Merhabalar;

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Dava açılan kişi ben değilim. O kişinin Oğluyum.

Konuya şöyle başlamak istiyorum. Babamlar 8 kardeş. Bundan 10 yıl önce dedem sağ iken kendi yerinde bir gecekondu olarak yaşıyorlardı. Dedem çocuklarına "Gelin aramızda para koyalım ortaya, buraya hepiniz daire dikin hepiniz ev sahibi olun dedi. 8 kardeşten sadece 3'ü kabul etti. Diğerleri evliydi ve bazıları kirada bazıları kendi evleri var diye kabul etmedi. Bu kabul eden 3 kişide "Babam, onun bi küçük kardeşi amcam ve bir büyük abisi diğer amcam kabul etmişti."

O günleri ben çok iyi hatırlıyorum. Sırf kendimize ait evimiz olsun diye çektiğimiz krediler aldığımız borçlar gırtlağa yapışmıştı. Zor günler geçirmiştik ama 3 kardeşinde o yerde artık 2 tane dairesi oldu şükürler olsun. Dedem de 2005 yılında vefat etmişti. Şimdi babam geçen ay 2 daireyi sattı. (satma gerekçesi ise büyük amcam tarafından yapılan huzursuzlardan dolayı artık oradan uzaklaşmaktı amacı.) 2 daireyide sattık ve bir tane yeni bir ev aldık. Küçük amcamda geçen gün dairelerden bir tanesini sattı. (2 sinide satmış olabilir. Diğer daire hakkında bilgim yok).

Sattığı günden sonra diğer kardeşler sanki dostmuş gibi "hayırlı olsun paranızı çar çur etmeyin gibi şeyler söyledi" şimdi ise her zamanki yaptıkları gibi iki yüzlülük yapıp kendi aralarında toplanıp bize dava açmaya karar vermişler. Avukat babamı aramış bu durumu anlatmış. Dava açan kardeşlerin tam olarak mirasta ne istediğini avukat tam söylememiş ama anladığımız kadarıyla kardeşlerin sattıkları her daira parasını o 8 kardeş arasında paylaşılması idi.

Bizim elimizde o evleri yaparken tüm giderler tüm evraklar kağıtlar bulunmakta.

Bu davada bunlar kazanırlar mı sonuç ne olur? Lütfen bi yardımcı olun bana bir bilgi verin. Bende ona göre hareket etmek istiyorum, bizimkileri ona göre yönlendirmek istiyorum.
Teşekkürler.