Değerli forum üyeleri merhaba ,

Aranıza öncelikle yeni katıldım. Paylaşım ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Türkiye de bilinen çok ünlü bir satış sitesinde 2010 - 2011 gibi tam hatırlamıyorum iphone 3 marka bir telefonumu satmıştım. İlgili alıcı Çanakkale ilçesine gönderdim ve sorunsuz kullanmaya başlamıştı. Fakat daha sonradan telefonun çalıntı çıktığını ve emniyete teslim ettiğini söyledi. Alanya savcılığına şikayette bulunulmuş ve telefon çalınmış. Bende telefonu daha önce eminönünde tezgah satıcısından aldım ve maalesef bulma ve hatırlama şansım zaten bulunmamaktadır.

İlgili satış için ptt kargo ile o yıllarda ürünü gönderdim kayıt altında yani. Tahmin ediyorum o zaman parası bana banka aracılığı ile geldi. Kayıtlarına ulaşılabilir. Müşteri ile xx ünlü site aracılığı ile ticaretim oldu. Telefonu ben kullanırken birşey yoktu hatta müşteri de 3 hafta kadar kullanmış.

Ben telefonu kullandığımda çalıntı değildi satarken de çalıntı değildi.

Şimdi 18.09.2014 tarihinde emniyete ifade vermeye polis arkadaşlar davet ettiler. Bu durumda zaten kasten bir şey yapmadım sonuçta o telefonda benimde sim hattım kullanıldı. Savcılık geçmişe dönük bilgiyi tedarik edebilir.

Bu durumda

1.sorum : Bu durumda elimde satın aldığım yeri gösterecek delil olmadığından bana ceza verilir mi?
2.sorum : Ceza verilir ise nasıl bi müeyyide uygulanır hiç düşünmek bile istemediğim hapis cezası verilir mi.
3. sorum : Bu işte bi mağdur olarak ne yapmam gerekir veya ne önerirsiniz. ne yapmalıyım.Konunun aciliyetine binaen lütfen cevaplarsanız sevinirim.Saygılar.....