8 yıllık evliyim 3,5 yasında bir oğlum var çok uzun zamandır eşimle aramızda sorunlar var anlaşamadığımız gibi 3 yıldır karı koca hayatı yaşamıyoruz ben salonda yatıyorum eve gelen yatıya kalan misafirler ve çevremizde bunu görüyor ve biliyor ben boşanmak istiyorum artık kendi hayatımı kurmak ve kurtulmak istiyorum fakat sürekli kavga çıkartıyor ama boşanmayada yanaşmıyor.Ben 1000 lira maaşlı çalışan hiç bir mal varlığı olmayan bir insanım eşim çalışıyordu çocuk olunca ayrıldı ama çalışmaya engel bir durumu yok, babamdan kalan bir ev var oda anneme ve 3 kardes olarak bize kaldı.Annemin hiç bir geliri ve sigortası yok 3 oğlunda haftada bır gün olarak kalıyor o evıde kıraya verıp kırasınıda bana yardım olarak verıyor.(650 lira bende onu su an oturdugumuz eve kıra olarak verıyorum) Ayrıca çocukla hıc ilgilenmiyor sırf mama yedırmekden cocuk çiğnemeyi 3 yasında öğrendi.Butun gun evde 11-12 de kalkıyor cocuguda o saatte kaldırıp gece yarısı yatırıyorkı erken kalkmasın yemek çamasır falan hıc soylemıyorum kısacası beraber yasamak ıstemıyorum artık bu kadınla.
Durumun özetle böyle sorularım;
-babamdan kalan ev hakkında bir hak idda edebilirmi
-benden 10.000 lıra tazmınat ıstıyor benım durumum yok bunu alabılırmı ne yapabılırım bu konuda?
-ben cocugumun tum masraflarını karsılayacagım ve asla yanlız bırakmayı dusunmuyorum ama gelırım belli en fazla 300 lira verebılırım bu konuda dogru olan nedır yada nafaka ve tazmınat neye göre hesaplanır 1000 lıra maasım oldugunu oda bılıyor sonucda bordromda da belli.
-davayı ben acarsam ilk bunun bır dezavantajı varmı cunku ısrarla sen ac davayı dıyor kendısı acmıyor
-aynı evde otururken dava acabılıyormuyum?
-bu kadın maksimum benden ne ısteyebılır (herhangı bır aldatma falan yok )
Ne yapmalıyım bana yardımcı olup bir yol gösterirseniz çok sevınırım teşekkürler iyi çalışmalar.
-babamdan kalan ev hakkında bir hak idda edebilirmi
Hayır
-benden 10.000 lıra tazmınat ıstıyor benım durumum yok bunu alabılırmı ne yapabılırım bu konuda?
O talep eder, siz kabul etmezseniz vermezsiniz, hakim talebinde hak görürse tazminata karar verirse, ödemek zorunda kalırsınız. Dua edin yüksek bir miktara karar vermesin.
-ben cocugumun tum masraflarını karsılayacagım ve asla yanlız bırakmayı dusunmuyorum ama gelırım belli en fazla 300 lira verebılırım bu konuda dogru olan nedır yada nafaka ve tazmınat neye göre hesaplanır 1000 lıra maasım oldugunu oda bılıyor sonucda bordromda da belli.
Eşinize ve çocuğunuza tedbir nafakasına karar verilebilir mahkeme sürecinde, boşanma sonrasında hem eşinize hem çocuğunuza nafaka ödemenize karar verilir ( genel olarak hep böyle olmuş), Aldığınız rakamdan çok, nafakayı ödeyecek olduğunuz kişinin ihtiyaçları önem teşkil eder, 1000tl nin 600tl-700tl sini de nafaka olarak ödemek zorunda kalabilirsiniz.
-davayı ben acarsam ilk bunun bır dezavantajı varmı cunku ısrarla sen ac davayı dıyor kendısı acmıyor
...??
-aynı evde otururken dava acabılıyormuyum?
Elbette.
-bu kadın maksimum benden ne ısteyebılır (herhangı bır aldatma falan yok )
Erdoğan Bey teşekkürler yanıtınız için vereceğim canımdan başka bir şey yok zaten fakat elime geçen paradan onun ihtiyaçlarını düşersek ben nasıl yaşayacağım bu göz önüne alınmıyormu davada ? Tabi herkez herşeyi isteyebilir ama bunun verilme olasılığı nedir yani olmayan bişeyi insan nasıl verebilir. Birde hakim haklı bulursa daha fazlasınada karar verebilir demişsiniz ne konuda haklı görürse onu anlayamadım. Tekrar teşekkürler
Nafakayı talep edenin ihtiyaçlarına göre nafaka belirlenir tezi yanlıştır. Nafaka alacaklısının ihtiyaçları göz önüne alınarak. Borçlunun gelir durumuna göre hakkaniyetli bir karar verir hakim. Fakat sizin hiç geliriniz olmasa dahi mahkemelerin belirlediği minumum rakamlar var. 250-300 Tl gibi. çocuk annesine verilir ise bundan yani iştirak nafakasından kaçarınız yok.
Eşler arasında ise Evlilikte kusuru olan taraf diğer tarafa nafakada öder tazminatta.(Kadının erkeğe nafaka ödediğini görmesemde duymasamda kanunen böyledir ) Bayan ayrıca kendisine ait olan altınları alıp yedi bile der. Bu klasik dava taleplerindendir malesef. Boşanma davalarını Şahit delilinin etkisi çoktur. O yüzden eşiniz sizin, Sizde eşinizin kusurlu olduğunu ispat edeceksiniz. Bayanlar pozitif ayrımcılık gereği erkeğe karşı bir adım öndeler. Geçmiş olsun ve kolay gelsin.
Erdoğan Bey teşekkürler yanıtınız için vereceğim canımdan başka bir şey yok zaten fakat elime geçen paradan onun ihtiyaçlarını düşersek ben nasıl yaşayacağım bu göz önüne alınmıyormu davada ? Tabi herkez herşeyi isteyebilir ama bunun verilme olasılığı nedir yani olmayan bişeyi insan nasıl verebilir. Birde hakim haklı bulursa daha fazlasınada karar verebilir demişsiniz ne konuda haklı görürse onu anlayamadım. Tekrar teşekkürler
Bu kategorideki , mesaj sayısı fazla olan konuları göz gezdirirseniz,
boşanma sürecinde sizi nelerin beklediği konusunda daha net fikir sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku