Hukuk hakkında bilgisi olmayan insanları bu bilgi kirliliği içinde yasalarla doğru olarak bilgilendirmeniz gerçekten çok güzel. Benimde siz değerli üyelere bir kaç sorum olacaktı.

Geçen aksam sularında trafikte seyir halindeyken şoförü alkollü bir araç üzerimize doğru manevra yaptı daha sonra sözlü tartışma yaşandı ve araç sahibi el hareketi yaparak uzaklaştı. Olaydan kısa süre sonra sans eseri araçla bir yerde kaşılaştık. sürücü ve arkdaşları hala bir kenarda durmuş alkol almaya devam ediyorlardı. bizim geldiğimizi görünce bir arkdaşımıza bira şişesi fırlattılar ve yüzüne geldi. daha sonrasında ortalık kızıştı ve karşı taraftakiler ile arbede başladı. biz 5 kişiydik ve karşı tarafta ise 4kişi vardı. sağlam bir dayaktan sonra biz olay yerinden uzaklaştık ve çok gecmeden pois cevirdi ve ifade vermek için gittik. Polisler keşke biraz hırpalayıp bıraksanız dedi fakat o sinir ile biz biraz fazla kaçırmışız.
benim sorum,
*Karşı tarafta alkol vardı ve emin olmamakla birlikte bence uyuşturucu etkisi altındaydılar (HAP) biz temizdik. karşı taraf alkollu diye cezada indirim alır mı yada sadce suçlanın biz mi oluruz ? ( çünkü okuduğum bazı forumlarda alkollu bir adamı darp etmek onu daha da haklı duruma çıkarıyormuş.darp etmenın yanlış olduğunu biliyorum fakat bir anlık sinir neyse .ne kadar doğru bilmiyorum.)
*araçtaki sahitler ile karşı tarafın trafikte bizi tahrik ettiğini kanıtlabilirmiyiz ? ayıca arbede sırasında arabada hasar oluştu.
* bu olaydan sonrasında ceza alırmıyız ?
*bizim tarafta darp raporu alabilicek durumda kimse yoktu. sadece bir bira şişesi arkdaşın yüzüne geldi bu durumu nefsi müdaafa olarak savunabilirmiyiz ?

şimididen çok teşekkür ederim.