Öncelikle her ne kadar forum kurallarını okuyup sorunum için doğru forum olduğunu düşünsem de hukuki meseleler hakkında fazla bir bilgim olmadığı için konumu yanlış bir başlık altında açtı isem site yöneticilerinden ve siz diğer üyelerden özür diliyor ve iletimin silinmeden doğru başlık altına taşınmasını rica ediyorum.

Şu anda yurt dışında yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim. Üniversiteyi 2002 Haziran'ında bitirdikten sonra yardımcı kontrol mühendisi olarak Ankara'da bulunan bir yapı denetim şirketinde 2002 Eylül-2003 Aralık arası 1 yıldan fazla bir süre çalıştım. Ve yurt dışına çıkmadan önce istifa dilekçemi şirkete vererek ayrıldım. O sıralarda hazırlık yüzünden yoğun olduğumdan istifamın gerçekleşip gerçekleşmediğini takip edemedim. 2004 Ocak ayında ülkemden ayrıldım ve şu ana kadar hep yurt dışında idim. Geçtiğimiz hafta Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın web sitesinde ismimi arattığımda halen eski şirketimde calışıyor gözüktüğümü, verdiğim istifa dilekçesini işleme koymadan 2,5 yil benim imzamı taklit ederek üzerime yeni inşaatlar kaydettiklerini gördüm. Hemen telefonla şirketi aradığımda gayet pişkin bir ifade ile askerde olup sadece diploma ve imzasını kullandıkları bir başka yardımcı kontrol mühendisine yaptıkları gibi aylık 100 YTL gibi komik bir fiyat teklif ederek konuyu kapatmamı istediler.

İşinin ehli olmayan; hem devleti kandıran, hem de işçi ve işveren hukukuna en ufak saygısı bulunmayan böyle bir şirket hakkında her özverili ülke vatandaşı gibi hukuki bir işlem yapılmasını ve gerekiyorsa kapatılmasını istiyorum. Tatil dolayısı ile gideceğim ülkemde sadece 15 gün gibi kısa bir müddet bulunacagımı da göz önünde bulundurarak yapmayı düşündüğüm şikayet için hangi kurum yada merciye başvurmam gerektiğini ve yöntemini sormak ve yazacağım şikayet dilekçesi için de yardımcı olmanızı rica ediyorum.

İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi günler