Herkese iyi günler,

9 Nisan 2010 senesinde 188/3 maddesinden tutuklanarak cezaevine girdim 5 sene hapis cezası aldım. Ehliyet almam lazım fakat sürücü kursu yetkililerinin söylediğine göre sabıkamdan dolayı meb'in otomasyonu beni kabul etmiyormuş.. ankaraya dilekçe yazmam gerekiyor sanırım ama tam olarak nereye yazacağım, nasıl bir dilekçe yazacağım ve ne aracılığı ile göndereceğim ceza almış olduğum mahkemenin kalemi aracılığı ile mi? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir zahmet yardımcı olur musunuz?

Bu soruyu aylar öncesinde de sormuştum ama cvp veren tek bir kişi dahi çıkmamıştı belki bu sefer konuya vakıf olan biri cvp verir umudu ile tekrar soruyorum. 10 Nisan 2010 tarihinde tutuklanarak 188/3 maddesinden hüküm giymiş biriyim. Ağustos 2012 de denetimli serbestlik yasasından çıktım. 7 gün önce cezamı infazıyla birlikte bitirdim yani hak ederek tahliye tarihini de doldurdum. Ehliyet almak istiyorum fakat sürücü kursları sabıkamdan dolayı alamayacağımı söylüyorlar. Alanlar var yargıtaya dilekçe yazılarak alınıyormuş sanırım ama nerenin kanalı ile yazacağım bu dilekçeyi bunun için bir avukat mı gerekli yoksa ben kendim yazıp ceza aldığım mahkeme aracılğı ile göndersem olur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.