slm edirne anneme yıllar önce kazastro gecerken rahmetli muhtar dedem yer verdirtmiş annem evi olmadığı için belediyeye müracat edip oraya ev yapmak amaçlı ruhsat almış ev yapmaya başlarken annesi kendi evinin yanında ona yer verince oraya inşaat yapmaktan vazgecmiş okuma yazması olmadığı içinde kazastroda verilen yeri bir daha ne aramış ne sormuş şimdi 1961 yılında aldığı ruhsat elimize gecti üzerinde şu şekilde yazıyor (yapının sahibi: emine çınar
semti mahallesi yazıyor ada parsel numarası yazmıyor cilt nosu 147 sahife nosu 38
YUkarıda mahal,evsaf ve fenni şeriatı yazılı yeri için emine çınara ruhsat name verilmiş harcı 15 11 1961 tarih 239/93591 sayılı makbuzla tahsil edilmiş ve yapı mesuliyetini deruhte edenin imzası alınmıştır diye fen memuru muhasebeci yapı mesuluyetini alanın imzaları var

SORUM ŞU: şimdi annem kazastoda yazılan ama tapu alıp almadığını hatırlamadığı sadece kendisine kazatronun burası senin yerin dediği arsada herhangi bir hakkı varmıdır .şu anki durumunu bilemiyorum ama en son 10 yıl önce orası halen boş durmaktaydı.elimdeki bu belgeyle araştırma yapabilirmiyim? yada hak idda edebilirmiyim? SAYGILAR

edirneye gittiğimde arsanın yanındaki komşuya oranın kime ait olduğunu sormayı düşünüyorum bilmiyoruz derlerse onlardan kendi pafta parsel nolarını rica edip annemin adına yazılan yeri bulabilirmiyim çünkü tapu kaydında annemin adına olan yerlerin arasında oranın adı gemiyor yada ne yapmam gerektiği konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim .