Merhaba Avukat bey.Yardımcı olmanıza çok ihtiyacım olan bir konu hakkında bilginizi esirgememenzi rica ediyorum.Ben istanbulda yaşıyorum bundan yaklaşık 2 sene önce yani 2012 de bir internet sitesinden başka birine bilgisayar satmak için anlaştım.(550 TL) nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkımda Tekirdağ da bir dava açıldı .ücretini banka hesabıma yaptı.Ben bilgisayarı gönderemedim o ara başkasına satmıştım ve vatandaşın parasınıda geriye gönderemedim.Davayı kaybettim mahkemede yoktum.Sonrasında tekirdağ yazı işleri müdürlüğünden arayan bir bayan 3 sene ceza verildi ve size teblikat gönderik yanlız size ulaşamadığından bize geri döndü.buraya gelip teblikatı kendiniz almanız gerekiyor bu şekilde temyiz yoluna gidebilirsiniz dendi gelmez iseniz onaylıcaz dendi..Bende istanbulda olduğumdan ve Ailevi sorunlardan dolayı Tekirdağ'a gidip teblikatı teslim almadım.Şimdi ise bunun üzerinden 8 ay geçti.Bu gün aradım bununla ilgili bilgi veremeyiz çağırdık gelmediniz dendi.Şuan beni bekleyen durum nedir acaba teblikat almadım cezam kesinleştimi herhangi bir itiraz hakkım varmı yargıtayda .şuan hakkımda bir yakalama kararı çıkmışmıdır.ve yakalanırsam direkt olarak cevaevine mi girerim.denetimli serbestlik denen bir yasa var sanırım yararlanabilirmiyim. Lütfen aydınlatırsanız minnettar olurum,Şimdiden teşekkür ediyorum.
Hüküm kesinleştiğine göre, itirazda edilmediğine göre şu saatten sonra yapacak bir şey yok.Eğer 36 ay bir hüküm verilmiş ise bunun 24 ay yatarı vardır.Onunda son senesi için denetimli serbestliğe başvurulabilir.Şu an çok yüksek ihtimal ilk GBT de yakalama gerçekleşir.Suç kesinleştiği için nitelikli dolandırıcılık suçu adli sicile de işlenmiştir.Kabaca 36 ay verilmiş bir hüküm varsa 2/3 den 24 aya son bir seninde denetimli serbestlikten çıkılabileceğini düşünülürse 12 ay bir cezaevinde kalınacağı söylenebilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Üzerinden yaklaşık 8 ay geçti hiç birşekilde polis gelmedi veya teslim olmamla ilgili bir kağıt veya tebliğ gelmedi.Ve e- devlette görünüyorken bugün baktığımda artık görünmediğini farkettim bu konuda hakkında bir bilginiz varmı acaba.
- - - Updated - - -
Birde belki çok garip ve saçma bir soru olacak belki ama bir türlü sormaktan kendimi alıkoyamadım.Ben bu 550 tl parasını aldığım vatandaşı bulup parasını geri ödesem şikayetini geri alma gibi bir durum söz konusu olabilirmi.Ne kadar mantıksız bilemiyorum ama yani bir şekilde varmı böyle bir ihtimal acaba?
Eğer zamanında şikayetçi olan kişinin zararını karşılar ve mahkemede de bu konuda ifade vermesini sağlamış olsaydınız mahkeme ona göre işler iyi hal vs. ile erteli bir para cezasıyla bu işten çıkma durumunuz olabilirdi.Mahkeme görülmüş bitmiş.Sizin katılmamış olmanız, kişinin zararını da karşılamamış olmanız aleyhinize işlemiş.Ancak bu saatten sonra yapılacak ödeme sadece bu kişinin size bu mebla için ayrıca icraya gelmesine engel olabilir.Bu size para gönderen kişi muhtemelen sizden bu parayı icra yoluyla almaya da çalışacaktır.Mernis adresinizde bulunmaz, gelen evrakları, muhtarlık vasıtasıyla da mahkemeyi de gene takip etmezseniz bu işlerden 1-2 sene sonra(polis kapıya dayanınca, icra gelince vs.) haberiniz olur.Çok fazla yakalama ve icra durumu olduğu için brokrasi yavaş işlemekte.Yani 8 ay için henüz polisin kapıya dayanmamış olması normal Gene bu kişi size tazminat davası açtıysa ve icra için işlem başlattıysa sizde gene daha önce yaptığınız gibi aslında sizin hayatınızı ilgilendiren bu durumlara ilgisiz kalırsanız bir kaç sene sonra faizi ve masraflarla bu burcun 4-5 katı karşınıza çıkar.Şu durumda çok yüksek ihtimal GBT ye düşmüştür, denk geldiğiniz an infaz yolu gözükür, polisin yoğunluğu gereği ev eve arama yapmasına biraz süre var gibi/belki de uzun bir süre yapmaz.Kimi zaman aynı gün şahin mernis adresine gidilirken kimi zaman denk geldiği zaman alıyor kolluk.O iş biraz esnek.Kendiniz teslim olma yolunu da düşünebilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku