Tebligat gelmedi, mahkemeye çıkamadım, hapis cezası verildi.
Merhabalar efendİm
ben esnafim bir musterimle anlasmazliktan dolayi musterim beni savciliga sikayet ediyor ve ben tebligat uzerine agir ceza savcisina ifade verdim.
Aradan 1 sene gecti ve bu sure zarfinda bana hic bir tebligat yapilmadan en son ceza kagidi geldi.
Bana gerekcelİ karar yanliŞ teblİgattan dolayi ulaŞmadi bu yÜzden ben davaya İtİraz edemedim ve itiraz hakkimi kaybettim.
Itiraz edemedİĞİmden dolayi dava kesİnleŞmİŞ oldu
bunun uzerine infaz savciligindan yapilan teblİgatta 1660tl para 2 yil 6 ay hapis cezasi yaziyordu. Ve 10 gun icinde aÇik cezaevine teslim olmam gerekiyordu.
Usulsuz tebligattan dolayi ceza kesinlesmis. Ve bizde mahkemeye itiraz ettik. Mahkemede bize yargitay yolunu aÇti.
Davamiz Şuan yargitayda
fakat infazin durdurulma karari verilmedi ve ben kacak duruma dustum. Ve yaklasik 5 aydir kaÇmaktayim.
Karar gelene kadar infazin durdurulmasi mumkunmudur
su an yakalandigim taktirde aÇik cezaevi hakkim devam edermi.
Ayrica 2 kÜÇÜk bebegİm var ve İŞyerİm var bunlari gÖz ÖnÜnde bulundurarak ceza ertelemesİ vb zaman kazanma yolum varmidir.
Simdiden tesekkurler
Hukukçu değilim yazdıklarım sadece kendi düşüncemdir.
Bence acil olarak bir avukatla görüşmeniz gerekir.Tebligat ta usulsüzlük var mı yok mu.öncelikle bunu araştırmanız lazım.Tebligat muhtarlığa bırakılmış da olabilir,sizin yokluğunuzda dava devam etmiştir.Eğer teslim olunmazsa diğer haklarınızda yanabilir.
Bu yüzden bir avukatla yüz yüze konuşmanızda fayda var
Merhabalar ben esnafim.
Daha Öncedende mÜŞterİmİz olan bİr Şahis bİzde 1000tl karŞiliginda ayni ÜrÜnden alir.
Ödemeyİ yapar ÜrÜnÜ kendİ gelİp alacagini beyan eder ama 2 ay olmasina ragmen gelİp alacam deyİp almaz.
Daha sonra ben numarami deİŞtİrdİĞİm İÇİn (vergİ levhamiz facebook hesaplarimiz e maİl adreslerİmİz vb)
hertÜrlÜ ulaŞma yolu olmasina ragmen ulaŞamadigini beyan eder ve savciliga Şİkayette bulunur.
Savciliga gİttİm durumu İzah ettİm ÜrÜn gelİp almadigini alacagini sÖyledİgİnİ belİrttİm ve ÜrÜnÜn hala elİmİzde oldugunu bİldİrdİm.
Daha sonra mÜŞterİyİ aradim dedİm ÜrÜnÜ almadin savciliga verdİn benİ benİm bİ suÇum yok ÜrÜn duruyor dedİm.
Adam kalkip parasini İade İstedİ. Bende tabİ 1 ay sonra Ödemenİ İade ederİm dedİm. Ve savciliktan İfadesİnİ gerİ almasini sÖyledİm.
Derken aradan zaman geÇİyor ve bana mahkeme cagri kagidi gelmİyor. GerekÇelİ karar gelmİyor. En son tutuklama geldİĞİnİ Ögrenİyorum.
2 yil 6 ay hapİs cezasi gelİyor.
Beledİyedekİ adres yanliŞligindan dolayi gerekÇelİ karar elİme ulaŞmadigindan İtİraz hakkim kalmiyor.
Beledİyeye gİderek adreslerİn yanliŞ oldugunu resmİ evrakla İspatladim.
Şahsi aradim ben davami gerİ Çektİm bÖyle olacagini bİlmİyordum vs vs bahaneler sÖyledİ.
Elİmde ses kayitlari yaziŞmalar var..
GerekÇelİ kararin muhtara birakilma tarİhİ 1 nİsan. Yanİ seÇİmden 1 gÜn sonra tabİ seÇİm yogunlugundan arada kaynadi evrak.
Tabİ bu arada Şunuda belİrteyİm İlk savcilik İfadesİnden nasil haberİnİz oldu dersenİz.
Polİsler benİ taiyor yİne cagri kagidi ulaŞmiyor. Polİs arkadaŞim benİ arayarak İfade vermen gerekİyor dİye haberdar edİyor.
Yanİ hİÇbİr Şekİlde elİme bİ evrak ulaŞmiyor.
En son kapima postacinin biraktigi notu aliyorum ve muhtarliga gİttİĞİmde
1660tl para 2 yil 6 ay hapİs cezasi yaziyor. Ve 10 gÜn İÇİnde teslİm olmama gerektİĞİ yaziyor
derken 10 gÜn İÇİnde cezaevİne teslİm olma sÜrem doldu.
Avukat tuttum ama deİŞen bİŞey olmadi ve 6 aydir saklaniyorum.
Ben bu suÇu İŞlemedİm vergİ levham faturam vs vs vs normal bİ Şİrkette olmasi gerek hertÜrlÜ resmİ evraklarim referanslarim.
HerŞeyİm var.
2 yil 6 ay cezanin yatari 20 ay
20 ayin 8 ayi aÇik cezaevİ gerİsİ denetİmlİ serbeslİk.
6 ay oldu kaÇiyorum 2 yaŞindan kÜÇÜk İkİ bebegİm var.
İŞ yerİm ÇaliŞanim var.
Cezaevİne gİrmem İÇİn İŞ yerİmİ kapatmam aİlemİ geÇİndİrecek bİ gelİr kaynagi bulmam gereklİ.
Kisacasi batmam gereklİ arkadaŞlar ben ne yapmaliyim.
Şu ankİ durumum usulsÜz teblİgattan kaynaklanan bİ durum.
Çok zor bİ durumdayim bana bİ akil verİn yardimci olun lÜtfen.
,
mahkemeden gelen tebligatlar elime gecmedi ne yapabilirim,
tebligat elime geçmedi,
ceza tebligati gelmedi,
mahkeme kagidi gelmedi,
gerekçeli karar elime ulasmadi ama infaz edilmis,
hakkimda acilmis davanin tebligati bana ulasmadi ne yapabilirim,
ceza mahkemesi tebligat,
mahkemeden once tebligat gelmedi,
e devlet mahkeme var ama tebligat gelmedi,
tebligat elime gecmedi ne yapmaliyim,
postacilar evraklari teslim ederken bize ne imzalatiyor,
esnafım ,
gss tebligat gelmedi,
2yil6ay hapisin yatari varmi,
mahkemeden gelen ceza karari kagidi,
mahkemeden tepligat gelmiyo,
infazdan gelen teblikat gelmedi ne yapmam lazim,
tebligat gelmedi hapis yedim,
cagri kagidi elime ulasmadi mahkemeden haberim yoktu,
mahkem tebligat gelmedi site:www.hukuki.net
Ev eşyaları satan bir mağazadan yapmış olduğumuz alışveriş karşılığında 1800 tl borcumuz var hukuk bürosundan aranıp avukatlık olduğumuz ve bu borcu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku