Merhaba,

Ramazan bayramında internet üzerinden anlaştığımız fiyat olan 500 tl. ye sattım. Alan kişi çeşitli sebepler öne sürerek televizyonu benim evine getirmemi rica etti. Ben de başta itiraz etsem de sonradan televizyonu bir an evvel elden çıkarmak istediğim için kabul ettim ve evine götürdüm. Alıcı bana ayrıca parayı evinde internet üzerinden hesabıma transfer edeceğini söyledi. Kendisi lüks bir sitede oturuyor ve bir iş adamı. Ben de itimat ettim ve televizyonu götürdüm.
Alıcı teslimattan sonra cep telefonunun internetinden bana transfer yapmak üzere hesap numaramı, kimlik numaramı, vs. girdi ve EFT yaptı. Ben de daha sonra oradan ayrıldım ve bir süre sonra hesabımı kontrol ettiğimde paranın hesabıma geçmediğini gördüm. Aldatma ve kandırma süreci de bundan sonra başladı.
Durumu kendisine sorduğumda telefonla, bana havale yaptığı hesabın şirket hesabı olduğunu ve bir teknik sorun olmuş olabileceği gibi gerekçeler söyledi.
Benim düşünceme göre parayı ya hiç havale yapmadı ya da ben oradan ayrıldıktan hemen sonra iptal etti.

Bundan sonraki süreç içerisinde bana devamlı ha bugün ödeyeceğim ha şu gün ödeyeceğim gibi sözlerle oyaladı ve hiç ödemedi. Onlarca defa yalan söyledi.
En son ben artık kendisinden para değil televizyonu geri iade etmesini istedim. Kendisi kabul etti. Ben de tarih ve saat vererek o tarih ve saatte gelerek televizyonu alacağımı söyledim, kendisi itiraz etmedi. O tarih ve saatte bir arkadaşımla adresine gittik. Apartman girişinde 12-13 yaşlarındaki çocuğu bizi bekliyordu ve bize babasının yurtdışında iş gezisinde olduğunu söyledi. Biz çocuğa babasının haberi olduğunu ve televizyonu almaya geldiğimizi söyleyince
çocuk bize televizyonu da işyerindeki depoya kaldırdıklarını söyledi. Bunun üzerine ben kendisiyle iletişime geçtim ve çocuğun sözlerine inanmadığımı, bu sözleri çocuğa kendisinin söylettiğini bildiğimi söyledim. Borcunu ödemesi konusunda ısrarlarım sonucu borcunugil 15 Eylülde ödemeye NAMUS ve ŞEREF sözü verdi.
Ben de kimsenin 500 lira için namussuz ve şerefsiz olmayı kabul etmeyeceğini düşünerek kendisine son bir şans verdi. Ama o tarih geldiğinde tahmin edeceğiniz gibi borcunu yine ödemedi.

Şimdi elimde konu ile ilgili şu doneler var:

1) Bu kişi ile yazışmalarımız çoğunlukla mesaj yoluyla oldu, daha doğrusu ben öyle tercih etti elimde bir delil olarak bulunsun diye. Bu mesajlar cep telefonumda mevcut ve mesajlardan bu kişinin bana 500 tl borcu olduğu ve her seferinde ödeyeceğim deyip ödemediği net olarak anlaşılıyor.

2) Bu kişi bana başlarda güvenilir olduğunu ispat için facebook'da hesabı olduğunu, oraya girip bakabileceğimi söylemişti. Ben de girip baktım ve oradaki fotoğrafları bilgisayarıma kaydettim. Bu fotoğrafların arasında kendisin fotoğrafları ve de benim sattığım televizyonun da göründüğü fotoğraflar var.
Bunlar belki delil olabilir diye düşünüyorum. Bu arada, bir kaç gün önce facebook hesabına yine girip bakmak istedim; facebook hesabını tamamen kapatmıştı.

3) Arkadaşımla televizyonu almaya gidince çocuğun televizyonla ilgili bahsettiğim ifadeleri var ve arkadaşım da bunun şahidi.

Tüm bu bilgiler ışığında, ben bu kişiye ceza davası açabilir miyim nitelikli dolandırıcılıktan? Bana internet üzerinden para transferi yapıyor gibi gösterip
yapmaması bir aldatmaca ve nitelikli dolandırıcılık sayılmaz mı? Bu dava için nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben paradan çok bu kişiye hak ettiği cezanın verilmesi peşindeyim ki bir daha insanların mallarını gasp etmeye cesaret edemesin ve bu yaptığı da yanına kar kalmasın.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim