+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.
    Nerede
    samsun
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak

merhaba,

öncelikle kullanıcı adıma bakıp yanılmayın diye yazıyorum ben bir bayanım.
    ben 4 yıl önce yasak bir ilişki yaşadım. şimdi utanarak anlatıyorum lütfen beni yadırgamayın.bende evliydim karşı tarafta evliydi. birbirimizi sevdik. onun 2 tane çocuğu vardı benim yoktu. 3 sene sürdü. beni hep oyaladı zaten aramız kötüydü sen olmasanda boşanacaktık. ama küçük oğlan biraz daha büyüsün diye. bende sabırla bekledim. bu arada ben çok düzgün biri olan eşimden ayrıldım. çünkü o bunu haketmiyodu. yani ben yuvamdan oldum. 3 senin sonunda onlarda boşanma durumuna geldiler. bayan evi terketti ve boşanma davası açtı. iş başa gelince herşey anlaşılırya birlikte olduğum adam boşanmaktan vazgeçti. 2 tane çocuğum var beim ben onlara bakamam dedi ve eşini ikna etti. şu an şehir dışında başka biryerde yaşıyorlar. olan bana olmuş oldu. bu adamın bir kızı var. son zamanlarda benle tanışmıştı ve babasıyla aramızdakileride biliyordu. 13 yaşındaydı. birgün okuldan kaçtı ve yanıma geldi. babasıyla farklı bir şehire gitmek istemiyodu, annesi olsa bile. kız iri yarı, öncelerinde çok kez evden kaçan, erkeklerle yakalanan, okuldan bali çektiği için ceza alan, kolları jilet kesikleri olan, komşusunu bıçaklayan bir çocuk. yani korkulan bir kız. bana ben burda birkaç gün kalıcam babama söyleme yoksa beni zorla tuttu diye ifade veririm başın yanar dedi. bende sesimi çıkaramadım nasıl olsa gidecek diye. aslını söylemek gerekirse babasınada kızgındım. bende beni bırakıp gitmesini istemiyordum. aradan 3 gün geçti kız gitmedi, beni tehdite devam ett. o arada polisler benide çağırdı, bilmediğimi söyledim. çünkü giderken tembihledi beni, söylersen seni yakarım dedi. ben bu olay yüzünden karakola girdim hayatımda ilk defa. korktum ve sustum. ama sonrasında dayanamadım kızın dedesini aradım ve ben teslim ettim. buna rağmen benden şikayetçi oldular. mahkeme 1 yıldır sonuçlanmadı. haftaya tekrar var. ben ceza almaktan çok korkuyorum. kız şikayetçi olmadı ama babası oldu. çünkü eşiyle barıştı ve ona hoş görünmeliydi. lütfen bana yardımcı olun. avukat tutma durumum yok. adam hayatımı mahvetti üstüne birde bana bunu yaptı. araştırdım bira 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası varmış. geçmişte bir sabıkam yok.

Hukuki NET Güncel Haber

Evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak konulu yargıtay kararı ara
    Evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    498
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak

13 yaşında bir çocuğun lafıyla hareket edecek kadar öngörülü olduğunuza göre birkaç ay daha bekleyin ve bu sefer hakimin lafıyla hareket edin. Korkmanızın sonucu etkileyeceğini zannetmiyorum. Madem araştırmışsınız, 3 ay ila 1 yıl cezası varmış, olabilecekleri biliyorsunuz işte. Nasıl bir yardım istiyorsunuz? Avukat tutacak durumunuz yoksa baroya başvurun, onlar yardımcı olacaktır.

Nerede
    samsun
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak

Alıntı EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    13 yaşında bir çocuğun lafıyla hareket edecek kadar öngörülü olduğunuza göre birkaç ay daha bekleyin ve bu sefer hakimin lafıyla hareket edin. Korkmanızın sonucu etkileyeceğini zannetmiyorum. Madem araştırmışsınız, 3 ay ila 1 yıl cezası varmış, olabilecekleri biliyorsunuz işte. Nasıl bir yardım istiyorsunuz? Avukat tutacak durumunuz yoksa baroya başvurun, onlar yardımcı olacaktır.
    engin bey günaydın. açıkcası bu kadar sert olmanızı anlayamadım. kızın geçmişte yaptıklarını açıkca yazdım. bu kız zamanında annesiyle ve babasıyla bir mahkemelik olan bir kızdı. evden kaçıp çocuk esirgeme kurumuna yerleşen bir kızdı. okulundan dersanesenden atılan, komşusunu bıçaklayan, okulunda çocuklardan zorla para toplayan.. seni mahvederim, şikayetçi olurum deyince nasıl çekinmeyeyeim. benim öğrenmek istediğim. onun bu kadar geçmişinde karakolda kayıtları varken, benim hiçbirşeyim yok. hapis cezası alırmıyım? aslında mağdur olan bu kız değil benim. 1-3 yıl arası hapis cezaları yatılmıyor diye duydum doğrumu? bunları öğrenmek istedim.
    sert olmanızın sebebi yaşadığım yanlış ilişkiyse. haklısınız. geçte olsa anladım. ama hayat bu kimin başına ne geleceğini kimse bilemiyor.
    saygılar,

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bütün hatalar ve yanlışlar insanlar içindir.Yaşadıklarınız bir çok insanın(ilişki kısmından bahsediyorum) başına gelebilecek, bu durumları en çok kınayan, ayıplayan kişilerin bile kaderin bir cilvesi olarak yaşayabileceği şeyler.Onun dışında bu kız çocuğu her ne kadar problemli de olsa yazdıklarınız mahkemeye inandırıcı gelmeyebilir.Tek avantajınız kızın sıkıntılı geçmişi.Belki bu durum lehinize olabilir.3 ayla 1 yıl arasında değişen bir ceza söz konusuysa daha önce de siciliniz temiz ise zaten korkacak çok bir şey yok.Çıkar derdinizi anlatırsınız.Hakim inanırsa beraat inanmazsa ertelenmiş, yakın zamanda kasıtlı suça karışmaz iseniz hükmü açıklanmayacak sicilinize işlenmeyecek bir ceza ile karşılaşırsınız.Yaşadıklarınız umarım size tecrübe olur ve bundan sonra daha sıkıntısız bir hayat sürersiniz.Esenlikle..

Nerede
    samsun
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bütün hatalar ve yanlışlar insanlar içindir.Yaşadıklarınız bir çok insanın(ilişki kısmından bahsediyorum) başına gelebilecek, bu durumları en çok kınayan, ayıplayan kişilerin bile kaderin bir cilvesi olarak yaşayabileceği şeyler.Onun dışında bu kız çocuğu her ne kadar problemli de olsa yazdıklarınız mahkemeye inandırıcı gelmeyebilir.Tek avantajınız kızın sıkıntılı geçmişi.Belki bu durum lehinize olabilir.3 ayla 1 yıl arasında değişen bir ceza söz konusuysa daha önce de siciliniz temiz ise zaten korkacak çok bir şey yok.Çıkar derdinizi anlatırsınız.Hakim inanırsa beraat inanmazsa ertelenmiş, yakın zamanda kasıtlı suça karışmaz iseniz hükmü açıklanmayacak sicilinize işlenmeyecek bir ceza ile karşılaşırsınız.Yaşadıklarınız umarım size tecrübe olur ve bundan sonra daha sıkıntısız bir hayat sürersiniz.Esenlikle..
    teşekkür ederim. çok haklısınız. bundan sonra birinin kedisini dahi evime sokmam diyorum. ben bu olayı yaşamadan önce bunu başkası yaşasaydı çok kızardım. sen ne biçim insansın bile derdim. ama kişinin başına ne geleceği belli olmuyor. bu hatayı ne yazıkki yaptım. o taraf eşiyle barıştı ama olan bana oldu. ben barışmak istesem eski eşim bana döner çünkü olayları bilmiyor, ama ben onun yüzüne bakamam. şu anda tek başıma yaşıyorum. anne babamı erken yaşta keybettim. eğer bu olaydan ceza alırsam işimdende olurum ve hayatım bitmiş olur. bu yüzden çok korkuyorum. sicilim temiz. sadece bu adamı bana bu davayı açtıktan sonra birkaç kere aradım oda bana telefonla rahatsız etmekten dava açtı. o dava bitti. hakim erteleme kararı verdi. olay bu olayın peşi olduğu için umarım bu davayı etkilemez.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kuvvetle ihtimal ceza alacaksınız, ancak bu ceza ya para cezasına çevrilecek ya da ertelenecektir. Endişelenmeyin..

- - - Updated - - -

Sayın Bill87 nin de dediği gibi en önemli avantajınız kızın sıkıntılı geçmişi, babasını tanıyor olmanız ve merhametiniz olacaktır. Sıkıntılı geçmişinden ve ailesinin bulunduğunuz ilde olmamasından dolayı endişe ettiğinizi, başını derde sokmasın diye sahiplendiğinizi, ancak merhametin maraz doğuracağını hesap edemediğinizi vicdanınızın ve merhametinizin iyi niyetinizin kurbanı olduğunuzu söylersiniz.
    Muhtemelen de hakim size alt sınırdan ceza verir, o da ya para cezasına çevrilir, ya da ertelenir.
    Geçmiş olsun...

Nerede
    samsun
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kuvvetle ihtimal ceza alacaksınız, ancak bu ceza ya para cezasına çevrilecek ya da ertelenecektir. Endişelenmeyin..

- - - Updated - - -

Sayın Bill87 nin de dediği gibi en önemli avantajınız kızın sıkıntılı geçmişi, babasını tanıyor olmanız ve merhametiniz olacaktır. Sıkıntılı geçmişinden ve ailesinin bulunduğunuz ilde olmamasından dolayı endişe ettiğinizi, başını derde sokmasın diye sahiplendiğinizi, ancak merhametin maraz doğuracağını hesap edemediğinizi vicdanınızın ve merhametinizin iyi niyetinizin kurbanı olduğunuzu söylersiniz.
    Muhtemelen de hakim size alt sınırdan ceza verir, o da ya para cezasına çevrilir, ya da ertelenir.
    Geçmiş olsun...
    teşekkürler abdullah bey. ama babasıyla aynı şehirdeydik. sonucunda bu kızın halasını arayarak yine ben teslim ettim. kızı ben ikna ettim. dedesiyle telefonda konuşturdum. ama bunları ispat edemiyorum tabiki.

Nerede
    samsun
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

bu konu beni çok korkutuyor, mahkemem cuma günü. yaklaştıkça gözüme uyku girmiyor. ceza alacağım ve koluma o anda kelepçeyi takacaklar gibi hissediyorum kendimi. benim bir kızım var. bütün korkum onun yanlız kalacağından aslında. eğer hapise giresem onun hayatıda mahvolacak. ben işsiz kalacağım. mahkemede ne yapmalıyım ne demeliyim, nolur yardımcı olun.

Nerede
    Konya
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar,
    konu hakkında infaz açısından söylenebilecek şeyler var. mahkemeden aleyhinize karar çıksa bile bu ceza sizin hemen hapis yatacağınız anlamına gelmez.
    Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilir..

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması nedir?

CMK madde 231’de düzenlenmiş olan hükmün açıklanmasının geri bırakılması ya da kısaca HAGB, sanığın ceza hukuku anlamında suç işlediğine dair bir hüküm olmakla birlikte suça ilişkin cezanın özel bir şekilde ve şartlı olarak 5 yıl boyunca ertelenmesidir. 5 yıllık denetim süresi içinde sanığın kasıtlı bir suç işlememesi halinde kamu davası hiç açılmamış sayılacaktır. Ancak denetim süresinde işlenen bir kasıtlı açıklanması ertelenen hükmün açıklanması başka bir ifadeyle infaz sürecinin başlaması demektir.
    Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının şartları nelerdir?

Sanığa verilen cezanın 2 yıl veya daha süreli hapis cezası ya da adli para cezası olması gerekir. Eğer 2 yıldan fazla süreli hapis cezası söz konusu ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması mümkün değildir. İkinci olarak suç sonucunda bir maddi zarar oluştuysa bunun sanık tarafından giderilmesi gerekir. Üçüncüsü, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkumiyeti bulunmaması gerekir. Eğer başka bir kasti suçtan dolayı adli sicil kaydı (sabıka kaydı) varsa hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyecektir. Ancak taksirle işlenen suçlar, örneğin taksirle yaralama veya öldürme benzeri suçlar sebebiyle alınan mahkumiyet kararları hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesine engel değildir. Son olarak hakimde sanığın yeniden bir başka suç işlemeyeceği yönünde olumlu bir kanaate varması gerekir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak

evi terk eden cocukhttp:www.hukuki.netshowthread.php115385-Evi-terk-eden-cocugu-ailesini-veya-yetkili-makamlari-durumdan-haberdar-etmeksizin-yaninda-tutmakevden kacan kizi yaninda tutmanin cezasiEVİ HABERSİZ TERKEDEN KADININ SUÇUevi terk eden cocugu ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmakevi terk eden cocugu ailesinden haberdar etmeksizlik nedirevi terkeden cocugu ailesine veya yetkili makamlara haberdar etmemekevi terk eden cocugu ailesini veya yetkilik makamlari durumdan haberder etmeksizin yaninda tutmakyasi tutmayan kizi ailesinin haberi olmadan yaninda tutmanin cezasi evi terkeden cocugu ailesini veya yetkilievi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmanin cezasievi terk eden çocuk mesajEvi terk eden çocuğu ailesıni veya yetkili makamları durumdan haberdar etmek sizin yanında tutmakhttp:www.hukuki.netshowthread.php115385-Evi-terk-eden-cocugu-ailesini-veya-yetkili-makamlari-durumdan-haberdar-etmeksizin-yaninda-tutmak cezasievi terk eden cocuga mesaj
Forum