+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Boşanma davası açmadan önce...

Boşanma davası açmadan önce... Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

Question Boşanma davası açmadan önce...

Merhabalar 4 yıllık evliyim ve bir oğlum var. Eşim T.C. vatandaşı değil, ben şuan yurtdışında çalışmaktayım, eşim ve oğlum memleketim Samsun'da ikamet ediyorlar. Bu yıl içerisinde başıma gelmeyen kalmadı, evliliğimizin 3. yılı dolduğunda geçmişte birçok problem yaşamamıza rağmen ben yine de oğlumuz için bazı şeyler görmezden geldim ve eşimin T.C. vatandaşlığı elde edebilmesi için elimden geleni yaptım. Biz aile olarak 2013 kasım ayında Samsun'a yurtdışından temelli dönüş yapmıştık ve yeni bir düzen kurmaya başlamıştık.Ben Samsun'da sürekli kalmayı planlamıyordum ve bu benim bireysel kararım değildi eşimde bunu biliyordu. Ben memleketimde 1 yıl 1 ay kaldıktan sonra yeniden yurtdışına çalışmak için çıktım. Benim samsunda olduğum zaman içinde ve yurtdışına çıktığım zaman da dahil eşimin aklında bazı şeyler oluşmuş ve kendini T.C. vatandaşlığını aldıktan sonra boşanmaya ve oğlumu da kendisiyle beraber benden ayırmaya göre planlamış. Bu süreç içerisinde kendi karakterindeki insanları samsunda bulması zor olmadı ve o da kendince bazı plalarını gerçekleştirmek için ön hazırlık içinde imiş. Ben bunları nerden biliyorum derseniz, ben bilgisayardan telefondan az çok anlayan birisiyim, bu evliliğin başından beri bir hata olduğunu da çok iyi biliyorum ama sevdim işte başka açıklanabilir bi sebebi yok. Ben eşimi sürekli bilgisayardan telefondan ve arkadaş çevremden de takip eden birisiyim. Bu sene mart ayında eşimin kızkardeşi doğum yaptı ve eşim oğlumla beraber kızkardeşine doğum zamanında yardımda bulunmak için yanına gitti.Samsun'a dönüşü seyahati bitimi öğle sonrasına denk geldi ve yaptığı ilk iş skype üzerinden samsundaki kız arkadaşları ile muhabbet etmek idi. Bende bu görüşmeyi teamwiever programı sayesinde kaydettim. Bu görüşmeyi 3. şahıs olarak izleyebildiğim için kayıtta eşimin sesi yok arkadaşlarının konuşmaları dinlenebiliyor ve onlarda eşimin benim bilgisayardan takip edemeğim bilmediğim şeyleri ona tek tek sormaları hakkında tartışmaları vs. çok iyi anlaşılıyor. Bu konuşmaların içeriğin de her türlü rezillik var. Ben bu kayıttan sonra gayet sakin davrandım ve işin ayrıntılarını öğrenmek için takibe devam ettim. Hikaye baya uzun ve karmaşık yardımcı olabilmeniz için faydalı olabilecek şeyleri paylaşmaya çalışıyorum. Kısaca yardım istediğim konuya getirmeye çalışayım. Ben içişleri bakanlığına bu kayıtlar hakkında bilgi gönderdim internet üzerinden faydası oldu olmadı bilmiyorum ama eşime 3 gün önce T.C vatandaşlığı başvurusunun reddedilmesi hakkında bilgi geldi inş. benim sayemde olmuştur. Eşim yaklaşık birbuçuk yıldır yani beraber Samsun'da yaşarken de bir ihtiyar bulmuş kendini sponsore edebilecek, bu konu hakkında net bilgimi 3 ay önce edindim.Ve 3 aydır kendisine sadece oğlumun masraflarını gödermesi için 500 tl gönderiyorum öncesinde ayda 2bin tl tüm masraflarına yetiyordu.Bu 3 aylık süre içerisinde artık sabrım kalmadığı için internetten telefondan kavga içine düştük ve birgün alkollü iken denk geldi ve ben yine kayıt yaparken bütün planlarını açıkça anlattı o günlerde vatandaşlık reddi gelmemişti. Hanımefendinin asıl amacı T.C. vatandaşlığı almak asgari bir maaş ile kendini normal yaşıyor gibi göstermek ve 3 5 yıla da bu ihtiyar ölürmüş zaten ben boşanınca bununla evlenmek ve onun mirasından birşeyler elde etmek. Valla bizim dizilerde ben böylesini görmemiştim. Bunu direk açıkca bana kamerada söyledi alkol sayesinde ve ben de kaydettim. Elimde bu tür kayıt fotoğraf bir sürü şey var yanlış bilgilendirilirsem mahkeme son 6 ayda olan şeyleri kabul ediyormuş. önceden 2 3 kez çok ciddi hazırlık içindeydim boşanmak için ama görüştüğüm tüm avukatlar tek yardım edebilecekleri şeyin bizi boşamak tazminat almak vs. beni oğlumun hayatı açısından tatmin eden birşey hakkında kimse yardım edebileceğinin sözünü vermedi ve bende bunca yıldır bu sebepten bu aileyi yıkmıyorum. Şimdi güncel durum şöyle, eşim bilgisayarı formata götürdü, bilgisayara erişimimi engelledi sosyal sitelerde ki hesaplarından skypetan falan bloke etti telefonlara da cevap vermiyor verdiğinde de küfür edip beni şuan çalıştığım yerden kovduracağını Samsuna geldiğimde beni çok temiz karşılatıp dövdüreceğini falan saçma şeyler konuşuyor işte. Bunlardan bi endişen yok ama bu boşanma davasını nasıl başlatmalıyım bunu bilmiyorum.Biliyorum ki bir anne kendi rızası ile çocuğunu reddetmedikçe velayet babaya verilmiyor verilirse de şansa. Ben oğlumun velayetini kendi üzerime nasıl alabilirim? Eşim bir kez gece evden çıkmayı planladı ve skype ı kapatmayı unuttu. Ben arama yaptım ve sabah 5e kadar skypeı kapatmadım oğlum kameranın önünde uyudu, oğluma benim işim var geç gelecem demiş yemek hazırlamış evde ki bütün ışıkları açmış ve akşam 9:30da evden çıkmış şansa bende 9:45de aradım ve oğlumla 1 saat muhabbet ettim ve yavrum sabaha kadar bilgisayarın yanında uyudu. Benim bu olaydan velayet ile alakalı bir şey çıkarmam lazım o gün eşimde 2. telefon hattının olduğunu öğrendim. 2. hattı kullanmadığımız bir telefona takmış oğlumu tembihlemiş bir şey olursa araması için ve evden çıkmış. Gece 00:30 da bir de kontrol için aradı hal hatır sordu oğluma kör talih o akşam bilgisayarımı ofiste bırakmıştım sabaha kadar şarj aletinin yanında oğlum ile skypetan telefondan görüştüm tek kaydım ispatım skype görüşme süresi ve saatin kaç olduğu. Oğlumun aklı artık bazı şeylere eriyor her türlü soruya mantıkla cevaplar verir ocakda 5 yaşına girecek. Eşim oğlumun onu ele vereceğinden görüştüğü kişiler ile oğlumu hiç bir araya getirmemiş, gündüz çocuk kreşte iken kendisi aile dışı özel hayatını kurmuş. Umarım özetle anlatabilmişimdir kabaca dertlerimi her türlü tavsiyeye muhtacım yorumlarını bekliyorum.

Yukarıya ekleyemedim unutmuşum aklınıza da gelir.Peki neden hiçmi birşeyden şikayetçi değil... Mahkeme de ne der bilemiyorum ama kendi aramızdaki konuşmalarımız da şikayetleri bu evlilik başından beri kendi planı imiş , tamam bir dönem o da sevmiş ama ilişki başlangıcımızda benim öğrenci olmam onun istediği aileyi kurmamızı engellemiş fln filan. Yani hayaline ki evlilik zengin bir kocaymış ama beni de bir dönem sevmiş benden de bir çocuk yapmayı hayal etmiş. Kısacası o istediğini almış gerisi teferruat bu olan bitenlerden bir pişmanlığı ve ya da özür dilemesi yok...

Yaklaşık 3 4 kez düzenledim konuyu...

Ben boşanma davası açmadan önce savcılık veya emniyetten veya aile ve sosyal politikalar bakanlığından destek alabilirmiyim? yani oğlumu evde tek bıraktığında eve polisle gitsem zabıt tutma veya benim nikahlı eşim ken başka kişilerle ilişki kurması vs vs.. bani yardımcı olabilir mi devlet kurumları?

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma davası açmadan önce... konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma davası açmadan önce... konulu hukuk haber
    Konu KaRMaKaRiSiK tarafından (30-11-2014 Saat 13:02:04 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Erzurum
    İletiler
    472
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma davası açmadan önce...

Vay be yasalar öyle bir durumdaki Yurdışındaki kişiler bile t.c vatandaşı olup boşanmayı göze alıyor.
    Peki sebep ? Kadınları daha çok savunması... Yasalar hep kadınlardan yana olması...
    Biliyormusunuz ? Şuanda evliliklerden çok boşanmalar daha çok...
    Bu gidişle türkiyede boşanıp ve başıboş çocukların sayısı gün geçtikçe artacak. sağlıklı bir nesil olamıyacağız...
    Neyse bu kanunları çıkaranlar türkiyeye ne gibi kötülükler yaptığının umarım farkında olurlar...

Kardeşim senin sorunun gerçekten biraz karmaşık ama kayıtlar işine yarar.
    Açabileceğin dava Evliliğin Temelden Sarsılması davası...
    Allah şimdiden yardım etsin...

Nerede
    Samsun
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma davası açmadan önce...

Allah'tan umudu kesmiyorum. Yasalara uymaya devam edeceğim. Zaten bu yüzden şuan gitmiyorum memlekete.Gittiğimde mahkemeyi kazanacağıma emin olmazsam sanırım yasalara pek uymayacağım, Allah'a şükür hiçbir açıdan bir eksiğim yok sadece oğlumun psikolojisini bozmadan eşimden kurtulmaya çalışıyorum.

Dava esası Evliliğin Temelden Sarsılması evet ama mahkeme hangi hususlarda anneye evladı vermez bunları bilmek istiyorum. 5 yaşına gelmemiş bir çocuğu evde tek başına bırakıp (gece) sabahleyin eve alkolü gelip çocuğun uyandığında kahvaltısını hazırlamaması velayeti bana verir mi? Bunu resmi bir şekilde kanıtlayabilmem için mahkeme süreci başlamadan devlet kurumlarından herhangi biri bana destek verir mi? Sadece bunları öğrenmek için memlekete gittiğim de biliyorum ki önce ciddiye almayacaklar diyecekleri çocuğunuz var barışmayı düşünün vs. çünkü bu şekilde önceden oldu. Samsun'da beraber yaşıyorken bir keresinde kız arkadaşının kızının doğum günü partisi vardı ben samsunda çalışıyordum o dönem. Ben işimden eve döndüm ve henüz eve gelmemişti. Geldiğinde 2 3 metreden alkol kokusu belli oluyordu ve tartıştık. Sadece benim memleketimde olduğumuz için alkol etkiyi bu yönde gösterdi ara oda kapısını ayağıyla kırdı ve bende komşuları rahatsız etmeyelim diye olayı daha da büyütmedim. Zaten hiçbir şey yapmadım başından beri. Evden gitmesine izin verdim ve kız arkadaşının evinde kaldı o gece. Ertesi gün pazar gününe denk gelmişti ve öğle vakitlerinde kız arkadaşının evinden almaya gittiğim de kız arkadaşıyla ile de kavga etmişti ve oğlumla kapıda bekliyordu. Onları ordan aldım ve direk karakola götürdüm, eli kolu tırnak izi arkadaşıyla boğuşmuştu, akşamdan zaten cam yüzünden ayağında ufak kesikler vardı, bütün olayları anlattım, şikayetçiyim diye 1 saat yalvardım emniyette bir gram yardım etmediler hiçbirşey yapamayız dediler tek yapabileceğim şey boşanma davası başlatabilmek olduğunu söylediler. Bende çaresizlikten konuyu kapattım. Bizim evliliğimiz hep böyle geçti onun tarafından başlatılan problemler, benim çözme çabalarım, 4-5 ay sakin bir yaşam ve sil baştan herşeyin farklı yeni bir tecrübe ile karşıma gelmesi...
    Konu KaRMaKaRiSiK tarafından (30-11-2014 Saat 20:08:49 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

eşim boşanma davası açmıyor

2015 busanma davalari yasalar

rusya boşanma için nereye gitsem

bosanmak icin ö nce nereye gitsem

Forum