Bedelli Askerlik durumunda bakaya ve yoklama kaçağı cezaları kalkar mı?
10 senedir bakayayım (gerçi doğrumu yazdım kaçak bakaya nedir onuda bilmiyorum) ne muayane ne yoklama hiçbirşey yaptırmadım şuana kadar yakalanma durumumda olmadı şimdi sorum şu,
son çıkan bedelliden faydalanıyorum gidip başvursam parayı falan ödesem askerlik sorununu halletmiş oluyorum
fakat bu 10 senelik bakaya durumumdan dolayı para cezası yinede ödermiyim ?
cevap için şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Ben de sizinle aynı durumdaydım. 1976 doğumluyum. 2011'de çıkan bedelliden faydalandım. Aynen sizin gibi, o tarihe kadar ne yoklama ne de başka bir şey yaptırmadım, şubeye ayak basmadım. Bedelli belli olduğunda (35 yaşındayken) gittim ve faydalandım. Herhangi bir ceza vs. söz konusu olmadı. Şimdiden hayırlı olsun.
2011 de yoklama kaçaklarının yada bakaya kaçaklarının cezası yoktu. Daha sonra çıktı. Kanun çıkalı diyelim 2 sene oldu, şuan atıyorum 10 senedir yoklama kaçağı olan biri, 2 senelik ceza mı öder, yoksa 10 senelik mi? 10 senelikse 8000 lirada o yapıyo çünkü
Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 04 aralık 2012 tarihinde yapılan protokol gereği; yoklama kaçağı ve bakayaların yurt genelinde aranma işlemlerine, Jandarma Genel Komutanlığı'nca 25 Eylül 2013 ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 03 Ekim 2013 tarihinden itibaren başlandı.
Gündeme gelen idari para cezaları, 14 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "6217 sayılı yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun" ile "1111 sayılı askerlik kanununda yapılan değişiklik" ile yürürlüğe girdi.
Uygulama ile yoklama kaçağı ve bakayalara uygulanan para cezaları, işlenen fiilin süresine göre kademelenerek arttı. Ayrıca, kendiliğinden gelen yükümlüler için daha az idarî para cezası kararı verilirken, yakalanarak getirilen yükümlüler için idarî para cezaları süreye bağlı olarak ek artırımlarla ağırlaştırılarak uygulanacağı belirtildi.
Örnek olarak; 2013 yılında il/ilçe idare kurullarınca, 1 yıla kadar yoklama kaçağı kalan ve işlemlerini kendiliğinden ya da yakalanarak gelerek tamamlatan yükümlülere 1111 sayılı kanun gereğince 118 TL idarî para cezası verilirken bu miktar, 2 yıla kadar yoklama kaçağı kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 593 TL, yakalanarak getirilen yükümlülere ise 2 bin 376 TL olarak, 5 yıla kadar yoklama kaçağı kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 3 bin 268 TL, yakalanarak getirilen yükümlülere ise 8 bin 320 TL olarak uygulanacak.
Aynı şekilde; 2013 yılı için il/ilçe idare kurullarınca, 1 yıla kadar bakaya kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 593 TL, yakalanarak getirilen yükümlülere ise 2 bin 376 TL, idarî para cezası verilirken, 2 yıla kadar bakaya kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 890 TL yakalanarak getirilen yükümlülere ise 3 bin 564 tl, idari para cezası, 5 yıla kadar bakaya kalan ve işlemlerini kendiliğinden tamamlatan yükümlülere 4 bin 456 TL, yakalanarak getirilen yükümlülere ise 10 bin 696 tl, idarî para cezası verilecekb
1 yıldan fazla yoklama kaçağı ile bakaya suçlarından kesinleşmiş idarî para cezası bulunanlardan tekrar bu suçları işleyenler, yasa gereği ayrıca mahkemeye verilecek.
birde tablo yayınlanmış şu kadar yıla şu kadar para cezası şeklinde
açıkçası yasayı yapanlardan net bir açıklama gelmeden birşey yapmayı düşünmüyorum.
Eğer kanunlaşırsa kanunda şu hüküm var; Bedelli askerlik yasasından yararlanan yükümlüler hakkında, SAKLI, YOKLAMA KAÇAĞI ve BAKAYA suçlarından dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma YAPILMAZ, başlatılmış olanlar ise SONA ERDİRİLİR.
En güzel cevap bu oldu. Yani büyük ihtimal bedelli yapanların, önceki yoklama kaçağı yada bakaya kaçağı suçlarının para cezası en azından o esnada alınmayacak. Büyük ihtimal bedel ödenip, askerle ilişik kesilme sırasında para cezası çıkabilir.
Birde yukarda da sordum; Bu para cezası kanunu 2012 de çıkmış. 2014 yılında 10 senelik yoklama kaçağı birisi, 2 senelik ceza mı verir, 10 senelik mi? sonuçta önceki 8 senesinde bu kanun yoktu. Geriye dönük işler mi?
En güzel cevap bu oldu. Yani büyük ihtimal bedelli yapanların, önceki yoklama kaçağı yada bakaya kaçağı suçlarının para cezası en azından o esnada alınmayacak. Büyük ihtimal bedel ödenip, askerle ilişik kesilme sırasında para cezası çıkabilir.
Birde yukarda da sordum; Bu para cezası kanunu 2012 de çıkmış. 2014 yılında 10 senelik yoklama kaçağı birisi, 2 senelik ceza mı verir, 10 senelik mi? sonuçta önceki 8 senesinde bu kanun yoktu. Geriye dönük işler mi?
anladığım kadarıyla geriye dönük işliyor
bugünkü radikal gazetesindeki haberden bir kesit
Bakaya, yoklama ve asker kaçaklarına uygulanan idari para cezalarıyla ilgili genel bir af çıkartılması gerektiğini söyleyen Bedelli Askerlik Platformu Sözcüsü Ali Deniz Keşkür sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Asker kaçaklarına uygulanan para cezaları halen yürürlükte. Bu cezalar bedelli askerlikten faydalanacak binlerce insanı zor durumda bırakacak. Örneğin bir üyemize asker kaçağı olduğu için tam 14 bin lira para cezası kesildi. Yani bu arkadaşımız bedelli yapsa bile 14 bin lira para cezası ödeyecek. Mesela ben asker kaçağı olduğum için bedelliden faydalansam bile 4 bin 500 lira para cezası ödemek zorundayım. Ayrıca para cezalarını taksitlendirip ödeyeceklerine dair taahhüt verenler var. Para cezalarıyla ilgili kapsamlı bir af istiyoruz.”
Cevap: Bedelli Askerlik durumunda bakaya ve yoklama kaçağı cezaları kalkar mı?
Biraz önce açıklama yapıldı. Bu cezalar ödenmeyecek. Benim de sorum şu olacak: bakaya kalıp yoklamamı geç yaptırınca cezamız geldi. Ve ödedim. Şu an hala askerliğimi yapmadım. Acaba bedelliden yararlanırsam ödenen tutarı geri alabilecek miyim?
Bu konuda olabildiğince araştırma yaptım fakat net olarak bir cevap bulamadım. Durumum şöyle: 1997 Eylül doğumluyum, 2016'da liseden mezun olup tecil...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku