Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola. Bizim burada bir köy var. Köy 1954 beri orman, hazine ve ağa denilen büyük bir aile arasında mahkemeleşme var ve hala devam ediyor. Köy de tarlalar el dediğiştirmiş mirasçılar ölmüş çocuklarına kalmış yıllardır devam ediyor. Açıklayıcı olması için biraz detaylı yazacağım, köye ilk 1954 civarında kadastro çalışması gelmiş köyde 6 kişinin üzerine kadastro geçmiş diğerleri yapılacakken orman itiraz etmiş bu arazi benim diye ve orman ve hazine mahkemeleşmiş, yıllar sürmüş mahkeme köylülerde ilerleyen yıllarda tarlaları için ara ara müdahil olmuşlar, bizde 1982 yılında köy senedi ile bir tarla aldık, bizim tarla da kadastroda ismi geçen altı kişiden birinin kızına kalmış fakat biz köy senedini 1982 de kadının kocası ile yapmışız. Yıllar geçmiş 2010 yılında babam mahkemeye müdahil olmuş, bu yıllarda yeni bir hakim atanmış ve işlemler hızlanmış, tüm 844 parsel diye tabir edilen alana 500 dönümden fazla alan için köylü keşif parası topladı ve keşif yapıldı. Keşif raporunda da bizim arazi için 10/06/1948 tarih ve 24 nolu orman tapusu sınırları dışında olduğu, 3116 sayılı kanuna göre yapılan orman tahdidinin dışında ve orman sayılmayan alan içerisinde kaldığı, 6831 sayılı kanunun 1744 sayılı kanunkla değişik 2.madde uygulaması ve 3302 sayılı kanunla değişik 2/B maddesi uygulaması kapsamı dışında olduğu ve keşif yapılan kısımlar 4785 sayılı kanuna göre devletleştirmeye tabi yerlerden değildir demektedir.

Mahkeme 2012 yılında karar verdi ve kararda bizim tarlayı devletin hak iddia ettiği yerde olmadı kadastroda ismi geçen 6 kişilerin mirasçısı olan (bizim satın aldığımız kadın) müdahil olmadığından hazineye vermiş, o zaman babam avukatlara göstermiş hatta davada 10 avukat varmış fakat kimse sen satın aldığın kadına itiraz dilekçesi verdir dememiş. Biz sadece Asliye Hukuk Mahkemesine Yargıtaydan geldiğinde süreye uğramamak için Yargıtaydan dosya gelinde müdahillik için görevsizlik kararının görüşülmesi için dilekçe verdik.
Yargıtaydan Yargıtay ilamı geldi ve müdahilliğin kadastro mahkemesi görevi dışında olduğundan müdahilliğin kabul edilmediğine ve tarla için bizden önceki sahibi olan kadın müdahil dilekçesi vermediğinden arazinin hazineye tapu tescili diye karar verdi.

Kadın bize sattığı yerin ormandır diye müdahil olmamıştı, 14 kişiye yer sattı sadece bizim orası tapu çıkmadı diğer yerlere müdahil olduğu için tapu üzerine çıktı ve mahkeme sonuçlandığında tapularını sattığı kişilere verecek, keşke sizede verebilseydim diyor, kadın kanuni olarak ne yapılacaksa yapayım diyor.

Yargıtay ilamını tapu kadastro hakimine gösterdim net birşey söyleyemedim, bizim burada bu davanın başından beri içinde olan bir avukat tanıdığıma gösterdim yapacak birşey kalmamış hazineye gitmiş diyor 2012 de satın aldığınız kadın ben buraya müdahilim diye dilekçe verse kesin tapu çıkardı diyor.

Benim sizden öğrenmek istediğim hakkımı araya bileceğim hiç mi bir yol yok?
Ben köy senedi elimde varsa ben satın aldığım belge ve şahitler ile belli ise neden benim müdahilliğim kabul edilmiyor? Kadın neden sattığı yere müdahil olmalı ben bir şeyi satın almışsam maddi manevi kanuni olarak sorumlu ben olmam gerekmez mi?
Mahkeme müdahil 400 kişiden fazla olduğu için yargıtaydan gelen karar tebligat ediliyor yakında bize de gelecek tebligat gelince ne yapmam lazım lütfen yardım arkadaşlar kafayı bozucam.