İş kanunun 25/2.maddesine dayandırılarak tazminatsız olarak iş akdime son verildi.

İşe iade davası açtım ve kazandım. Karar, yargıtayca onanarak kesinleşti.

İşe iade davasından kaynaklanan alacaklarımı ve kıdem ile ihbar tazminatlarımı alabilmem konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.

İşverence bana tebliğ edilen uyarı cezalarında ve iş akdi fesih bildiriminde;

-Bana hatırlatılmasına rağmen görevlerimi yerine getirmediğim gerekçe gösterildi. Örneğin; birkaç müşteriyi, yöneticimin talimatına karşın ziyaret etmediğimin tespit edildiği belirtildi. Bu müşterilerin bilgisine başvurulmaksızın tarafıma yöneltilen bu ithamın asılsızlığını, söz konusu müşterilerin yazılı ve imzalı beyanları ile kanıtladım. Ayrıca, ilgili müşterileri ziyaret ettiğimi gösteren hiçbir raporlama yapmadığımın tespit edildiği belirtildi. Raporlama sistemine ait ekran görüntüleri ile bunun da tersini kanıtladım.

-İş arkadaşlarıma sataşarak iş barışını ve huzuru bozduğum gerekçe gösterildi. Daha önce benimle çalışan kişilerin şahitliği ile bunun tersini kanıtladım. İş arkadaşlarıma sataştığım da şirketçe kanıtlanamadı.

-Yöneticimle gerçekleştirdiğimiz bir ikili ziyarette, daha önce ziyaret ettiğimi beyan ettiğim bir müşteriyi tanımadığım ve bu müşterinin ismini oradaki bir görevliye sorduğum belirtilerek, işverene karşı yalan beyanda bulunduğum gerekçe gösterildi. Dava sürecinde bu gerçekdışı olay işverence kanıtlanamadı.

Sonuçta; işveren, beni işten çıkartmak için, tamamının asılsızlığını açıkça kanıtlayabildiğim gerekçeler kullandı. Kaldı ki; bu gerekçelerin asılsızlığını kanıtlayabildiğim için işe iade davasını da kazandım.

Bu süreç bittikten sonra, hakkımda bu iftiraları üreten işverene karşı, mesleki itibarımın zedelenmesi ve kişilik haklarıma saldırı gerekçeleriyle manevi tazminat davası açmak istiyorum. Yukarıdaki ifadelerimi kanıtlayacak yazılı belgelerim ve şahitlerim de var.
Yukarıdaki sebepler ışığında açacağım manevi tazminat davası konusundaki fikirlerinizi rica ediyorum. Böyle bir dava açmam yerinde olur mu? Bu davayı şirkete karşı mı yoksa tüm asılsız gerekçelere kaynaklık eden yöneticiye karşı mı açmam doğru olur?

Şimdiden teşekkürler…