukata konutta teslimli posta havalesi ile gönderdim. Gönderdiğim tutar avukat tarafından alındı (sonradan öğrendiğime göre ihtirazi kayıtla aldığını söylüyor). Bu durumda kira parası kabul edilmiş sayılmıyor mu?

3.kira döneminin ilk ve ikinci kira paralarını posta havalesi ile gönderdim, her ikisine de icra takibi başlatıldı. Her ikisine de itiraz ettim ve icraları durdurdum. İlk icra bildiriminin tarafıma yapıldığı tarihten 30 günlük süre doldurulduktan sonra icra mahkemesinde dava açılmış. Temmuz ayı içerisinde duruşma olacak. Muhtemelen ikinci icra takibine yaptığım itiraza ilişkin olarak da dava açılacak ve tahliye için haklı gerekçe elde etmeye çalışacaklar.

Davacı taraf temerrüde düşüldüğünü ve yasal faiziyle birlikte her türlü ödemenin yapılması gerektiğini iddia edip dairenin tahliyesini istiyor.

Sorularım şunlar:
1. Davacı taraf haklı mıdır?
2. Bugüne kadar bütün kiraları zamanında ödemiş olmama rağmen mahkeme tahliye kararı verebilir mi?
3. Davacı taraf, kontrattaki kira 2 ay ödenmezse bütün dönem kiraları muacceliyet kesbeder maddesine istinaden hem tahliye edip hem de tahliye edilmiş olmama rağmen oturmadığım ayların kirasını da talep edebilir mi?

Bu ay sonu duruşmam var, cevaplarsanız sevirim