Selamlar,

Geçen sene Haziran ayında 17 dairelik bir apartmandan müteahitten bir daire satın aldık. Yönetim planı oluşturulurken bir apartman sakini yönetici, binada halan 5 adet dairesi bulunan müteahitte denetçi olarak seçildi ve yönetim kararı ile apartmana ısı pay ölçer sistemi takılması kararı alındı ve sistem kurulumu yapıldı. Ancak geçtiğimiz kış müteahit kendisine ait boş olan 5 dairenin kollektörlerini kapatmış ve bu sebepten dolayı bu dairelerde tüketim sıfır olarak gerçekleşmiş. BU durum neticesinde yönetici bu daireler için ısı pay ölçer firmasına kıyaslama yöntemi ile doğalgaz faturası hesaplatmış ancak müteahit bu rakamlara itiraz ederek ödemeyi gerçekleştirmemiş. Apartmanın yeni olması sebebiyle elinde yeterli para olmayan yöneticide müteahitte ait dairelere düşen doğalgaz parasını tahsil edemeyince son gelen doğalgaz faturasını ödeyememiş ve Başkent Doğalgaz tarafından apartmanın doğalgaz sayacı sökülmüş. Bizim apartman olarak durumdan bu ay başı haberimiz oldu, maalesef yönetici ve apartman yönetiminde denetçi olan müteahit arasında bir uzlaşma sağlayamadık. Müteahit kendisine ait geçen seneden kalan doğalgaz faturalarını ödemediği için şu an apartmanda doğalgaz sayacımız yok ve dolayısıyla kış başı soğukta kaldık. Bu durumda benim apartman sakini olarak izlemem gereken hukuki yol nedir, yardımlarınızı rica ederim. Diğer taraftan sonuçta ben bu daireyi müteahitten aldım ve hatırı sayılırda bir para ödedim, bu anlaşmaz tavrı ve bizi düşürdüğü durum için müteahitte ayıp mal satmaktan dava açabilirmiyim? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.