Selamlar;

Bir blog yazarı olarak şirket ve çeşitli uygulamalara yönelik eleştiri yönünde yazılar yazıyorum bunlar ürünü yada hizmeti sağlayan kişilerin eksik noktalarını değerlendiriyorum diyelim. Kişiler markalarına zarar gelmemesi için yada sundukları ürün satışı düşmesin diye site üzerinde bulunan bildirim kısmından bana

• Yazıyı kaldırmazsanız mahkemeye vereceğim
  • ben avukat mehmet ---- 'im yazılı içeriği kaldırmanız gerekiyor. Yoksa dava açırım

Şeklinde bildirimler geliyor ben normal ürünün yada hizmetin kullanıcısı olarak olumsuz yönleri ve artı yönleri konusunda yazı yazmak benim en doğal hakkım diye düşünüyorum tabi küfür ve hakaret içermediği sürece, Bu şekilde bana iletiler gönderilmesi bir nevi tehdit olarak nitelendirilebilir çünkü benim isteğim ve rızam olmadan bana zorla bir şey yaptırılmaya çalışılıyor. Ben kişilerin şikayette bulunup mahkeme kararına göre bana mahkeme üzerinden gelen bildirime göre içeriği kaldırmaktan yanayım. Bu aşamada soracağım iki soru hatta üç soru var

• Eğer mahkeme yazının kaldırılmasını onaylarsa, bana normal olarak kişilerin mahkeme onayını sorgulamam için bir çıktı vermesi gerekiyor diye düşünüyorum ben mahkeme sonucunu nasıl kontrol edebilirim?
  • Benim şuan izlediğim yol doğrumudur kişilerden gelen iletileri fazla dikkate almayıp mahkeme kararı ile gelmelerini beklemek ve bunun bana maddi bir zararı olur mu?

Sorularım bu kadar