Merhabalar,
2006 yılında satın aldığımız dairenin bulunduğu binada ,satın alırken farketmediğimiz metrekare ve bina hisse oranlarında büyük farklılıklar olduğunu , bugün ,kentsel dönüşüm furyasında riskli bina sınıfına girme ihtimali gündeme geldiğinde farkettik. Bina ilk yapıldığında en üst katlardaki kat sahipleri yüksek hisseler alıp diğer kat maliklerine rastgele oranlarda paylaşımlarla dağıtım yapmışlar.Hepi topu 16 daire ve 2 bina Alt katımızda 80 m2ye sahip 55 hisse paylı bir daire varken bizim dairemiz de 58 hisseli ve 140 m2.Ve hatta bir dönem balkonların bir bölümü daireye katılarak odalar büyütülmüş ve bugün tapuda 140 m2 yazan daire neredeyse 150 m2 ve biz bu daireyi satın alırken tutup ucu ucuna daire içi metrekaresini de hesaplamadık.Sıkıntımız şimdiye kadar ödenen aidatlar veya doğalgaz payları değil ilerde bina yeniden inşaa edildiğinde bugün 150 m2 olan dairemiz 115 m2 ye düşme durumu sözkonusu.
Bu durumu , forumda okuduğum bir kaç konu ve cevapları sonrası bir mahkemeye başvuru ile düzeltebileceğim umudum oluştu ama öngöremeyeceğim ne tür diğer sıkıntılar karşıma çıkar bu konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum.