Işim gereği sürekli şehir dışına çıkıyorum. Mahallede ki hırsızlık olayları bir hayli fazla bu yüzden evden ayrılırken muhtelif odaların ışığını ve radyoyu açık bırakıyorum ki bu yöntem yıllardır işe yaramakta. Ev sahibim ile aramızda evi boşaltma konusundan dolayı anlaşmazlık bulunmakta. Bu yüzden gerek telefonla gerek zile basarak, kapıyı tekmeleyerek, küfürler ederek, sigortaları indirerek rahatsızlık vermekte idi. Gelen faturalarımı alıyor bu yüzden sürekli cezalı fatura ödemek zorunda kalıyorum. Birgün yine işe gittim ve anlattığım gibi ışıkları vs açık bıraktım. Aradan 2 gün geçti eve döndüğümde sigortaların indirilmiş halde olduğunu gördüm ve bunu kimin yaptığını bildiğim için önemsemedim içeri girdiğimde salon camı açık tüm eşyalar dağıtılmış ama birşey alınmamıştı yada ben öyle sandım. Uzun lafın kısası bu anlattığım durum tam 3 defa gerçekleşti en sonunda evdeki ütüye kadar sırra kadem bastı tabi ben karakola gereken bilgiyi verdim. Sigortaların indirilmesine banyoda yakalandım gerisi malum. O sinirle sigorta kutusuna not yazdım bu notu ev sahibim alarak benden şikayetçi oldu ve tehditten tarafıma dava açıldı. Eğer sigortalar indirilmemiş olsaydı evime hırsız girmeyecekti üstelik 3 defa. Bu olayda yaklaşık 15-16 bin lira zararım var. Nasıl bir yol izlemeliyim ki ev sahibimden bunun bedelini almalıyım çünkü tamamen sebebiyet vermiştir. Ayrıca bu olaylar sırasında bana '' sana bir sürprizim var'' diye de mesaj atmıştır. Şimdiden kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Türk Ceza Kanununda hırsızlığa sebebiyet verme diye bir suç yok.Sigartaların indirilmesiyle hırsızlık yapılması arasında siz bir bağlantı kursanızda sigortaların indirilmediği durumda hırsızın sizin evinize girmeyeceğinin yüzde yüz garantisinide hiç kimse veremez.Gene sizin dediğiniz gibi olay değerlendirilse ve savcı dava açsa dahi sigortaların kimin indirdiğinin(siz emin olsanızda) kamera görüntüsü vs. yoksa kesin isbatı da pek mümkün görünmüyor.Bir şey çıkacağını sanmamakla beraber savcılığa veya bağlı bulunduğunuz karakola bir uğrayın isterseniz.Onlar TCK ya göre bir suç görürse gerekli yönlendirmeyi yapalar.
Türk Ceza Kanununda hırsızlığa sebebiyet verme diye bir suç yok.Sigartaların indirilmesiyle hırsızlık yapılması arasında siz bir bağlantı kursanızda sigortaların indirilmediği durumda hırsızın sizin evinize girmeyeceğinin yüzde yüz garantisinide hiç kimse veremez.Gene sizin dediğiniz gibi olay değerlendirilse ve savcı dava açsa dahi sigortaların kimin indirdiğinin(siz emin olsanızda) kamera görüntüsü vs. yoksa kesin isbatı da pek mümkün görünmüyor.Bir şey çıkacağını sanmamakla beraber savcılığa veya bağlı bulunduğunuz karakola bir uğrayın isterseniz.Onlar TCK ya göre bir suç görürse gerekli yönlendirmeyi yapalar.
"Bu sigortaları indireni öldüreceğim" notunu yazan kişiye "beni ölümle tehdit etti" diye dava açan birinin, sigortaları indirmiş olduğu kabul edilmez mi? İkrar hatta iddia var neticede...
Ayrıca örneğin bir kuyumcunun sigortalarını indirip alarmlarını çalışmaz hale getiren birisi de ceza almamalı bu durumda. Çünkü alarm çalışıyorken da girilemeyeceğinin yüzde yüz garantisini kimse veremez.
Evvela sigara kutusuna ne yazdığı söylenmemiş.Belki sadece şahsın ismine hakaret ve tehdit vardır.O zaman zaten kabul edilen bir şey yok.Bir kuyumcuyu soymak için alarmlarını susturan bir kişiyle elbette bu vatandaş denk örnek değil.Ortada bir hırsızlık varken hırsızı bırakıp tüm suçu ve yapılanları ev sahibine yıkmak mümkün değil.Karakola gidip bunu anlatsan ve bu sebeple ev sahibinin suçlu olduğunu (her ne kadar burada anlatılanlar ışığında mantık ve vicdan olarak suçu var olsa da) bu şekilde bir şikayet dilekçesi yazmak istediğini söyleyip kendince bir hesap yapıp 15 bin TL zararım var bunu da ev sahibinden alıp bana verin desen karşındaki memur en iyi ihtimal gülecektir.Benim şahsi düşüncem burdan ev sahibi adına hukuken bir şey çıkmaz.
Kendi gözlerimle gördüm indirdiğini ayrıca sadece indirenin görebileceği şekilde koydum notu. Notta bunu yapan bedelini ödeyecek yazdım. Hırsızlık için ifadeye gittiğimde benden şikayetçi olduğunu öğrendim ve birde onun için ifade verdim. Uzlaşmak istemediğimi belirttim ifademde. Hatta eve 1 saate sonra geldiğimde yine sigortam indirilmiş haldeydi. Evde çalan müzik ve yanan ışık... Hangi hırsız buna cesaret edebilir ki? Sigorta indirme, faturaları alma gibi durumlar doğrudan benim haneme tecavüze girmez mi? Ayrıca bana ''sana sürprizim var'' diye sms atmasının akabinde olay gerçekleşiyor. Kendimce bir hesap yapmaktan ziyade herşeyin faturası mevcut.
Ev sahibi bana kalırsa da iyi bir cezayı hak ediyor.Ama hukuk sistemimiz tüm zararı(hırsızı da bırakıp) ve cezayı ev sahibine yükler mi, işte o noktada benim şahsi düşüncem olumsuz.Umarım yanılırım, siz gerekli mercilere vakit kaybetmeden başvurun.
Temennilerinizden ve düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim. Mahkemeye kısa bir süre kaldı umarım aleyhime bir sonuç çıkmaz, giden zarardan geçtim ceza almayayım.
Evet arkadaşlar dava sonuçlandı ve adalete yargıya olan tüm inancım zaten yoktu bununla beraber tamamen ortadan kalkmış oldu. Yediğim cezayamı yanayım işittiğim hakarete ve aşağılamaya mı bilemedim. 2 bin lira para cezası aldım. Üstüne öyle laflar işittim ki sayın hakim beyden kanım dondu resmen iş birliği içerisinde görüntüsü verdiler. Parayı ödeyeceğim fakat her iki cihanda ellerim yakalarında olacak. Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku