Merhaba arkadaşlar.2006 yılında bir vatandaş kredi kartı bilgilerinin çalındığı ve bu bilgiler ile çeşitli alışverişler yapıldığı iddia'sı ile kuzenime suç duyurusundan bulunuyor savcılığa.
Çalınan kredi kartı ile şahıs daha önceden kuzenime ait işyerinden mail order yöntemiyle bir alışveriş yapıyor kendi isteği ile kart bilgilerini kuzenime veriyor ve alışveriş gerçekleşiyor.
Sonrasında şahıs kredi kartı ekstresine baktığında bilgisi dışında 4 kalem harcama yapıldığını söylüyor ve kuzenimin yaptığını iddia ediyor suçu ve savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.yapılan bu harcamalardan 1 adeti 16-17tl lik bir tutar kuzenimin işyerine ait bilgisayarın ip adresinden yapıldığı gözüküyor diğer alışverişler ise farklı ip lerden yapılıyor.
6 kişiden şüpheli sıfatı ile ifadeler alınıyor ve sonucunda savcılık makamı sadece daha önceden bu işyerinden müşteri rızası ile alışveriş yapıldığı dönemde kredi kartı bilgilerini verdiği kuzenimin de bu bilgilere sahip olduğunu öne sürerek kuzenimi suçluyor ve 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıyor.
Dosya temyize gönderiliyor ve geri geliyor temyizden reddedilerek.Kuzenim ayrıca şahsın uğradığı zararın tamamını iyi niyetle madem benden şüpheleniyorsun ben zararın neyse bunu öderim diyerek ödüyor davacı şikayetinden vazgeçiyor fakat kamu davasına dönüştüğü için devam ediyor ve ceza alıyor 2,5 yıl kesinleşti ve 2 aydır ceza evinde.
İşlemediği bir suç için 17 tl için hiçbir delil kanıt yokken pisi pisine kuzenim şu an hapiste yatıyor 8 ay kalacak sonrasında ise denetimli serbestlik ile çıkacak psikolojisi çökmüş durumda,iş yeri batmak üzere.
sadece daha önceden kart bilgilerine sahip diye başka bir kanıt yokken bi insan nasıl suçlanıp 2,5 yıl cezaya çarptırılıyor anlamak mümkün değil,işyerindeki bilgisayarı birçok kişi kullanıyor zamanında da kötü niyetli bir kişi bu bilgileri ele geçirip yaptı bu işi şüphelendiğimiz esnaf kişiler vardı ama iyi niyetimizden kimseyi suçlamadık.
Şu an için bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı siz değerli hukukçularımızdan ve üye arkadaşlardan yardım almak istiyorum.
Aldığı ceza maddesi 245/1 ceza: 2 yıl 6 ay hapis
Saygılarımla..